自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我女7歲, 鐘意twins, 見到佢地出鏡會好開心
不過我地屋企好少講娛樂野, 佢連邊個係阿嬌都未知, 更加唔知淫照風波
佢會叫我講報紙, 不過我無講呢單, 就算佢問到, 我會話呢d唔arm細路仔睇
twins對我女黎講, 就係兩個識唱歌既靚女姐姐, that's it, 大人世界既烏糟野, 無謂俾佢知
原文章由 jo@pong 於 08-2-11 03:24 PM 發表
如果家中的小朋友係twins 0既 fans的話,而小朋友又知道淫照事件,你地会点同小朋友講??
会否叫小朋友重新選択偶像?? 如果家中有twins 的poster 的話又点做好?? 還可以聴twins 0既歌ma?? ...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係極積地迴避, 佢唔問到我唔會特別提, 畢竟小朋友未識特別去崇拜偶像, 只係見到佢個樣開心下咁簡單:loveliness:
如果佢問到, 我都會好好處理既, 多謝提醒! 不過畫公仔都唔打算畫出腸, 果d幾皇幾后, 食咩食咩.........就唔多講lu , 我會話, 姐姐影左d相, 睇見私人部位, 好醜怪呀.....
原文章由 baby5 於 08-2-11 05:12 PM 發表
我覺得無需要隱瞞
你唔講,電視,鄰居,同學,雜誌都會講
如果佢知d唔知d
咪以為呢d事無傷大雅囉

不如,如果佢問起,咪略略講下事情始末
借機教育正確的道德觀
會唔會好d

:恭: :喜: :發: :財:

...

首頁

尾頁

跳至