母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

DEL

子爵府

環保接龍勳章

回覆 valvalmama 的帖子

個牌子唔知係唔係叫Medela.

禁止訪問

回覆:valvalmama 的帖子

大宅

引用:其實呢隻係羊脂膏,但一定有農藥成分(係因

原帖由 ccbaby2012 於 14-10-01 發表
其實呢隻係羊脂膏,但一定有農藥成分(係因為羊毛殺蟲用,自然滲了落羊皮膚及半脂),只是低於安全標準與否。 ...
請問你有冇咩牌子可介紹?! Organic nipple cream 又可以食得?!

大宅

引用:回覆+valvalmama+的帖子個牌子唔知係唔係叫

原帖由 tchu 於 14-10-01 發表
回覆 valvalmama 的帖子

個牌子唔知係唔係叫Medela.
我而家用梗呢支, 但怕俾bb啜時唔食得落肚.

朋友話佢果支有菊花圖案.

禁止訪問

回覆:valvalmama 的帖子

大宅

引用:Motherlove+的+nipple+cream+幾好!我損左

原帖由 chrisbaby 於 14-10-02 發表
Motherlove 的 nipple cream 幾好!我損左搽完好快好,餵奶冇咁痛,同埋話係草藥,可以不用洗完乳頭才餵 bb ...
Thankyou!! 請問邊度有得買?!

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 chrisbaby 於 14-10-02 發表M

原帖由 valvalmama 於 14-10-02 發表
Thankyou!! 請問邊度有得買?!
http://www.mamabbshop.com/index_eproduct_view.php?products_id=31

上網買又得,去佢門市買又得

大宅

引用:Quote:原帖由+valvalmama+於+14-10-02+發表

原帖由 kaki0901 於 14-10-05 發表
http://www.mamabbshop.com/index_eproduct_view.php?products_id=31

上網買又得,去佢門市買又得
Thx so much!!

男爵府

回覆:有冇 nipple cream 介紹

我之前生完bb,乳頭被bb啜損,QE護士俾咗包Medela羊脂膏sample俾我。佢話bb可以食落口,又或者用人奶塗在乳頭上都可以。

大宅

引用:我之前生完bb,乳頭被bb啜損,QE護士俾咗包

原帖由 sallytamsh 於 14-10-07 發表
我之前生完bb,乳頭被bb啜損,QE護士俾咗包Medela羊脂膏sample俾我。佢話bb可以食落口,又或者用人奶塗在乳 ...
Thankyou!!

複式洋房

想問支Medela羊脂膏會唔會過期? 屋企支係大仔3年前出世時買

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊