想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

mgoii,

冇問題, 今個星期五見完醫生後返黎report!

原文章由 mgoii 於 08-2-17 22:16 發表
hi..PJ,
我遲你4個月先見醫生, 我都好緊張呀, 祝你一切順利! 見完返黎可唔可以詳細講下係點架? 因為我都係請董醫生幫我寫信去瑪麗架, 亦係寫比DR. HO的, 唔知係咪真係會見佢呢?

最後祝你3月的IVF成功:喜: ...

男爵府

yuenanthea,

昨晚睇瑪麗ga website, 私症ivf都要成$50000!

原文章由 yuenanthea 於 08-2-17 23:34 發表
心CC,
你好,請問你睇QM私家症做一次ivf大約幾多錢?
我係原因不明既不育,之前做左3次iui都失敗左,我媽咪叫我不如直接去做ivf,我而家15/16,一方面做一次ivf好貴,另一方面又驚辛苦...

...

複式洋房

PJ, thx!

原文章由 PJ 於 08-2-18 09:25 發表
mgoii,

冇問題, 今個星期五見完醫生後返黎report!

禁止訪問

別墅

畀面勳章

回覆 #12 PJ 的文章

Hi PJ

我係因為子宫内膜異位 (嚴重個隻), 所以要做ivf.

別墅

畀面勳章

回覆 #22 PJ 的文章

Hi PJ & yuenanthea

唔係 $50000, 係$60000多.

別墅

好媽媽勳章

原文章由 PJ 於 08-2-17 22:04 發表
thanks跳跳虎,

我明天都要打電話返董醫生診所, 攞返所有之前blood test copy先, 我再驗血就冇問題呀....不過我老公就勁驚抽血囉! 真係比佢笑c我.

係呢, 妳睇dr ho定係dr ng呀?

...

PJ,

我初初都好怕抽血架 ,但可能抽得多已經慣咗,叫你老公唔好睇住姑娘抽血,咁樣無咁驚!

我第一次睇醫生時係 Dr Ng, 不過第二次返去簽文件已經不是吳醫生喇,而係令一個醫生,我諗到時做應該係佢哋啩

複式洋房

各位姊妹!!!!!!!
我剛剛2月5日見完醫生係 (qm), 當時醫生係 dr:ng ,6月6 日就聽講座後再見醫生,佢都話我會11月開始做 ivf ,我個 c6 仲問咗條好冇胃問題問醫生..... 咁做完幾時得呀????? 醫生答最快12月就睇到得唔得架喇!!!!叫我地唔好咁緊張 ,其實時間話快又唔係快,慢又唔係太慢,9個月時間 等住都幾心急.
qm 私家係咪唔洗等咁耐架,會唔會好 d 呢?
我都係問下....hehehe.大家努力呀

別墅

好媽媽勳章

原文章由 majimike 於 08-2-18 17:55 發表
各位姊妹!!!!!!!
我剛剛2月5日見完醫生係 (qm), 當時醫生係 dr:ng ,6月6 日就聽講座後再見醫生,佢都話我會11月開始做 ivf ,我個 c6 仲問咗條好冇胃問題問醫生..... 咁做完幾時得呀????? 醫生答最快12月就睇到得唔得 ...

majimike,

我係QM公家架,其實私家同公家應該一樣既, 只係時間上唔需要等得太耐,但費用就真係貴咯!妨且你今年11月做ivf, 如果唔急的話就唔好用咁多錢係私家喇,留啲錢比BB仲好

男爵府

sj_031005,

如果佢地可以做埋針灸, 我一定試呀!!! 多個機會都好MA!
係呀, 我最多都只係會話比醫生知我11月做過IVF. 一定唔會話比佢知我3月又做....費事佢地比過慢期我,,,HAHA!

好開心知道孖B安好...我都好想...好似妳咁黎對孖B

原文章由 sj_031005 於 08-2-18 15:41 發表
pj

唔怕, 我返而覺得男醫生細心過女醫生呀

我聽講qe有針灸的, 或者你都可以試下中藥加針灸一起, 増加成功的機會啦

如果你決定3月搵董醫生你千祈唔好話俾qe的醫生知呀, 你知政府啦

孖b已經14week, 暫時都好好, 希 ...

複式洋房

hi !!
你講得好啱.....d 錢留比 bb 好過啦. 唔知你知唔知有咩針灸 ec 好呢?我都想係做 ivf 之前做些調理身體,有冇好介紹呀
原文章由 我係跳跳虎 於 08-2-18 18:01 發表

majimike,

我係QM公家架,其實私家同公家應該一樣既, 只係時間上唔需要等得太耐,但費用就真係貴咯!妨且你今年11月做ivf, 如果唔急的話就唔好用咁多錢係私家喇,留啲錢比BB仲好 ...

別墅

好媽媽勳章

原文章由 majimike 於 08-2-18 18:23 發表
hi !!
你講得好啱.....d 錢留比 bb 好過啦. 唔知你知唔知有咩針灸 ec 好呢?我都想係做 ivf 之前做些調理身體,有冇好介紹呀

mahimike,

我都覺得雙管齊下會好啲…
我睇嗰個針灸師係上環同深水埗都有診所架
你自己考慮吓先打去問啦!黃力行中醫針灸所
香港區診所 九龍區診所
Tel : 2851 8333 Tel : 2396 1393

祝你早孕

複式洋房

hi!!!!跳跳虎
我收到你比我既 醫師資料,唔該晒.....我會打去問下,

原文章由 我係跳跳虎 於 08-2-18 21:07 發表

mahimike,

我都覺得雙管齊下會好啲…
我睇嗰個針灸師係上環同深水埗都有診所架
你自己考慮吓先打去問啦!黃力行中醫針灸所
香港區診所 九龍區診所
Tel : 2851 8333 Tel : 2396 13 ...

別墅

PJ、心CC,

唔該晒呀!!

上個月係董醫生度做IUI失敗左,休息一個月,下個月再返去問下董醫生既意見,其實我都跟Dr.Tay做過一次iui既,佢地兩個都好好,可能我會兩個都睇多次,睇下佢地有咩建議,因為我驚係我d卵子既質素問題(我fsh高左小小),如果我再做iui可能都係無結果!!

原文章由 心CC 於 08-2-18 17:10 發表
Hi PJ & yuenanthea

唔係 $50000, 係$60000多.

男爵府

今日見左醫生啦....
係dr. ho!!!! 唔係好...nice, 不過比我相象好! 最估唔到ga係, d姑娘都好好呀!

6月27號聽講座, 11月有得做IVF!

別墅

好媽媽勳章

原文章由 PJ 於 08-2-22 22:16 發表
今日見左醫生啦....
係dr. ho!!!! 唔係好...nice, 不過比我相象好! 最估唔到ga係, d姑娘都好好呀!

6月27號聽講座, 11月有得做IVF!

PJ,

醫生叫你 day 2 返去照 u/s, 或者無事呢 ? 唔好 !我會為你祈禱,放心,一定無事架!
我雖然 5月做, 但係董醫生都話我知我著床位都有粒纖維瘤, 所以影響著床,我2月15日都同QM醫生講左件事,佢都叫我 day 7返QM照 U/S, 如果真係有粒瘤都要做手術,咁我情願盡快睇清楚,無謂到時阻礙5月做 ivf, 因為我都唔細咯…

PJ, 加油!唔好灰心!今年齊齊做鼠年媽咪

男爵府

跳跳虎,

妳係睇dr ho 定係 dr ng呀?
我明天一早就要去瑪麗照u/s! 仲要7:30, 真係早到不得了!! 跟住仲要去返s座5樓抽血驗多一次催乳激素.

妳幾時day7呀? 係唔係都要一早7:30照呀?

原文章由 我係跳跳虎 於 08-2-23 10:13 發表
PJ,

醫生叫你 day 2 返去照 u/s, 或者無事呢 ? 唔好 !我會為你祈禱,放心,一定無事架!
我雖然 5月做, 但係董醫生都話我知我著床位都有粒纖維瘤, 所以影響著床,我2月15日都同QM醫生講左件事,佢都叫我 day ...

複式洋房

睇私家同公立醫院不育有什麼分別?

男爵府

私家
- $$$用多好多!!!
- 環境好好多!!
- 等候時間快好多

政府
- $$$用小好多!!!
- 要有心理準備, 見醫生時候, 好多學生/見習醫生在場! 分分鐘會係學生/見習生幫妳做婦科檢查
- 等政府不育科要勁耐, 由入信到見醫生, 起碼一年有多...

原文章由 tintinfun 於 08-2-24 17:49 發表
睇私家同公立醫院不育有什麼分別?

別墅

好媽媽勳章

原文章由 PJ 於 08-2-24 16:25 發表
跳跳虎,

妳係睇dr ho 定係 dr ng呀?
我明天一早就要去瑪麗照u/s! 仲要7:30, 真係早到不得了!! 跟住仲要去返s座5樓抽血驗多一次催乳激素.

妳幾時day7呀? 係唔係都要一早7:30照呀?

...

PJ,

心情好0的未呀,唔好灰心呀!我0地大家都會支持你架!
check 清楚等醫生知道應該點幫你咪仲好,放心啦,一定無事!
我第一次睇係Dr Ng, 跟住第二次返去覆診就係另一個男醫生喇!
我明天26/2/08就係 day 7 喇…要8:00am上到K座5樓N等照囉,我都要6:30出門口,因我住北區!我都希望一切順利,照完話你0地知情況,努力!加油!

首頁

尾頁

跳至