自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+longfung+於+14-09-30+發表我

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:我阿姨今天要到中環診所拆線, 拆釘及拆尿袋

原帖由 longfung 於 14-09-30 發表
我阿姨今天要到中環診所拆線, 拆釘及拆尿袋(她做左一個大型切割的手術), 但她只可慢慢地掛住尿袋由美孚搭MT ...
Take care

男爵府

回覆:佔中下的受害者

佢地會好和平地令港人反感

公爵府

回覆:longfung 的帖子

同情她,她也是今次偉大民主佔中的其中一個受害者,被迫做烈士們的一個威脅籌碼。祝早日康復。

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:longfung 的帖子

果D 人淨顧自己,有時要覆診既人都喇知幾辛苦,我99有個教友要去油麻地覆診…點知呢度d 車明明可以去到附近,點知D 巴士全部去到深水埗就停…要個老人家上上落落地鐵左穿右插先去到,仲要提早三個鐘出門口…我聽到都心酸!

拜托啦!好就收手啦…你地咁樣玩死好多有病嘅人架

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我父母跟我妹搬左去何文田,住左幾十年港島唔熟九龍,兩老一向只靠坐103/113過香港,而家呢兩條都停駛,坐地鉄我媽子成日坐錯車,唯有叫佢地免得過唔好出街。

別墅

引用:Quote:麻煩貓+發表於+14-9-30+23:42+保重!

原帖由 Sindy 於 14-09-30 發表
904/905囉 (是但一架, 我記唔清楚), 我都有得揀交通工具既自由掛, 我唔鐘意坐地鉄的 ...
唔好意思,我自己住西環,唔知係5係我miss咗某D資訊,呢2天的904,905係以大角咀為總站,掉頭走喎

珍珠宮

好媽媽勳章

lala_kiki 發表於 14-10-1 00:23
唔好意思,我自己住西環,唔知係5係我miss咗某D資訊,呢2天的904,905係以大角咀為總站,掉頭走喎

...
所以樓主既親人咪無得撘囉....

大宅

引用:点解唔坐的士行西隧咪得囉?昨日在葵芳都系

原帖由 ChanMoody 於 14-10-01 發表
点解唔坐的士行西隧咪得囉?昨日在葵芳都系坐過海van去"信得"都好暢通噃??其實中環冇問題架,系金種至 ...
No ar我今日見到上環往東行方向勁塞呀

大宅

引用:今日返工,有對公公婆婆係巴士站等車,我老

原帖由 IPBB 於 14-10-01 發表
今日返工,有對公公婆婆係巴士站等車,我老公行去同佢地講,冇巴士,封左路,佢地問,點算呀!邊到可以搭到 ...
今日搭港䥫去中環,有個婆婆不停問我下一個站係咩站,於是我問返佢想去邊?原來婆婆7x歲了,要去銅鑼灣覆診,但平日佢係坐電車,點對點上下車,就係因為自私一群佔道路,婆婆又唔識搭地鐵,唔知邊條線係邊條線,又因為唔係每個地䥫出入口都有電梯,行動不便楝住枙杖的婆婆行樓梯要命了,可憐婆婆原來在地鐵內𠒇𠒇轉轉了個多小時!

joejoee  慘  發表於 14-10-1 09:03
阿比人    發表於 14-10-1 00:58
Sumyeema1  慘!  發表於 14-10-1 00:53

大宅

我希望快點完結。因為健康後生的人,從來不顧及有病的一群人既須要。。。

tigerz  記住你:妳講大話!   發表於 14-10-2 00:33

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 IPBB 於 14-10-01 發表今日返

男爵府

我媽咪坐輪椅架,想飛的去廣華覆診都未必有人肯車。搞還搞,見好就收,真係每日都好多病人去覆診。

子爵府

保重

伯爵府

黃絲帶班人猛咁 post 救護隊發言人話冇延誤 case, 我心諗冇人死丫嘛,但肯定有病人要蒙受不必要痛苦,好似樓主家人咁

好嬲d黃絲帶,成班自私精

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

保重

人的一生就像在拉屎,有時你已經很努力了,可出來的只是一個屁。..

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+IPBB+於+14-10-01+發表今日返

原帖由 hei007 於 14-10-01 發表
今日搭港䥫去中環,有個婆婆不停問我下一個站係咩站,於是我問返佢想去邊?原來婆婆7x歲了,要去銅鑼灣覆診 ...
老人家好怕坐地鉄架!有次我約我媽去官塘,佢唔知點攪係九龍塘坐左去紅磡!真係暈!

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

吾好話老人家, 有d人認路比較差, 只識搭慣呢架小巴或巴士去某地方落車, 吾係個個都識繞道而行, 亦吾係個個有多餘錢搭的士。

複式洋房

我都有睇到電視個個女人講個D唔負責任既說話,,用反你個句啦。他朝君體也相同

Monlie  我同你感受一樣   發表於 14-10-1 02:51

侯爵府

好媽媽勳章

引用:吾好話老人家,+有d人認路比較差,+只識搭慣

原帖由 BLouie 於 14-10-01 發表
吾好話老人家, 有d人認路比較差, 只識搭慣呢架小巴或巴士去某地方落車, 吾係個個都識繞道而行, 亦吾係個個 ...
真係好憎d人淨係識得叫人搭的士,你估真係個個負擔到咩?

首頁

尾頁

跳至