自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

I will tell my children that they should have a clear mind in this chaotic world.....many things are very superficial, the appearance of a pop star / celebrity is often not reflecting his/her own personality, they're just one of the many commercial products. I will remind them to admire for the 品德 of a person.

Anyway, I hope my children will have better taste....Twin's aren't good at singing in the first place... ha ha

[ 本文章最後由 daisy17772 於 08-2-11 20:10 編輯 ]

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係極積地迴避, 佢唔問到我唔會特別提, 畢竟小朋友未識特別去崇拜偶像, 只係見到佢個樣開心下咁簡單:loveliness:
如果佢問到, 我都會好好處理既, 多謝提醒! 不過畫公仔都唔打算畫出腸, 果d幾皇幾后, 食咩食咩.........就唔多講lu , 我會話, 姐姐影左d相, 睇見私人部位, 好醜怪呀.....
原文章由 baby5 於 08-2-11 05:12 PM 發表
我覺得無需要隱瞞
你唔講,電視,鄰居,同學,雜誌都會講
如果佢知d唔知d
咪以為呢d事無傷大雅囉

不如,如果佢問起,咪略略講下事情始末
借機教育正確的道德觀
會唔會好d

:恭: :喜: :發: :財:

...

別墅

:恭: :喜: :發: :財:

原文章由 Charlotte_mom 於 08-2-11 21:07 發表
我都係極積地迴避, 佢唔問到我唔會特別提, 畢竟小朋友未識特別去崇拜偶像, 只係見到佢個樣開心下咁簡單:loveliness:
如果佢問到, 我都會好好處理既, 多謝提醒! 不過畫公仔都唔打算畫出腸, 果d幾皇幾后, 食咩食咩... ...

男爵府

世界就係醜惡,人就係虛偽,過份保護小朋友都唔係好事,
總唔可以一世睇ETV做人,我認為父母可以適可而止地向小
朋友佈道新聞(只講重點不需要露晒骨),而唔係完全保護罩
式拒絕接收世態炎涼,有壞事先感受到好事既珍貴麻,最怕
小朋友自己好奇去搵去知,收收埋埋壞了心態仲大件事。

首頁

尾頁

跳至