親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

PLAN緊行程, JM們比D意見丫, 麻煩晒!

第一天﹕早上0625到關西機場 - 京都站放底行李 - 清水寺 - 京都站取回行李 - 嵐山 - 當晚住嵐山第二天﹕早上去大阪 - 黑門市場 - 高島屋 - 心齋橋
第三天﹕RINKU OUTLETS - 梅田
第四天﹕堀江 - 唔知去邊好
第五天﹕黑門市場及心齋橋最後衝刺買野 - 晚上8點機回港

大宅

回覆:可否比D意見, 京都大阪5日4夜

有無人幫下手

男爵府

回覆:SinTung媽媽 的帖子

比我排會落機先去outlet,再去京都,分分鐘夠時間去清水寺再上嵐山。
如果唔夠就清水寺放day 2,行完再返大阪。
Day 3先一早去黑門市場。

大宅

回覆:hello_kristy 的帖子

請問大阪市中心仲有咩地方值得行?

男爵府

引用:比我排會落機先去outlet,再去京都,分分鐘

原帖由 hello_kristy 於 14-09-27 發表
比我排會落機先去outlet,再去京都,分分鐘夠時間去清水寺再上嵐山。
如果唔夠就清水寺放day 2,行完再返大 ...
outlet 咁早開?

大宅

SinTung媽媽 發表於 14-9-25 21:58

第一天﹕早上0625到關西機場 - 京都站放底行李 - 清水寺 - 京都站取 ...
第一日行程咁密,睇唔睇得哂呀,好趕哦

大宅

hello_kristy 發表於 14-9-27 03:58
6點幾到關西,outlet 10點先開,要等好耐

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:比我排會落機先去outlet,再去京都,分分鐘

原帖由 hello_kristy 於 14-09-27 發表

男爵府

回覆:snowrose419 的帖子

6點几land…拎埋行李出到黎都7點几8點,洗個面,食埋早餐,搭埋車過去,剛剛好。

如果要換jr pass,週遊咭,影城入場果d仲可以攪左先…

大宅

回覆:可否比D意見, 京都大阪5日4夜

我可能會行好耐outlet,所以day 1都係到左京都先!

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:PLAN緊行程,+JM們比D意見丫,+麻煩晒!第一天

原帖由 SinTung媽媽 於 14-09-25 發表

第一天﹕早上0625到關西機場 - 京都站放底行李 - 清水寺 - 京都站取 ...
夜媽媽去嵐山?淨係得住,不去行程?第二朝又回大阪,咁去京都咩好無謂?

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

回覆:seaheart88 的帖子

上午清水寺,下午嵐山

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

第三天﹕RINKU OUTLETS - 梅田」提意你最後一日先 OUTLET,
因為你由大阪去 OUTLET 其實都唔順路,
最後一日先去順路好多。

請問大阪市中心仲有咩地方值得行?」
好多地方都值得行,
個個人喜好唔同,去圖書館借本書或者去 GOOGLE 打「大阪 景點」研究下啦,再唔係你買張大阪周遊票,佢包交通同廿幾個景點免費入場,
兩日都玩唔曬。詳情查官網,佢地有中文網。

上午清水寺,下午嵐山」
太樂觀啦,
嵐山好多地方好早關門,
你去得清水寺,食個飯攞埋行李,再去嵐山酒店,
其實去到都好夜

同埋好似 JM 所講,
如果來也匆匆去也匆匆,
不如唔好去京都全部去大阪好過

大宅

回覆:shinku 的帖子

下?估唔到下午去到,嵐山d野已經關門

大宅

回覆:shinku 的帖子

我見好多人建議第一天或最後一天行outlet,但最後一天要陪阿媽買生果(因為佢可能買好多),所以我先排第三天去

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

SinTung媽媽 發表於 14-9-27 23:41
下?估唔到下午去到,嵐山d野已經關門
就算唔係嵐山,京都好多景點都係關四五點既,
你有無查過你想去既景點關幾點?

珍珠宮

SinTung媽媽 發表於 14-9-27 23:44
我見好多人建議第一天或最後一天行outlet,但最後一天要陪阿媽買生果(因為佢可能買好多),所以我先排第三 ...
你最後一日八點機,買完生果都仲有好多時間去 outlet 買野呀

侯爵府

我上次去京都都係排咗兩日,
一日嵐山, 一日清水寺.
因為由京都站過嵐山都大半個鐘,
我哋嗰次就係由大阪去的 (9:00出發), 到龜崗小火車站都成12:00幾,
再去到嵯峨野行天龍寺, 食下嘢, 都四點幾.

清水寺, 如果行埋二三年坂, 落埋八坂神社/花見小路/祗園, 都要大半日時間.

所以如果DAY 1 去清水寺+嵐山係趕唔切的.

建議分開兩日, 第二日遲啲先去大阪.

最後一日先去OUTLET啦, 嗰度有LOCKER, 可以放行李, 過機場大約20分鐘車程,
不過BUS一個鐘先一班, 要自己預下時間呀.

首頁

尾頁

跳至