親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇jm計劃新年假期去韓國呢?帶住2個小朋友,又唔識韓文,英文又差,能自由行嗎?上年去過一次跟團,去滑雪場嗰d地方好遠~如果自己去嘅話真擔心~
打算正係去滑下雪,玩樂園,首爾行下街咁咋。定跟團好呢?煩~

水晶宮

有無自由行經驗先?有無興趣自己找資料?找路拖行李怕唔怕辛苦先?如無興趣找資料,唔怕煩怕辛苦就自由行啦

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:有冇jm計劃新年假期去韓國呢?帶住2個小朋

原帖由 摩羯寶2013 於 14-09-28 發表
有冇jm計劃新年假期去韓國呢?帶住2個小朋友,又唔識韓文,英文又差,能自由行嗎?上年去過一次跟團,去滑 ...
我聖誕去 book 曬酒店+機票 而家稔行程

初步稔好落機去alpensia, 滑雪兩日…

會去樂天世界 everland jade.garden 小法國 有時間行埋南怡島

rail bike, n seoul tower, 明洞個d行街

大宅

引用:Quote:原帖由 摩羯寶2013 於 14-09-28 發表

原帖由 jacky1666_hk 於 14-09-28 發表
我聖誕去 book 曬酒店+機票 而家稔行程

初步稔好落機去alpensia, 滑雪兩日…
我都打算去樂天&小法國,滑雪場未定去邊個…

大宅

引用:有無自由行經驗先?有無興趣自己找資料?找

原帖由 diong 於 14-09-28 發表
有無自由行經驗先?有無興趣自己找資料?找路拖行李怕唔怕辛苦先?如無興趣找資料,怕煩怕辛苦就自由行啦 ...
唔怕辛苦,最怕語言不通,迷失方向

伯爵府

回覆:2015農歷新年韓國自由行

遊客區全部有中文指示,人都係講普通話,英文返而唔識

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:2015農歷新年韓國自由行

地鐵有中文不用擔心!佢地可用國語溝通,你講英文佢地反而仲怕,因佢他英文吾系咁好,所以國語较普遍!

男爵府

回覆:摩羯寶2013 的帖子

滑雪可以跟當地既團,其他市內樂園唔會難ar!!!

大宅

引用:滑雪可以跟當地既團,其他市內樂園唔會難ar

原帖由 hello_kristy 於 14-09-28 發表
滑雪可以跟當地既團,其他市內樂園唔會難ar!!!
跟當地的話,搵到都難溝通

男爵府

有中文團架…

男爵府

你可以search下tony tour滑雪團…哩間只係其中一間(講tony只係佢較大,之前搵料時見到有人話滑雪場會圈個練習區比佢,本人係無參加過的)

韓國好多中文團,包括去南夷島,小法國,railbike 等等…哩d較遠既景點…如果帶住小朋友擔心交通可以考慮…

大宅

引用:你可以search下tony tour滑雪團…哩間只係

原帖由 hello_kristy 於 14-09-28 發表
你可以search下tony tour滑雪團…哩間只係其中一間(講tony只係佢較大,之前搵料時見到有人話滑雪場會圈個練 ...
好,謝謝提供意見

首頁

尾頁

跳至