跳至

首頁

尾頁

民房

BB成日用手抓面,攪到塊而紅晒﹝有時仲會’損’tim﹞。已經帶咗手套,都係冇咩幫助。有冇d咩方法或者用邊種手套會好d呢?

大宅

點解咁大仲會咁嘅:lol:

大宅

幫bb剪指甲啦, 剪完之後又磨吓指甲, 之後仲要用手feel吓bb指甲利唔利. 最好唔好帶手套啦, 因為bb d手指腳指好多神經觸覺, 經常帶住手套, 會阻礙bb腦部發展. 我由得細囡周圍摸, 有時都會抓損自己, bb新陳代謝好快, 會好快好返, 讓佢觸摸呢個世界更重要.

原文章由 wing1007 於 08-2-17 18:56 發表
BB成日用手抓面,攪到塊而紅晒﹝有時仲會’損’tim﹞。已經帶咗手套,都係冇咩幫助。有冇d咩方法或者用邊種手套會好d呢?

別墅

用較剪o個隻呀. 圓住咁剪. 快又冇角又唔使磨. 佢sleep 我先比手套佢. 佢訓得好冧時, 會猛掃個面

大宅

薳然媽媽:

你講得好啱,我一睇到呢個題目就走入嚟,就係想講你講咗嘅嘢啦。
原文章由 薳然媽媽 於 08-2-18 11:51 發表
幫bb剪指甲啦, 剪完之後又磨吓指甲, 之後仲要用手feel吓bb指甲利唔利. 最好唔好帶手套啦, 因為bb d手指腳指好多神經觸覺, 經常帶住手套, 會阻礙bb腦部發展. 我由得細囡周圍摸, 有時都會抓損自己, bb新陳代謝好快, ...

複式洋房

係呀!醫生都話經常帶住手套, 會阻礙bb神經觸覺同埋腦部發展,我BB無帶手套之後抓損左幾次佢自己就無再抓自己,bb新陳代謝好快,一兩日就好返!

洋房

我個囡都係,已經幫佢搽cream cream,佢塊面都好似好"狠"咁 .

複式洋房

BB 新陳代謝係快,但佢抓損自已塊面仲快。。。。。。。。。。。。。

大宅

我bb都係咁呀..又啜手指又抓到塊面好晒損損地...又唔咁同佢查咁野..驚查完又放返落口呀...點算?

首頁

尾頁

跳至