嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB6個月大,已經2次尿道炎了,第二次入左院,話一個月後同佢照超聲波同顯影,但顯影属於侵略性檢查,中要我哋父母簽埋紙,請問有冇小朋友做過?

大宅

回覆:cindyhui1003 的帖子

我囝個多月同約九個月時做過,而家二十個月了

大宅

我個囡4個月時第一次尿炎,格左一個月又係,但私家果面醫生叫我照左超聲波先如果真係構結上既問題先做侵入性檢查,政府果面知有兩次佢會叫你做侵入性檢查,我當時約左期,但最後無去到,到而家呀女就來15個月大都未有反發,醫生話格得越耐無反發,有問題機會越小

大宅

回覆:尿道炎做嘅顯影檢查有危險嗎?

請問你地係點發現bb有尿炎架?等我都可以留意下

大宅

請問點知佢有尿道炎

大宅

我仔係政府到做左啦!個時5個幾月大,又係2次尿導炎醫生叫做!做完都試過再發,但報告話唔係尿液倒流,所以放心d

大宅

回覆:HC.S 的帖子

其實佢出世前已照到腎漲,滿月後發高燒,係尿道炎

大宅

引用:其實佢出世前已照到腎漲,滿月後發高燒,係

原帖由 Lomum 於 14-09-28 發表
其實佢出世前已照到腎漲,滿月後發高燒,係尿道炎
我仔都係未出世check到腎漲!

複式洋房

我囡都係試過兩次,食緊抗生素到做顯影,我都好擔心

禁止訪問

認識瑞士牛牛第一回

複式洋房

引用:女女都有做顯影,係打了「豆」針後,將顯影

原帖由 ywsha2013 於 14-09-28 發表
女女都有做顯影,係打了「豆」針後,將顯影劑注入去,然後用一條好幼的管入落「雞雞」OR「JJ」到,唔會好危險, ...
我都知大概係點?佢入院個陣因為係第二次,所以話係入面抽尿驗會準啲,所以係雞雞伸條管入去抽,但過程應該好痛,所以先覺得好心痛~佢做完中有少少血添~又來多次,冇話bb,我驚我自己都捱吳住?

複式洋房

引用:我囝個多月同約九個月時做過,而家二十個月

原帖由 Lomum 於 14-09-26 發表
我囝個多月同約九個月時做過,而家二十個月了
做两次甘多?9個月做,甘大個佢會吳會喊到咩甘?中有冇其他?

複式洋房

引用:我仔係政府到做左啦!個時5個幾月大,又係2次

原帖由 lovly_family 於 14-09-28 發表
我仔係政府到做左啦!個時5個幾月大,又係2次尿導炎醫生叫做!做完都試過再發,但報告話唔係尿液倒流,所以放心d ...
做完阿仔有冇乜嘢?做幾耐啊?佢會痛幾耐?之後做啲乜佢冇覆發過啊?

男爵府

我諗都好痛,所以政府醫院,比我個囡做,我放棄咗

大宅

做完無特別丫,即日可出院!
我唸放條喉仔入jj到一定會有唔舒服!
但醫生一下就插到,過程順利!
只要你唸咁做係為bb好就會舒服d

之後有發過丫,,慣犯!!

複式洋房

回覆:lovly_family 的帖子

慣犯?經常復發?宜家bb幾大啊?冇特別換片密啲之類做嗎?

大宅

我女都試過50日大半夜高燒去私家醫院唔收叫我地睇政府,驗晒血、尿、腦脊髓,最後尿道炎。一到三個月就做尿倒流測試好彩無事

大宅

引用:慣犯?經常復發?宜家bb幾大啊?冇特別換片

原帖由 cindyhui1003 於 14-10-04 發表
慣犯?經常復發?宜家bb幾大啊?冇特別換片密啲之類做嗎?
bb而家10個月
試過3次,換片已經換得好密,
尿液倒流測試又無問題

大宅

回覆 cindyhui1003 的帖子

Sorry, 我誤會左, 佢係做過兩次MAG3, 放喉入JJ只係個多月大一次,當時佢ZZZ左,無反抗~

複式洋房

引用:女女都有做顯影,係打了「豆」針後,將顯影

原帖由 ywsha2013 於 14-09-28 發表
女女都有做顯影,係打了「豆」針後,將顯影劑注入去,然後用一條好幼的管入落「雞雞」OR「JJ」到,唔會好危險, ...
佢訓左做,會吳會之後吳敢訓或者成日扎醒?

首頁

尾頁

跳至