親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友9月頭去完,報料話因上面有危險,由9月頭開始關閉,直至另行通知,但據聞短期內都唔會開番,所以記住要上網check期

del by bk

男爵府

引用:朋友9月頭去完,報料話因上面有危險,由9月

原帖由 大Pat鴨 於 14-09-23 發表
朋友9月頭去完,報料話因上面有危險,由9月頭開始關閉,直至另行通知,但據聞短期內都唔會開番,所以記住要 ...
謝謝報料!希望到我地明年4月去冇事啦

別墅

引用:朋友9月頭去完,報料話因上面有危險,由9月

原帖由 大Pat鴨 於 14-09-23 發表
朋友9月頭去完,報料話因上面有危險,由9月頭開始關閉,直至另行通知,但據聞短期內都唔會開番,所以記住要 ...
下!咁咪冇得坐asoy boy火車?

大宅

引用:Quote:原帖由 大Pat鴨 於 14-09-23 發表朋

原帖由 RonnyBB 於 14-09-25 發表
下!咁咪冇得坐asoy boy火車?
係由纜車上火山口個段封,之前既無受影響,我朋友就係去到纜車站先知無得上,勁失望,而我就12月去,朋友都話佢無咁快開番,好似話上面擴大咗1km,所以要封

del by bk

別墅

回覆:大Pat鴨 的帖子

咁如果搭完asoy boy之後可以有咩行?

子爵府

引用:Quote:原帖由 RonnyBB 於 14-09-25 發表下

原帖由 大Pat鴨 於 14-09-25 發表
係由纜車上火山口個段封,之前既無受影響,我朋友就係去到纜車站先知無得上,勁失望,而我就12月去,朋友都 ...
火山口擴大咗1km?

禁止訪問

男爵府

alifemom 發表於 14-9-26 09:39
where can check?

http://www.kyusanko.co.jp/aso/index.php

大宅

引用:Quote:原帖由 大Pat鴨 於 14-09-25 發表係

原帖由 牛牛bb 於 14-09-26 發表
火山口擴大咗1km?
官網寫唔知咩1km,朋友話可能同前排地震有關(或者係火山活動過而令到地震)

del by bk

男爵府

回覆 大Pat鴨 的帖子

hi~~
出年2月會上亞蘇火山,
請回來後報料,
Thanks!

大宅

引用:回覆 大Pat鴨 的帖子hi~~出年2月會上亞蘇火

原帖由 looby 於 14-09-26 發表
回覆 大Pat鴨 的帖子

hi~~
Ok,無問題

del by bk

子爵府

引用:Quote:原帖由 牛牛bb 於 14-09-26 發表火山

原帖由 大Pat鴨 於 14-09-26 發表
官網寫唔知咩1km,朋友話可能同前排地震有關(或者係火山活動過而令到地震)

...
原來如此! thx

子爵府

回覆:諗住去亞蘇火山既朋友請注意

謝謝通知。

我訂左亞蘇及熊本各一晚。jalan無得free of charge cancel。

複式洋房

我11月尾去九洲,咁未無得上火山囉

大宅

引用:吓我11月尾去九洲,咁未無得上火山囉

原帖由 AliceB2013 於 14-09-27 發表
吓我11月尾去九洲,咁未無得上火山囉
好大機會係,你到時上官網再check corfirm啦,我朋友仲慘,上到去先知,但火山係9月頭先開始封,佢仲無奈

del by bk

男爵府

我都係12月去阿蘇,咁如果上唔到火山附近有無嘢玩?12月去果園有咩生果?

大宅

引用:我都係12月去阿蘇,咁如果上唔到火山附近有

原帖由 滑蛋河 於 14-10-08 發表
我都係12月去阿蘇,咁如果上唔到火山附近有無嘢玩?12月去果園有咩生果?

...
摘生果個段時間係士多啤梨,個邊其實無乜嘢玩,我睇書就亞笨與亞占個園地,aso farmland,而我就連aso farmland都唔去,所以只會路過亞蘇,上纜車站遠影張火山相就算,但當然如果佢開得番就最好

del by bk

男爵府

引用:Quote:原帖由+滑蛋河+於+14-10-08+發表我都

原帖由 大Pat鴨 於 14-10-09 發表
摘生果個段時間係士多啤梨,個邊其實無乜嘢玩,我睇書就亞笨與亞占個園地,aso farmland,而我就連aso farm ...
我對aso farmland無興趣,阿笨與阿占因為前兩日行程已經有動物園同樂園,所以唔想再重複。其實我最期待就係阿蘇火山我都應該會上去影下相同去個博物館望下,然後將火山上面嘅時間轉去果園摘果。不過搵唔到果園資料,可能到時沿路搵下

大宅

引用:Quote:原帖由 大Pat鴨 於 14-10-09 發表摘

原帖由 滑蛋河 於 14-10-09 發表
我對aso farmland無興趣,阿笨與阿占因為前兩日行程已經有動物園同樂園,所以唔想再重複。其實我最期待就係 ...
我同你差唔多,就算亞笨同亞占都諗住係睇佢兩隻嘢,其他都唔會睇,我唔知你係咪自駕,我自駕會先行大分順時針行一個圈返博多,已經諗住去africa safari,所以其他動物園都唔諗住去,而係熊本搵到個叫吉次園既果園,我地諗住去呢個

del by bk

男爵府

大Pat鴨 發表於 14-10-9 18:44
我同你差唔多,就算亞笨同亞占都諗住係睇佢兩隻嘢,其他都唔會睇,我唔知你係咪自駕,我自駕會先行大分順時 ...

我自駕吖,都係大分起游北九州一圈我就係已經plan 左去african safari,所以唔想再去farm。我仲會去城島高原遊樂城。因爲我有老有嫩,唔可以只安排小朋友行程怕悶親老人,所以要balance加返d觀光shopping比阿媽。
我地行程好似喔,不如交流下行程吖我12月23號出發,坐hk express

香港 - 福岡

太宰府+福岡市内游

(自駕開始)african safari + 別府 地獄

城島遊樂城 (only 玩駕駛學校同小量機動因阿仔得4歲) + 湯布院

湯布院 + 九重夢大吊橋 + 阿蘇 (本來上火山,宜加改果園)

百川水源 + 熊本

一早熊本出發返福岡 - 機場附近閒aeon mall - 香港

[size=15.3333330154419px]其實我有考慮過如果上唔到火山就skip阿蘇,由湯布院直去高千穗峽,因我會住南阿蘇,唔知值唔值得去

首頁

尾頁

跳至