懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆:想問聞笑氣其實減到幾多成順產帶來的痛?

我第一胎私家生,有打止痛針,聞笑氣,生產時醫生幫我吸BB出嚟,所以第一胎我生得好順,唔覺太辛苦。
21號係聯合生第二胎,姑娘唔俾我打止痛針,有俾氣我聞,全程自己生,覺得第二胎生得辛苦第一胎,我第二胎仲輕磅過第一胎,對我嚟講,聞氣冇咩作用,止痛針最有用!

大宅

我果時聞左幾下笑氣聞到個人好暈,眼花花!
之後問護士係咪會有呢個情況,佢話係咁架!
搞到我之後吾敢聞,我怕自己會暈低
一路忍痛,吾聞笑氣連止痛針都無打,直到囝囝出世。。

大宅

笑氣無用嫁

別墅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

chebb10 發表於 14-9-27 17:11
無痛都可以配合自己生咁好?你係邊間醫院生呀?😆
仁安.
其實收縮時會FEEL到肚硬,又有部機MON住個收縮情況(有個CURVE).
完全可以配合到幾時推.

大宅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Pickboy1347 的帖子

起初有用,但是時間長的話就失效,我吸左兩支,bb都未出世,頂唔住,要求無痛,始終度數開唔夠,要開刀

男爵府

唔使做無痛..
我果時打支止痛針即刻見效..
仲好快生左..
笑氣都有用既..聞到你HIGHHIGH地..

大宅

好有用喎。但到爆肚都係痛,係去到一個可以接受既痛,止痛針打唔打都唔覺有分別。我當時無理呼吸,都唔記得晒Lu

侯爵府

我冇聞氣,只係打止痛針,但唔覺有效,都係痛死我,陣痛真係好攞命,本身我都係諗住開刀,最後俾人說服咗順產,陣痛時真係滿心都係粗口,但生完我覺得好彩自己揀咗順產,因為生完係產房休息咗一個鐘已經感覺到recover得好快,上到病房4-5個鐘已經可以落床,見到有d媽媽開刀,痛得好緊要呀

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

男爵府

hashtag旅遊勳章

引用:減到幾多成我就唔知,因為無試過咩都唔用嘅

原帖由 irene_e 於 14-09-26 發表
減到幾多成我就唔知,因為無試過咩都唔用嘅情況。不過我就聞到個人wing wing地,所以聞到咁上下都唔敢聞咁 ...
其實我唔明點解d姑娘成日要人忍住唔好痾住?

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 irene_e 於 14-09-26 發表減

原帖由 nemrak 於 14-10-03 發表
其實我唔明點解d姑娘成日要人忍住唔好痾住?
佢話未開哂喎,所以唔好用力,會爆同焗親個仔喎。不過我覺得有啲機會係醫生未攪掂。

nemrak  聽見都難忍,多謝你解   發表於 14-10-3 16:29

子爵府

引用:Quote:原帖由 Pickboy1347 於 14-09-25 發

原帖由 MEKAKI 於 14-09-26 發表
打枝止痛針 好dd
笑氣對我止唔到痛
不過都有照吸,,,分下心
patpat

子爵府

引用:Quote:原帖由 MEKAKI 於 14-09-26 發表打枝

原帖由 MEKAKI 於 14-10-03 發表
patpat
覆:止痛針打patpat

nemrak  thx!  發表於 14-10-3 16:28

別墅

引用:我冇聞氣,只係打止痛針,但唔覺有效,都係

原帖由 lovececing 於 14-10-03 發表
我冇聞氣,只係打止痛針,但唔覺有效,都係痛死我,陣痛真係好攞命,本身我都係諗住開刀,最後俾人說服咗順 ...
Thanks for yr sharing!

大宅

其本人認為其實係冇咩減到痛的,只不過倚賴吓,分散注意力啫!

複式洋房

我又聞笑氣+止痛針,笑氣都有D幫助,唔可以完全話無

大宅

miffyhermes 發表於 14-9-27 18:06
我第一胎係廣華生,聞笑氣=無用,痛到我想打人。
第二胎係聯合醫院生,聞左笑氣=無用,打屁皮止痛針,還是 ...
想問下幾多年前廣華生? 係未主動問佢就有得聞 ?

大宅

上胎用無痛,冇副作用,易生,用無痛要駁機monitor宮縮同呀b心跳,打時要麻師做,所以公院唔係話你要就有,私院就一定有,呢胎我都會用無痛,幾大都無痛,我好怕痛㗎

大宅

畀面勳章

我第一胎都係打止痛針,果時pmh停左笑氣!
打完within 4hrs生左,囝囝出到黎要打解藥

男爵府

我覺得對我好有用

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我淨係聞住來聯針,我覺得舒服好多

首頁

尾頁

跳至