自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

jessica0768 發表於 14-9-29 12:21
同埋新聞都播緊佔中發起人係度講,依家佔中唔屬於任何組織?!?!?!?!

未開始都估到嫁啦!吾係真係有冇信佔中會和平呀哇?

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:當我支持民主,香港進步無人吾想見到,當呢

原帖由 mrstangdorothy 於 14-09-29 發表
當我支持民主,香港進步無人吾想見到,當呢一刻你覺得別人真係好短視,不停繼續支持不停鼓吹加入,依家你知 ...
啱,叫樓主去申請做阿頭,佢咁有遠見

伯爵府

我都有疑問同樣事件發生係美國, 又訓街又霸佔主要道路的警察會點做?? 其實結果都係一樣點解係香港做就要比人鬧

男爵府

jessica0768 發表於 14-9-29 12:42
啱,叫樓主去申請做阿頭,佢咁有遠見

可能吾清醒既係我。中國發展得咁快,加上要面子係人都知,你估佢地知吾知美國暗笑中?要面既人見到佢隻棋控制吾到,自己係咁比人笑,後果...吾洗講出來都知。可能係我短視了

jessica0768  睇黎係笑到碌緊地添   發表於 14-9-29 13:04

男爵府

引用:Quote:原帖由 tropicanna 於 14-09-29 發表

原帖由 winwin417 於 14-09-29 發表
我支持爭取民主,但唔支持以暴力同擾亂社會秩序黎爭取民主!

71遊行,之前好多集會,雖然都有衝擊 ...
exactly.. 失晒控. pls do the right thing in the right way!!

大宅

引用:樓主,我都支持民主,但唔係打民主口號而為

原帖由 emilylam 於 14-09-29 發表
樓主,我都支持民主,但唔係打民主口號而為所慾為,鍾意影響人就影響人囉,咁樣好自私和野蠻的! 我個人保持 ...
agree

男爵府

tropicanna 發表於 14-9-29 11:41
問題係究竟事威示做咗d咩暴力行為?有冇示威者打人?佢地連一塊石頭都冇掉過!相反,我只係見到警察用暴力 ...
阻街仲唔夠呀?
如果有人坐係你屋企 / 屋企門口唔郁, 咁又得唔得呢?

大宅

回覆 winwin417 的帖子

agree~~

伯爵府

引用:Quote:Whitechocolate 發表於 14-9-29 12:0

原帖由 rainkwan 於 14-09-29 發表
系呀... 我有d美國朋友佢地睇完新聞問我咩事後. 笑到傻左 真系當笑話甘睇嫁.好心痛....
...
係呀!以為佔中,就可輕易解決,依架面對既社會問題,有無天真左啲??
仲要自己人,對抗自己人,做場大龍鳳,比全世界睇,點傻法。勁佩服。

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+tropicanna+於+14-09-29+發表

simple is the best~

大宅

回覆:恕我直言,呢度太多人太短視

短唔短視就唔知, 但我今日聽到有個同學嫲嫲講話佢個大孫話自由好重要, 你唔比佢做佢自己想做的事, 所以佢好和平咁坐係佢父母的房間門口直到父母妥協

大宅

joey1001_1001 發表於 14-9-29 12:34
阻礙交通,阻礙巿民回家,阻礙巿民上班上學,警察唔做嘢是否任由示威者為所欲為?警察已先口頭警告示威者離 ...
市民有咁強大的聲音政府都唔出嚟對話, 仲叫你地走啦我地唔會聽你地講架喇。然後大家乖乖地返屋企做返一隻被慢煮的青蛙。呢個真係你想見到既香港嗎? 難道香港人連為自己發聲的機會都冇嗎? 如果唔係有呢次活動, 市民的聲音政府會聽到嗎?

男爵府

虎到金來勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

佢好安全!

大宅

mingming9153 發表於 14-9-29 11:54
有d 人真係求食得飽著得暖就算。佢地真係可以不求民主, 只要生活無憂。確實小市民被社會壓榨太緊要, 短暫 ...
求民主唔係搞亂香港咁去求!

mingming9153  咁你慢慢等佢聽係講啦   發表於 14-9-29 13:17

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 tropicanna 於 14-09-29 發表

同意
仲有大把人去阻街
揾个地方靜坐集會
我會支持既

男爵府

虎到金來勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

塞地鐵出口,因為警察會搭地鐵出黎!警車有人畫都比人圍插。唔好成日話暴民,果d係自發冇收錢既香港人

大宅

回覆 tropicanna 的帖子

有道理

大宅

bwingb 發表於 14-9-29 13:08
塞地鐵出口,因為警察會搭地鐵出黎!警車有人畫都比人圍插。唔好成日話暴民,果d係自發冇收錢既香港人

...
終於有你支持

大宅

其實是泛民騎劫民意, 拿政治著數, 才造成今天的局面!
泛民成日講, 話自己代表香港人! 事實上泛民只代表小部份香港人!
之前百幾萬人簽名反佔中, 才是大部份香港人的意願.
泛民的簽名, 只是幾十萬, 百幾萬 vs 幾十萬, 誰才代表多數香港人?
星加坡在暗暗偷笑, 因為香港又衰多幾錢重!
2017年香港沒得一人一票選, 你估大陸會有d咩損失?

男爵府

爭取民主就可以爲所欲爲?你短視就真

首頁
23456...8

尾頁

跳至