論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2007年9月請佢, 個印姐姐其實冇乜特別問題,手腳係慢d,但做野算乾淨.但我老公覺得佢太鈍,中英文都唔明,講極唔明,佢驚佢太鈍第日照顧唔到bb.我姑奶的賓賓將於今年7月完約(幫姑奶打左4年工,佢話佢好),我老公想請佢過來,炒左呢個.
1. 要唔要一個月通知?
2. 要補一個月人工嗎?
3. 要買機票給印姐姐嗎?
4. 或叫agent盡快幫她找個新主人?

複式洋房

要一個月前通知 / 補一個月人工
要補機票

佢究竟鈍成點?? 我認為最緊要人品好(照顧bb).... 如果唔係有姑奶的賓賓妳會抄她嗎?? 直得推介嗎?? 我搵緊工人喎 ?-(

禁止訪問

大宅

畀面勳章

1. 如果你想印印收到大封信後即走就要比一個月人工既代通知金.
2. 如果已經比左一個月代通知金, 吾駛另外補多一個月. 但只要計埋當月人工, 未放大假(按比例=服務滿一年有7日有薪大假)等.
3. 不論你炒工人或工人自己吾做, 僱主都要提供一張包機場稅既回程(單程)機票給工人.
4. 你通知AGENT你幾時會炒工人, AGENT自會安排. 但若果你吾想印印咁快收到風(可能AGENG會漏口風), 咁等你炒工人當日通知AGENT, 或者叫AGENT來接工人走.

我個印印來左成年, 又係講極都吾明, 又吾識照顧我個囝, 好彩我個囝讀小一. 有次囝囝發燒打電話比我, 我問工人囝囝係咪發燒, 佢竟然話吾知. 我叫佢即刻去摸下囝囝額頭佢都話無燒. 我即刻請假返屋企, 囝囝已經瞓著左我一摸佢個額都覺好慶, 即刻抱佢落街睇醫生, 已經燒到102度!:cry: 個白痴工人自己都有兩個小朋友, 點解會吾知乜野叫發燒呀!!! 返到屋企問佢點解吾知囝囝發高燒, 佢又識駁咀話頭先無咁熱. 有槍殺人吾駛填命我實一槍打瓜佢.

大宅

SmartyMeow:
其實佢幾純,做野幾乾淨.家務,照顧貓同煮飯都可以,不過我未有bb,唔知佢掂唔掂.係廣東話差d,要講簡單d慢d做埋身體語言先明白.所以我老公冇耐性唔想用佢.
我地想5月左右唔要...你有興趣話我知啦!

複式洋房

Hi,
我有興趣, 可以比 d 資料我嗎? [email protected]

原文章由 yickyick 於 08-2-14 15:07 發表
SmartyMeow:
其實佢幾純,做野幾乾淨.家務,照顧貓同煮飯都可以,不過我未有bb,唔知佢掂唔掂.係廣東話差d,要講簡單d慢d做埋身體語言先明白.所以我老公冇耐性唔想用佢.
我地想5月左右唔要...你有興趣話我知啦! ...

首頁

尾頁

跳至