婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

奶奶知唔知你幾時生日? 有無咩表示架?

男爵府

結婚頭個一兩年知, 62試過send sms 俾我say happy birthday, 99同姑仔就夾份送禮物, 過得兩年突然失晒憶屁都冇個, 不過99生日就一定要記得,遲左番去同佢做壽都黑面+單單打打:evil::evil::evil:

複式洋房

其實我同老公已經結左婚就黎9年, 但係奶奶從來都問過我/佢個仔我幾時生日law!:cry:

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我99唔知~況且我都唔想佢知!
最好連我個bb幾時生日佢都唔好知/記得,唔希罕!:tongue:

複式洋房

我6299記得架, 每年都封利是囉.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

吾係記吾記得既問題,係根本就冇問過我,佢個女生日佢就記得,仲記得叫我哋請佢個女飲茶添,我老公生日,行埋一邊啦.:tongue:

男爵府

我62,99都記得我幾時生日架
(因佢哋用本薄寫起咗嘛 )
我年頭生日ge
所以去拜年果時一次過比好多封利是我
包括過年,我生日,我老公生日0既利是
不過全部都比我袋袋平安

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 秋風 於 08-2-14 19:04 發表
我62,99都記得我幾時生日架
(因佢哋用本薄寫起咗嘛 )
我年頭生日ge
所以去拜年果時一次過比好多封利是我
包括過年,我生日,我老公生日0既利是
不過全部都比我袋袋平安 ...

你就好啦,我自己亞媽就會記低晒我哋既生日,包括我老公同亞嫂,仲一定有利是收添,而我99嗰邊,新年都吾會俾利是我哋,見我亞媽派利是俾我老公仲多多嘢講.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 in923 於 08-2-14 07:12 PM 發表

你就好啦,我自己亞媽就會記低晒我哋既生日,包括我老公同亞嫂,仲一定有利是收添,而我99嗰邊,新年都吾會俾利是我哋,見我亞媽派利是俾我老公仲多多嘢講. ...

關佢叉事!!佢唔抵得你老公有佢冇呀?

男爵府

原文章由 晞玥 於 14/2/2008 06:12 PM 發表
我99唔知~況且我都唔想佢知!
最好連我個bb幾時生日佢都唔好知/記得,唔希罕!:tongue:

我都係! :D 唔想佢知+唔知仲好!!!
因為死8婆姑仔早我兩日生日~ :tongue:
如果佢知道既話我恐怕佢會整我同姑仔一齊慶祝...
所以唔知仲好!!!!!

男爵府

原文章由 in923 於 08-2-14 19:12 發表

你就好啦,我自己亞媽就會記低晒我哋既生日,包括我老公同亞嫂,仲一定有利是收添,而我99嗰邊,新年都吾會俾利是我哋,見我亞媽派利是俾我老公仲多多嘢講. ...

外母派利是比女婿有乜唔啱呀
妳99過年都應該派利是比妳哋啦
妳媽咪派比個女婿(重係佢個仔tim)
佢重亞芝亞唑
識唔識禮貌架

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 秋風 於 08-2-14 20:39 發表

外母派利是比女婿有乜唔啱呀
妳99過年都應該派利是比妳哋啦
妳媽咪派比個女婿(重係佢個仔tim)
佢重亞芝亞唑
識唔識禮貌架

咪就係囉,好似講到我亞媽吾啱咁.

別墅

知,結婚時要夾八字,梗係知啦.
我生日,每年都會入到屯門(我駐大角嘴)請我食飯話"慶祝"
我仲記得有一年我發燒,燒到101度,個C6仲要我入屯門,話唔好令隻99失望.我幾火呀!!不過隻99都無話取消,仍然照食.所以我覺得都係美其名話同我慶祝生日,實際上係自己聯誼就真!

男爵府

唔知........佢只會記得,佢最 個d人架野.

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-2-14 08:04 PM 發表

我都係! :D 唔想佢知+唔知仲好!!!
因為死8婆姑仔早我兩日生日~ :tongue:
如果佢知道既話我恐怕佢會整我同姑仔一齊慶祝...
所以唔知仲好!!!!! ...

咁鬼邪???
咁真係打死都唔好俾佢知!!

男爵府

好媽媽勳章

我99實記會得我生日,因為我舊曆係中秋節第二日,年年正日去食飯順便比埋利是我的!

男爵府

原文章由 晞玥 於 14/2/2008 09:25 PM 發表

咁鬼邪???
咁真係打死都唔好俾佢知!!

咪就係! :tongue:
同8婆姑仔同一個月生日都覺得影衰自己呀!
打死都唔比佢知!!!!
shhhh~~~~~~~!

大宅

好媽媽勳章

我99知我幾時生日
但佢叫我送野比佢...都痴線- -
送野比我媽媽都未到佢啦
我媽媽早我一日生日我諗緊今年送咩比佢

大宅

我估佢唔知, 佢都無問過, 咁耐都無利士收!!:tongue:

我媽咪就唔同, 就算我地唔係香港, 佢都每年留返封利士(有時或者寄過黎) 俾我同我老公o架!!

別墅

我老爺奶奶會記低我哋(佢嘅仔女,我,女婿同埋啲孫生日),會請我哋
食飯或切蛋糕,都幾開心㗎!(喺覺得佢哋喺真心鍚我哋)

首頁

尾頁

跳至