烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我見到1尺是45元, 1.2尺50元, 1.4尺55元, 這樣即貴嗎?

複式洋房

另外, 是否要買個鑊蓋? 我見到鑊蓋好貴呀, 鑊蓋是皇冠牌又蓋不實, 有沒有介紹, 謝謝

民房

Can I find it online as i live in US?

大宅

我樓下都係咁上下價﹗
原文章由 shanpony 於 08-3-4 18:00 發表
我見到1尺是45元, 1.2尺50元, 1.4尺55元, 這樣即貴嗎?

Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught.

大宅

係呀,一隻鑊蓋=一隻鑊架,不綉鋼貴麻,你隻舊鑊蓋用唔用得番﹖我果隻鑊蓋唔知係咩牌子不過條邊係卷起架,都'級'得實架﹗

原文章由 shanpony 於 08-3-4 18:04 發表
另外, 是否要買個鑊蓋? 我見到鑊蓋好貴呀, 鑊蓋是皇冠牌又蓋不實, 有沒有介紹, 謝謝
Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught.

大宅

hi,

I don't think it can find in online shop, maybe u can try some grocery store at china town.
原文章由 wincora 於 08-3-5 03:24 發表
Can I find it online as i live in US?

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 tabo0890 於 08-3-2 10:44 AM 發表
我用左年幾....穿左個洞仔...不停咁滴水

不過我又照用...用用下個洞又消失左 ~

我都無開鑊...都幾好用丫~

唔係掛.... 咁攪嘢??

男爵府

請問可唔可以用鐵絲刷,因為有時用百潔布洗得唔乾淨。

大宅

請問各位面頭D黑色搪瓷會不會脫落呢?

侯爵府

畀面勳章

我都買左隻細既,幾十蚊貨仔,都算ok好用啦~~
不過,佢真係好快熱哂,我手腳又慢,成日煮到d餸有d黑色粒粒啦.....

別墅

回覆 1# skylydorothy 的文章

聽聞好好用,又平,但見他D顏色好"ling",驚唔驚唔健康呢?

大宅

我上星期都買咗 16吋 - hk$70.00
好好用, 又唔洗開鑊, 又可以用洗潔精洗, 好方便, 我通常用黎蒸餸..

男爵府

請問有冇相可參考黎買呀!!

係咪去到家品店, 講要"黑金剛"鑊, 就得ga啦?
請問元朗賣幾$$, 又邊間家品有得買及最平??!

原帖由 shanpony 於 08-3-4 18:00 發表

首頁

尾頁

跳至