懷孕前後

跳至

首頁
45678...34

尾頁

別墅

回覆 #5 kittycc 的文章

我已經DEL左個價錢表~唔好意思~^^

別墅

介紹過的陪月呀姐

介紹過的陪月呀姐list
儀姊
愛姐
雲姐
郭太
芳姐
SANDY姐
Amy
more idea.

男爵府

可否pm email 雲姐 & 華姐的電話給我? 謝謝

伯爵府

Dear all mama:

Please pm me the contact details of your 陪月員.

Many thanks.

別墅

Dearest Mamas

I'm looking for a good 陪月 for my sister, do you have the contact of the one you used before?

Many many thanks!!!

大宅

已經pm哂比甘多位mami喇,pls check pm啦

洋房

咁佢每個鐘收幾錢o架?d錢又點俾o架?係每星期俾定一個月後俾?仲有d買餸錢又點計呀?用剩d買餸錢駛唔駛佢俾番我o架?駛唔駛叫佢留番d單據俾我checko架?
好多問題唔知點解決,麻煩幫幫忙。

原文章由 wenli7373 於 08-3-24 07:01 PM 發表
我三年前生第二胎, 請了陪月員雲姐, 她很有經驗, 人又隋和, 不計較. 她收5時, 很多時我個女成4時半先起生飲, 她都很有耐性餵她, 會餵埋她飲才走, 不會叫我工人餵. 所以我很放心休息. 另她煮嘢食好好味, 連我工人煮嘢 ...

大宅

可唔可以俾芳姐的電話給我? 我住新界的, [email protected], thanks!

原文章由 NLai 於 08-4-11 14:02 發表
agent 信吾信得過呢? 芳姐話只做新界, 嫌 HK island 遠, 吾 help me la...

男爵府

好媽媽勳章

是否同一人 ? 同名同姓 ?

原文章由 準媽咪 於 08-2-19 22:52 發表
Joyce Ma

剛知道呢個係 "唔好" 既倍月:;pppp:

大家小心!!

先謝謝您提供資料,

你講好差陪月joyce ma 她住那一區 ?中文名最後個字 ?
你所講joyce ma 工作怎樣差 ? ?

我剛在2007年03也是聘用了一個 叫做 joyce ma 陪月, 但我非常滿意.還要求對方幫了我兩個多月, 以下是我聘用我個 joyce ma 評價 , 是否與你同一人呢 ? 我也好想知道, 謝謝您提供資料

我唔知你是否講同一個人,同名同姓也有可能, 最好講埋個陪月是住那一區或提供中文姓名(不一定全個中文姓名頭尾也可以,噤樣會共平D,服務點差又沒有講清楚,只比個姓名代表什麼呢 ?你是否真係聘用過她呢 ? 或你是否聽人講呢 ?
商業有競爭自然有人洗出一些"不道德行為", 或者真的"人夾人緣" 最後是否聘用也是當是人去選擇,方且聘用陪月沒有簽約, 如真請了一個好差陪月員, 我相信僱主聘用了一個星期什麼工作態度差也看到仲唔叫佢走咩。點忍也沒有可能忍一個幫不到自己既人繼續。
介紹給我個朋友(曾聘用她)是在家務通申請之後面試了數個便聘用了JOYCE, 覺得她是一個隨和不計較有責任才介紹給我,我係一個有要求既人, 我未生bb時也要求與JOYCE面試講出我要求,是否適合才考慮聘用。
未生bb 之前也聽好多陪月不負責任個案,如沒有人介紹我相信我不會聘用陪月,求人不如求己自己辛苦D , 也廢事激氣
。我之後也介紹了好多BK 媽媽及朋友聘用她 , 這過往一年如真的她工作差我相信不只一個人BK投訴及只提供個名或起碼會簡單講怎樣工作差。

我沒有任何得著, 我只平常心去幫一個不計較搵兩餐既好人,

[ 本文章最後由 kalohon 於 08-5-3 02:37 編輯 ]

複式洋房

Please PM to me Thanks U

公爵府

原文章由 愷蔚 於 08-3-10 13:34 發表

我比左$2000蚊訂咋,因為佢好鍚我家姐個b囡,所以同我家姐好熟,唔會收好貴訂但其他人我真係唔知,你地可直接聯絡佢!佢一個星期一日休息!bb係要食夜奶架,到佢大小小就會戒啦,我b未夠2個月就戒左夜奶唔知關唔關芳姐湊佢事,我b ...

我都想請陪月呀, 唔該PM 埋資料比我呀~
thanks~

請問而家係咪呢幾位姐姐都好呢
急需請一個呀 可PM 佢地既資料比我嗎, 之前朋友介紹個FULL 左啦~:cry:

介紹過的陪月呀姐
儀姊
愛姐
雲姐
郭太
芳姐
SANDY姐
Amy
more idea.

[ 本文章最後由 貓貓媽咪 於 08-5-4 18:57 編輯 ]

複式洋房

陪月聯絡電話

Would you mind giving me the contact number? Many thanks!!!

Fullmoon

別墅

原文章由 謙仔媽咪 於 08-3-24 14:34 發表
一個非常好既陪月--華姐(翁小姐)
我所有朋友都讚不絕口, 無論煮飯, 湊b, 煲野保身, 媽媽餵人奶or要回奶, 通通冇問題. 暫時用過佢既朋友(包括佢地d阿媽99&)都勁讚.
我2胎都找佢, 第一胎5年前佢收$50, 最近第二胎收$60 ...

pls email details to me.

[email protected]

Thank you!!

洋房

麻煩可否給有關陪月員的聯絡資料給我嗎?

複式洋房

Dear all mama:

My estimated date of delivery is early of Oct, please pm me the contact details of your 陪月員.

Many thanks.

男爵府

謙仔媽咪,

Please PM your 陪月 information, thanks a lot!

原文章由 謙仔媽咪 於 08-3-24 14:34 發表
一個非常好既陪月--華姐(翁小姐)
我所有朋友都讚不絕口, 無論煮飯, 湊b, 煲野保身, 媽媽餵人奶or要回奶, 通通冇問題. 暫時用過佢既朋友(包括佢地d阿媽99&)都勁讚.
我2胎都找佢, 第一胎5年前佢收$50, 最近第二胎收$60 ...

男爵府

wenli7373,

Please PM your 陪月員雲姐 information, thanks a lot!

原文章由 wenli7373 於 08-3-24 19:01 發表
我三年前生第二胎, 請了陪月員雲姐, 她很有經驗, 人又隋和, 不計較. 她收5時, 很多時我個女成4時半先起生飲, 她都很有耐性餵她, 會餵埋她飲才走, 不會叫我工人餵. 所以我很放心休息. 另她煮嘢食好好味, 連我工人煮嘢 ...

男爵府

lll123 ,

Please PM your 陪月 information, thanks!

原文章由 lll123 於 08-3-27 22:16 發表
岩岩至有時間上網,知道各位準媽咪為左要搵一個好陪月而煩惱,所以希望可以係到幫到各位,呢個陪月係舊年朋友介紹幫我做陪月,之前呢個陪月愛姐都係幫我朋友做開陪月既,朋友覺得佢煮野食同燉品都好好味,又會依照我地身體 ...

大宅

Can u pls also send 陪月員 contact information to me? Thanks!

大宅

可以email比我嘛 [email protected]
我七月就生,但住上水冇人肯做...
原文章由 NLai 於 08-4-24 19:39 發表
介紹過的陪月呀姐list
儀姊
愛姐
雲姐
郭太
芳姐
SANDY姐
Amy
more idea.

首頁
45678...34