自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

算啦, 某些佔中人士眼中只有佢地既一套標準, 為左民主可以去到幾盡都有
你話無車去睇醫生咩?
佢地會叫你坐的士/MTR囉, 兜路去囉, 早D出門口囉, 有D仲會話你可以去睇第2個醫生既0者
你唔肯讓步呀?
咁即係你短視, 無知, 出賣良知, 溫水煮蛙, 幾難聽都有, 佢地就個個都係人民英雄, 神聖不可侵犯
有D人既自以為是已經無得救, 都廢事同佢地爭論, 我都戥病人慘
祝你姨姨早日康復

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

見到呢d case,真係好傷心好憤怒

頭先個post仲有人話我地班c9勞嘈只因為搭車用多左時間,無得出街食飯,無得行街而已。

真是前所未有,好想爆粗

禁止訪問

珍珠宮

引用:我阿姨今天要到中環診所拆線,+拆釘及拆尿袋

原帖由 longfung 於 14-09-30 發表
我阿姨今天要到中環診所拆線, 拆釘及拆尿袋(她做左一個大型切割的手術), 但她只可慢慢地掛住尿袋由美孚搭MT ...
成你貴言,但係報應一定係報大好倍我驚佢地冇力搭mtr

禁止訪問

回覆:佔中下的受害者

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 麟媽媽 的帖子

我未係老人家,要攞樣本出廣華化驗,明日,後日紅日,所以一定要今日,因為過左期樣本無效,所以背痛發作也要出旺角,平時搭巴士有位坐信和落車,知道封路就搭西鐵轉港鐵,一般都唔會有位坐,咁真係冇咁好彩有位,全程企,每一次埋站列車例必一挫,個背好次比人鞭一下咁,痛到面容扭曲,鞭左十幾個站,feel到條背肌漲左,行路都痛,仲要行返上旺角東鐵,又鞭左十幾個站才返到家。睇新聞見到個受訪者話霸路才可逼政府,我深深發現我的身份叫人質。

cancan^^  無奈但全中  發表於 14-10-1 02:03

珍珠宮

行動不便的人仲要行樓梯逼地鐵轉車再轉車,全程都未必有位坐去做治療㗎!有d睇開嘅醫生在遊行地點附近真是慘⋯⋯

我腰腿痛長期要做物理治療,本星期唯有放棄,今天個背脊也因腰痛扯住扯住,快d讓番條路出來啦

禁止訪問

引用:回覆 麟媽媽 的帖子我未係老人家,要攞樣本

子爵府

引用:保重!但真心想問問唔搭地鐵搭乜?

原帖由 麻煩貓 於 14-09-30 發表
保重!但真心想問問唔搭地鐵搭乜?
正常手術後覆診梗係撘的士啦,依家車冇路行,唔撘地鐵唔通坐直升機咩

伯爵府

引用:Quote:原帖由 longfung 於 14-09-30 發表我

原帖由 eggcarol 於 14-09-30 發表
佢地會話係做假,你懂的
係呀, 又話五毛抺黑

公爵府

佢地預左犧牲架,所以小小辛苦算係乜

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 healthymimi 的帖子

我唔係交化驗都唔想出旺角,最慘背痛從我迷人嘅body係睇唔出,單單靠我扭曲嘅面容唔會有人讓座,d人可能以為我臉部神經有事

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mariposa1 發表於 14-10-1 01:29
回覆 麟媽媽 的帖子

我未係老人家,要攞樣本出廣華化驗,明日,後日紅日,所以一定要今日,因為過左期樣本 ...

我都有屋企人係行動不便既長期病患者, 好明白你既感受, 請保重
0係呢度呻都要好小心, 某些民主人士, 會話人咩都賴佔中架
佢地為左全香港市民做緊最光榮既任務, 其他人既犧牲係在所難免架, 應份咁架
見到香港人分裂成咁真係好痛心, 唯有自求多福吧

珍珠宮

引用:回覆 麟媽媽 的帖子我未係老人家,要攞樣本

原帖由 mariposa1 於 14-10-01 發表
回覆 麟媽媽 的帖子

我未係老人家,要攞樣本出廣華化驗,明日,後日紅日,所以一定要今日,因為過左期樣本 ...
我明,搭地鐵每次停站膝頭都chok 一下痛,我企多過五個站對膝頭会痛,再耐d會似碎雞骨插在軟骨上咁痛,上落樓梯也可免側免,後生仔點會明?

平時会搭巴士,就算行平路耐d都好過行樓梯,行樓梯攞咗我半條命!

在地鐵企如冇扶手(太逼)停車時試過成個人向後跌,好彩哥次位哥哥即刻扶住我,唔係個個都身體健康balance 到個人嫁

子爵府

佢哋唔明行動不便撘地鐵係好唔掂,好多樓梯要行真攞命

洋房

回覆:SiuGai 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 mariposa1 於 14-10-01 發表

公爵府

引用:Quote:原帖由 麻煩貓 於 14-09-30 發表保重

原帖由 nama 於 14-10-01 發表
正常手術後覆診梗係撘的士啦,依家車冇路行,唔撘地鐵唔通坐直升機咩

...
你知唔知在bk系晤可以隨便叫人搭的士嫁,好易踩地雷的

nama  車路被佔,有司機都冇   發表於 14-10-1 02:31
cancan^^  塞幾個鐘頭為咩吖   發表於 14-10-1 02:11

侯爵府

引用:佢地預左犧牲架,所以小小辛苦算係乜

原帖由 小華子 於 14-10-01 發表
佢地預左犧牲架,所以小小辛苦算係乜
係犧牲人地囉!
如果要出位,要上國際版,自焚都得架,咁憎大陸唔上去破壞?搞香港做咩姐?佢地呢班自私精真係乞人憎

首頁

尾頁

跳至