在職全職

跳至

首頁

尾頁

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

話說以前用開亞x聯合的套票,但試過遺失文件,因此當用完後就轉用另一間(快x達傳遞),點知發現嚟收件都係同一班人,先知原來呢間都係亞x聯合同公司.冇計,都要用,試咗30張都冇咩問題,只係電話要打好耐先有人聽,所以原完30張就再買啦,點知一開工就要同佢地開年,有份文件於2月5日收,應2月6日到,但2月12日仍未收到,致電查詢時只說一定要待某人才答到,等了4小時仍未等到有關之人員回覆,最後要嘈得好緊要那位小姐才回覆,她說所有文件已送出,但白單未回寫字樓,已叫有關人員盡快查核白單之蓋章是否正確.到2月13日仍未有任何答覆,但她好肯定說所有文件已送.到今天上午再查詢都係同一答案,我話幾時可以確實回覆我,她說下午.點知我的客戶於12時左右說速遞剛剛將文件送到,並說此速遞公司之人態度很差.但我到現在一直都收不到此公司之電話究竟係送錯公司定冇送到丫 相信佢地會扮作冇事就咁俾番張已蓋章既白單我 大家小心唔好用呢間公司之速遞服務.

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

聽你講完都登你 ,咁你宜家搵到間好的速遞未呀

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

原文章由 wyk 於 08-2-15 13:57 發表
聽你講完都登你 ,咁你宜家搵到間好的速遞未呀

仲有成40張套票未用完:-( 到時一定唔用呢間:tongue:

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

原文章由 Lovely媽咪 於 08-2-15 15:24 發表

仲有成40張套票未用完:-( 到時一定唔用呢間:tongue:

乜要買套票架,重要限住買咁多添,我識得一間幾好架,如果你要我介紹比你試下,佢地無套票架。

大宅

我都係用開 UC 亞 x 聯合!
遺失過一次貨辦 (個盒大過一盒 A4紙),搞左成三個月先比番$300,唉!咁大盒都可以唔見?

版主

我係2月14當日打咗一封投訴信去呢間不知所謂既公司,因我知再打電話都冇用,跟住之前好無禮貌的那位小姐打俾我,啲語氣唔同哂,我問佢點解會咁,佢話佢都唔知,會查清楚後再覆我.
終於等到噚日2月22日佢打番嚟講咗一個好奇怪既原因...當日個司機太多件送唔到,就將份件拎咗返屋企,到開工時再將份件拎番公司俾上司,但又唔知點解份件冇再送番出去......聽完我仲興,我話有冇攪錯,咁我2月12日打嚟check既時候都應該知冇送啦,仲要拖多我2日先靜靜雞送留,個女仔不停話都知係佢地錯,會俾番封道歉信我,我話咁離譜既嘢都可以發生,跟住我仲有40幾張套票咪要一路用一路驚

別墅

我公司都係用x洲聯合的速遞,乜同樣試過多次送錯或失件的事,最激氣就是他們工作態度,做錯野都態度差最鐘意左賴右賴.
有次我叫這公司幫我到一間公司早上取戲票,點知下午都冇回件我追查但cs又查唔到速遞員發生咩原因,到第二日原來速遞員漏了到另一間公司,好彩取回,但我叫這公司即日交回給我,居然這公司話速遞員已離開安排唔到,我勁激氣答如果今天內回唔到件,我這張票冇用要求佢地賠償,點知都要等到當日差唔多7:00pm才送回我公司,我這張票睇當晚7:30pm,足足這個order攪足3日才攪點,比佢地激氣~ 
我也試過想轉另一間速遞但這間金司已收購很多小型速遞公司,所以轉來轉去都係這公司其下一間附屬公司.

原文章由 Lovely媽咪 於 08-2-14 13:45 發表
話說以前用開亞x聯合的套票,但試過遺失文件,因此當用完後就轉用另一間(快x達傳遞),點知發現嚟收件都係同一班人,先知原來呢間都係亞x聯合同公司.冇計,都要用,試咗30張都冇咩問題,只係電話要打好耐先有人聽,所以原完30 ...

大宅

lovely 媽,
你咁唔好彩,遇到d咁ge公司及伙計,仲有40張,比佢做又要担驚受怕,但比左$又無理由唔駛佢做,睇其他bk友話呢間野收購左好多其他的細公司,如果你要再搵間好的到幾頭痕,睇下呢度有無bk友有好介紹啦!

伯爵府

我有速遞公司可以介紹,係家族生意,有意請pm給我。

侯爵府

好媽媽勳章

係咪即係 UC Axxa 呀, 佢地係甘嫁, 成日都好耐無人接call, 差d以為佢執左, 好多其他細公司都係佢地既人黎收, 係比其他平d, 但service 真係差, 有次佢地去我個客度收野, 人地見佢無帶收貨紙就問佢可唔可以比id card 佢mark number, 佢答到唔答就一輪粗口鬧人 我地打去hotline complain 又無人理, 一個推一個, 不 知所謂呀!
原文章由 Lovely媽咪 於 08-2-14 13:45 發表
話說以前用開亞x聯合的套票,但試過遺失文件,因此當用完後就轉用另一間(快x達傳遞),點知發現嚟收件都係同一班人,先知原來呢間都係亞x聯合同公司.冇計,都要用,試咗30張都冇咩問題,只係電話要打好耐先有人聽,所以原完30 ...

首頁

尾頁

跳至