單親天地

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

星期一去填5A既話~咁最終離婚令最快幾時收到?

男爵府

BK Milk勳章

回覆:最終離婚令會快過6星期嗎?

做乜個個都咁趕?趕住結婚咁嘅?政府話6個星期,你覺得佢會好快俾你咩?應該係暫準令6星期後,可申請絕對令,我經律師,10日後就出咗。
如果冇人話你,其實你爬下文就知道。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:做乜個個都咁趕?趕住結婚咁嘅?政府話6個

原帖由 littlegoldfish 於 14-09-27 發表
做乜個個都咁趕?趕住結婚咁嘅?政府話6個星期,你覺得佢會好快俾你咩?應該係暫準令6星期後,可申請絕對令 ...
大家咁話啦,下次你出post 前都爬下文先

瑪瑙宮

上去交得5a都已經等夠6星期啦,無6星期話交就交咩。下次了解左條問題先pls

大宅

回覆:LedTV 的帖子

請問你宣布命令日幾耐先收到暫準離婚呀

瑪瑙宮

引用:請問你宣布命令日幾耐先收到暫準離婚呀 +

原帖由 holaam13 於 14-09-27 發表
請問你宣布命令日幾耐先收到暫準離婚呀
其實我無留意,我幫ee跟咋,一陣返去睇下再話你知

大宅

好呀thx你,記得bor,thxxxxx x10000

瑪瑙宮

引用:好呀thx你,記得bor,thxxxxx+x10000 +

好呀thx你,記得bor,thxxxxx x10000
5/23宣佈命令,5/31寄暫准離婚令

大宅

我9月中到而家都未收到

大宅

但係點解你5月有暫準而家仲未得既

瑪瑙宮

引用:但係點解你5月有暫準而家仲未得既 +

但係點解你5月有暫準而家仲未得既
因為一直無時間幫佢搞,放低左件事。上次上去諗住交5a..點知原來睇少左封信,要上庭解決撫養權先出。

所以呢到拖左d時間

瑪瑙宮

引用:我9月中到而家都未收到 +

我9月中到而家都未收到
預返10月頭前一定收到啦,其實唔急,一有暫准離婚令就要開始跟信計6weeks..
所以快收慢收都無咩大問題

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

點解我見到自己個名既?樓主,請容許我多口講幾句。

我見到呢句話幫 ee 我終於放下心頭大石,原來你一直出離婚帖係代入 ee 角色。因有時響公海見到你出帖係好開心分享同老公既趣事,但呢到就問幾時出離婚令。

我有時候見到都有點擔心你情況,原來我又係認真便輸了,我都係唔好咁天真睇帖分享啦。

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

瑪瑙宮

引用:點解我見到自己個名既?樓主,請容許我多口

原帖由 dordor1207 於 14-09-28 發表
點解我見到自己個名既?樓主,請容許我多口講幾句。

我見到呢句話幫 ee 我終於放下心頭大石,原來你一直出 ...
我無事吖,唔駛擔心,我出個d離婚post 都係幫媽咪&ee 出。

我媽都係今年5月收到最終離婚令,不過我唔記得左d時間,所以黎呢到問下。

男爵府

BK Milk勳章

LedTV 發表於 14-9-27 12:29
大家咁話啦,下次你出post 前都爬下文先

我當然有爬文先啦!!!
我就係過咗8星期都冇消息先要開post問係咪有唔妥。
你知道嗎,我最後原來係10月28未判但律師冇同我跟進。
樓主,我回你嗰時,你都未話已經過咗6星期,我見你寫星期一填完表就問,都係想你唔好咁快即刻擔心,可以睇下呢度,大家都share出嚟嘅一般正常時間表,你仲好似覺得係我錯咁!!!

我好歡迎你cap我圖,因為我個case就係唔正常!

瑪瑙宮

引用:+本帖最後由+littlegoldfish+於+14-9-29+20

原帖由 littlegoldfish 於 14-09-29 發表
可能表唔係你親自交,所以你唔知5a form 係申請拎最終離婚令既表格,因而唔知我原來係過左6weeks...

呢到開post 係有自由的,你下次唔好再話人唔爬文,因為版規無話要爬過文發現無答案先可以開鋪。

何況我已經check 過。

你咁樣話我,我先咁回你。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

路過抽水先;但係我唔想被 cap 圖見到自己個名呢。

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

男爵府

BK Milk勳章

多姐,所以有第一個回,都有話俾佢聽係10日囉。
不過我可以講聲sorry,我認睇錯佢講5a,我自己係冇填的。
另外,我見冇人答先叫佢爬下文。

瑪瑙宮

littlegoldfish 發表於 14-9-29 20:39
多姐,所以有第一個回,都有話俾佢聽係10日囉。
不過我可以講聲sorry,我認睇錯佢講5a,我自己係冇填的。
...
I'm sorry too...
我語氣都差左D...

瑪瑙宮

dordor1207 發表於 14-9-29 20:31
路過抽水先;但係我唔想被 cap 圖見到自己個名呢。
SORRY.當時有DD嬲,衝動左唔記得CUT下先POST..我試下搵版主DEL左張相

首頁

尾頁

跳至