自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

引用:呢兩日睇bk實在係無言。點解有d人會覺得爭

原帖由 tropicanna 於 14-09-29 發表
呢兩日睇bk實在係無言。點解有d人會覺得爭取民主同自己無關,仲要支持暴力鎮壓幫大家爭取緊嘅市民?

好多 ...
D人成日講話愈來愈冇言論自由,但當我每日見到生果日報既頭條愈來愈變本加厲,我就覺得香港言論仲係好自由,有時覺得好多人濫用左tim

ho_mama  對  發表於 14-9-30 03:05
sharon1    發表於 14-9-29 13:37
kiwimama  agree  發表於 14-9-29 13:23
wing_0413  Agree  發表於 14-9-29 12:34
babivi  當你要做記者做嘅嘢時   發表於 14-9-29 12:32

伯爵府

引用:我都支持民主,不過唔係霸住條街,點都唔散

原帖由 bbqou 於 14-09-29 發表
我都支持民主,不過唔係霸住條街,點都唔散去。擾民同浪費警力,即係浪費納稅人的錢!

學生可以靜坐,但 ...
勁認同。鬼老笑到訓唔着。

大宅

winwin417 發表於 14-9-29 11:55
幅圖話俾你聽,佢地手無吋鐵,都可以做到好多野

舉高雙手話無反抗,但對腳不斷踢警察,甘都叫無問題?
岩! 仲有, 好多人都淨系睇到警察點對示威者.
但無人/好少人睇到某部分示威者點對警察,點破壞警車, 公共物品/設施.如果新聞播出黎既全部系示威者打警察, 你到時系咪仲會支持示威者呢?

再者,就算你系現場,你都無可能睇到曬全部示威者所做既野.

cissie  Agree  發表於 14-9-29 18:09
kiwimama  agree  發表於 14-9-29 13:23
wing_0413  Agree  發表於 14-9-29 12:34

大宅

Whitechocolate 發表於 14-9-29 12:03
勁認同。鬼老笑到訓唔着。
系呀... 我有d美國朋友佢地睇完新聞問我咩事後. 笑到傻左 真系當笑話甘睇嫁.好心痛....

禁止訪問

禁止訪問

回覆:rainkwan 的帖子

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

tropicanna 發表於 14-9-29 11:11
呢兩日睇bk實在係無言。點解有d人會覺得爭取民主同自己無關,仲要支持暴力鎮壓幫大家爭取緊嘅市民?

好多 ...
你都要清醒一下,諗一諗先

黎到呢個地步,仲有支持是但一方

香港人真係應該要團結

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 tropicanna 於 14-09-29 發表

原帖由 winwin417 於 14-09-29 發表
我支持爭取民主,但唔支持以暴力同擾亂社會秩序黎爭取民主!

71遊行,之前好多集會,雖然都有衝擊 ...
同意,以前64遊行和平、理性又守秩序,我支持,但而家遊行變晒質,餐餐都玩激進玩破壞,我哋輪為棋子,贏家係垃圾政黨,所以唔會支持。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

引用:我都支持民主,不過唔係霸住條街,點都唔散

原帖由 bbqou 於 14-09-29 發表
我都支持民主,不過唔係霸住條街,點都唔散去。擾民同浪費警力,即係浪費納稅人的錢!

學生可以靜坐,但 ...
米係都short short,仲要去信美國總統叫佢要求中央落實普選,連邊個係始作俑者都未知就攪咁多事,睇清楚先啦

lmsn  美國佬背後笑死   發表於 14-9-29 17:42
Mmrs  此舉真係好丟架,實比   發表於 14-9-29 16:57

大宅

我支持爭取民主,但唔支持以暴力同擾亂社會

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

bkfans 發表於 14-9-29 12:06
唔支持佔中就係短視

男爵府

你覺得激進法有可能令啊爺讓步?香港難聽d講句凴咩同阿爺條件,論資源,財力,軍力,邊樣比阿爺多?香港成功,大陸其他地方就會有樣學樣,共產黨建國6x年,你見過邊次讓過步?香港越激進只會加速大陸收緊一囯兩制,到最後大家一齊冇運行

阿爺要整死香港易過借火,你覺得到時d外國勢力真係會為香港得罪啊爺

ha.haa  又係令人最担心既一件   發表於 14-9-30 09:23
mariachan307  同意  發表於 14-9-29 17:52
wing_0413  Agree  發表於 14-9-29 12:35

大宅

引用:但我覺得激進手法一樣短視搞完一輪內訌,虛

原帖由 mimokoala 於 14-09-29 發表
但我覺得激進手法一樣短視

搞完一輪內訌,虛耗完,香港立立亂,內地城市有樣學樣,最後結果係有人响背後偷 ...
外國經濟唔起,攪亂股市,從中獲利;要中國內耗,損其影響力。拉攏其他亞太國家,圍堵中國,好等美國國際不受影響

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:恕我直言,呢度太多人太短視

認同呀

男爵府

我覺得係你短視
香港一日係中國領土,一日都係中央話事
發動佔中只會加快令上面出手
香港係會成為2線城市
香港好快唔會係國際城市
係全香港市民唔想見到既事
我唔覺得有咩改變
同美國人講佢地只會取笑,香港只係一個小城市

我覺得香港玩完
佔中=加快中央做野=香港BYEBYE

大宅

國際地位不受影響

Mandiyip  無錯  發表於 14-9-29 12:25

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

lovely_summer 發表於 14-9-29 12:10
米係都short short,仲要去信美國總統叫佢要求中央落實普選,連邊個係始作俑者都未知就攪咁多事,睇清楚先 ...
呢個先攪野, 笑C奧巴馬

翡翠宮

講都無謂; 人血饅頭一次又一次發生. 歷史不停地 repeat.

佢地短視唔緊要, 唔好阻有志者去行正確既路.

tropicanna  agree!!!  發表於 14-9-29 12:23

珊瑚宮

BK Milk勳章

講好係佔中,咁點解依家係佔左銅鑼灣同佔左旺角?!?!?

大宅

認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 BK Milk勳章

而家搞到香港咁分化, 最大得益者會是誰呢?
點解唔可以慢慢傾, 慢慢向前邁進呢? 要用咁激進既方法進行抗爭呢? 他們有否想過家人會為他們而擔心?

雖然我完全不懂政治, 但見到這樣的場面, 總有傷心難過一刻...希望快些停止, Please!!!!!

首頁
12345...8

尾頁

跳至