跳至

首頁

尾頁

別墅

我12/27生, 這幾天d '小小'惡露多起來, 要頻密地更換護墊, 請問你地有無這個問題? 是不是正常的呢?????

複式洋房

我都係日日仲有d惡露流,但係我都唔知咁樣係未正常?
我係12/21 開刀生bb…

複式洋房

我12月4日生,惡露也足足成兩個月才不用護墊,之前在健康院比醫生檢查,即使入面仲有少少血,但子宮已收縮了就沒有問題

別墅

原文章由 大寶寶 於 08-2-10 11:30 PM 發表
我12/27生, 這幾天d '小小'惡露多起來, 要頻密地更換護墊, 請問你地有無這個問題? 是不是正常的呢?????

我今日去健康院做產後檢查, 終於知道答案了!
原來當生完之後, d 惡露停佐, 之後再來的小小血, 就是經期了~! 生後的經期跟平時的經期是有點不一樣的啊~!!!
所以那些當日的 ' 少少惡露' 原來係m ! 等我擔心佐一排tim !

大宅

回覆 #1 大寶寶 的文章

吓,我都有小小血呀,原来已经是經期!重以为喂母乳无咁快有经期添.

大宅

我12月17日生…
惡露40天完…
跟住到3月1日第一次產後黎M…
唔係少少血…而係超多極多特多!
到今日仲來緊…

別墅

原文章由 Annamom 於 08-3-7 01:25 AM 發表
吓,我都有小小血呀,原来已经是經期!重以为喂母乳无咁快有经期添.

係呀, 姑娘話隨時可以生第二個ka la ~~~! 我地喂人奶, 所以d m係 少少 的。

別墅

原文章由 princesslee 於 08-3-7 03:00 PM 發表
我12月17日生…
惡露40天完…
跟住到3月1日第一次產後黎M…
唔係少少血…而係超多極多特多!
到今日仲來緊…

原來產後來 M 的問題係同子宮收縮的情況有直接關係, 你咁的情況有無問下醫生ar?? 如果你係政府生, 可以打hotline 同姑娘問下ka, 佢地第二日會覆你電話ka !

你係唔係開刀生? 不過我估你就一定唔係人奶媽, 事關人奶媽就會好似我同annamon 咁, 來 '滴滴仔" m !

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係around 6星期完全無晒......

首頁

尾頁

跳至