夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為湊bb發生左好嚴重既問題
老公唔肯搬堅持同62 99住,結果我同囡囡去左我媽媽度,我易家返緊凌晨工,一有時間就會夜晚湊bb番去,結果辛苦自己同囡囡
得到老公一句見個女少,哦我
我唔做野佢養唔起我地,平時已經用番工做藉口唔幫手照顧bb(例如bb訓左過鐘飲奶都唔起身,叫老公沖奶就發我脾氣)
成日話我照顧bb好得閒
每次有事都唔撐我
我都囡囡生活得好辛苦都唔理
講真好後悔我令囡囡甘辛苦
BK媽媽都好好,幫我好多
岩岩開始單親,又要返工又要湊女,但見女女健康就幾辛苦都得

男爵府

hashtag旅遊勳章

回覆:有個感既老公心淡

sorry to hear that.....真係生左b先見到老公真面目,希望你老公只係暫時未慣啦

rachel_ching  X2  發表於 14-10-20 22:22

大宅

系一開始唔系感,當湊bb問題出現就變啦,下下都怪我

伯爵府

你和女女搬去媽媽家?仲要你親自抱女俾佢見??

佢咁想見就自己來婆婆家見啦,咁緊張個女就唔該佢去解決同住難的問題啦!咩都唔做,咁緊咩張呀!

大宅

回覆:miuleung 的帖子

想信生一左b後,好多男人都真目出曬黎,無既可能時間未到,幾好既男人都會發脾4

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

生之前無溝通好? 可唔可以轉工?要照顧bb要犧牲下

大宅

引用:Quote:choicheukyin 發表於 14-10-1 22:50

原帖由 03231008 於 14-10-01 發表
你錯啦, 我個仔3歲啦, 我老公真係一次脾氣都冇發過自從個仔識講野就指定左要爸爸開奶, 媽媽拎奶比佢, 我老 ...
agree,我bb一出世開始已經係我老公負責沖涼,我餵人奶不停要起身餵,我老公就負責掃風,再加埋要頂我嘅產後快情緒,佢從未發過脾氣,嗰排佢成個樣謝曬,但都冇講過一句怨言.

男爵府

要有計劃的而之前倆口子不傾好計劃好同分清楚角色,真係之後問題多的是。
希望老公可以上心啲體諒下你感受,你同時都需要同他傾多啲

大宅

老公比人寵壞左,我要忍曬佢屋企人
為自己同囡囡先出黎做野,但因囡囡每日抱住訓唔想辛苦我媽,所以只可做凌晨工
6299想湊囡囡,但平時抱都搞喊,又無衛生常識,唔識湊,已經搞到囡囡大病一場
老公見我同媽媽湊到好好地就話要放假帶囡囡番去湊
相信囡囡會好慘,但我會比佢試一次,如果湊唔掂我唔會比
囡囡由出世到易家都我自己黎,病完到我病,搞喊又比番我
我由有奶變無奶轉飲奶粉,囡囡由識自己訓比人嚇到要抱住訓
我已經抱訓到易家6個月大,囡囡病到唔識笑
我起初生完差少少有抑鬱,有媽媽手都無人理,全部我外家幫手
佢地屋企齋識煩我哦我
我有左都系日日食咸野,加海鮮,無野我大肚
99做家庭主婦都叫我食外賣
我應該離婚嗎

男爵府

甘輕易叫離婚,好咩?

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 BK Milk勳章

照顧bb大家都有壓力,單係佢日喊夜喊,聽到真係好難唔躁的,媽媽懷胎十月生bb出來,一同埋女人天性係會有母愛多d,呢d都要時間去習慣。
可能佢都未習慣到,同埋有時男人要哄,如果佢做d野你唔讚佢,佢下次就唔會做,有d男人性格都小朋友d。
希望你地溝通多d,一家人和和氣氣。

大宅

回覆:miuleung 的帖子

離唔離婚真係外人判斷唔到,但我唔明個老公無腳架咩?唔識自己黎湊女架?做咩要妳抱返去?

我見過有0的例子又係同6299唔岩搬返屋企住,但佢堅決禁做,老公本身死都唔肯搬又係幫住自己呀媽,但長期見唔到老婆同仔,最後迫住自己都搬過去,依家佢地生活得好開心仲生左第二個,我反而覺得妳抱返去就緊妳老公,到頭來分開住感情變淡,老公又成日可以見女,自己咩都得唔到。

別墅

唔好諗離婚住,你諗下,當女女大個,係佢既成長過程,無左爸爸呢個角色,始終唔好,嘗試下同c6傾下,將你心入面既野講晒出黎

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

講左好多次啦,每次都講到喊,老公只會唔出聲,跟住幾日後又照樣感對我
每次都係佢地岩曬我錯曬
只要我肯放低囡囡比佢地就無問題
但身為媽咪無可能比囡囡比佢地湊

monizlam  好似我老公,放底比99   發表於 14-10-2 18:01

男爵府

食得好勳章

回覆:choicheukyin 的帖子

我唔認同,我仔而家27moths, 出世到而家我只幫仔沖過10次涼,其餘都係老公攪掂,夜晚1定係老公氹訓覺,但老公都試過發脾氣因為仔好naughty

大宅

我唔会放低,孩子,係自己嘅,有咩事唔会後悔!

大宅

系佢唔接我電話一排,同要我番凌晨工又要成日帶個女番去比佢兩老人見既情況下
我已經申請離婚中,等法援審批
當知道我要離婚佢居然怪我令佢難做
話我過份就曬我都要離婚

伯爵府

不如叫佢唔好做湊bb。睇下係咪咁得閒,佢講到好似唔關佢事咁,沖枝奶都發脾氣。
男人黎架?
試下咩都唔好要佢做,冷落佢一排睇佢會唔會好d,
已經比唔起錢啦,仲咁多意見。叫佢慳d.

rachel_ching  X2  發表於 14-10-20 22:25

首頁

尾頁

跳至