自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實做得藝人就預左自己既一言一行會好受人注意,由於係藝人,所以任何有關既新聞都會變得更多人談論,自由少左應該係決定入行時已經預左,呢個係要成名既代價。咁做藝人既係咪應該更加做好自己,小心處理所有野呢?有性需要並唔係罪,只不過由於係藝人,所以呢單新聞先咁多人講,比人影得呢d相,就要預左有機會比其他人睇到,而家件事已經出現左,佢自己都係有責任,而佢自己之前所做出黎清純既型像破壞左係事實,令fans失望亦都係事實,所以並唔係一句藝人都有性需要就可以交代到。

別墅

濫交、濫箹就係錯、疑似咩藝人講大話都係錯。
家長俾囝囡盲目跟隨偶像都有錯。娛樂圈仲留這班偽人更加錯。
所以有班人應該消失。

原文章由 LokB 於 08-2-14 15:11 發表

agree!

呢班"受害者"咁荒唐既性關係(=濫交)點可以同一般穩定情侶或者夫婦相提並論呢. 唔好成日都話 "藝人都係人, 都要性生活" 同埋咩 "你呢生人有無做過錯事" 黎轉視線啦. ...

公爵府

原文章由 Karena1015 於 08-2-14 15:54 發表
其實做得藝人就預左自己既一言一行會好受人注意,由於係藝人,所以任何有關既新聞都會變得更多人談論,自由少左應該係決定入行時已經預左,呢個係要成名既代價。咁做藝人既係咪應該更加做好自己,小心處理所有野呢?有性需要並唔 ...

agree!!!!!很有見地!

別墅

日本藝能界的倖田一句35歲婦女孕婦d洋胎水係腐爛的, 已得罪了很多日本婦女, 她不單要謝罪, 而且可能連銀色事業也不保.

我說出這例子只是想說明藝人所做的行為與及言語, 都對社會造成l非常大的沖擊, 這並不是他們雖不雖要性而係關乎濫不濫.

禁止發言

伯爵府

睇來, 你真係比蘋果洗左腦拉, 因住第時呢份報紙令你失望時, 你又要咁勞氣話佢欺騙你金錢同感情呀!

原文章由 mydearbb 於 08-2-14 17:11 發表
各位媽咪,不用激氣,勞氣
罷買,罷看明報,咁簡單

自從,查良庸(金庸) 賣掉明報,明報已不再正大光明 (明報,本來的意思)
股東同楊生,係互相包庇受惠

馬來西亞上市企業星洲媒體及南洋報業合併召開股東特別大會, ... 明報 ...

別墅

原文章由 mrsdoh 於 08-2-14 14:56 發表
人地日本當某D偶像團體有不良形像或負面消息時. 個D當紅偶像一樣要被雪蔵或被趕出娯樂圈架
就好似, MORNING娘裡頭有個當紅的妹妹仔, 因為被人影到佢未成年吸煙及陪老細去旅行, 結果前途儘毀, 仲有一隊偶像少年NE ...

你講得真系好岩聽,好講唔講同日本比,人地日本人做錯左事會全體出來道歉架,英X有冇人為件事情道過歉呀,阿嬌出來只講句"我天真"就算係道歉,

別墅

原文章由 LokB 於 08-2-14 15:11 發表

agree!

呢班"受害者"咁荒唐既性關係(=濫交)點可以同一般穩定情侶或者夫婦相提並論呢. 唔好成日都話 "藝人都係人, 都要性生活" 同埋咩 "你呢生人有無做過錯事" 黎轉視線啦. ...

根本就係有人黎洗腦

禁止訪問

別墅

佢地嘅行為點能同""正常夫婦"'嘅性行為相提並論呢????

禁止訪問

大宅

是人又點? 濫交又點正常呀??

而家佢地做錯, 重要怪家長一早唔叫仔女封偉人做偶像??

歪理!!

原文章由 sulamita 於 08-2-14 12:44 發表
【明報專訊】藝人是不是人?

是。

那麼,請問那位向傳媒發公開信的家長,你讓你的孩子把阿嬌當成偶像,你認為你被騙了,請她離開娛樂圈云云。那麼,你的孩子是如何在世界上出現的?是,是性行為。人有沒有性需要?偶像是人,那麼偶像 ...

首頁

尾頁

跳至