樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

見報紙寫,明星阿Yu,社工話可以幫佢申請特快上公屋喎!?仲話接拍廣告有6位數字,仲幫可以幫助申請綜緩!咩世界呀!?

大宅

引用:見報紙寫,明星阿Yu,社工話可以幫佢申請特

原帖由 likesjess 於 14-10-03 發表
見報紙寫,明星阿Yu,社工話可以幫佢申請特快上公屋喎!?仲話接拍廣告有6位數字,仲幫可以幫助申請綜緩! ...
因為上報

大宅

畀面勳章

大把家暴都上報,对D真有須要既人真唔公平……

大宅

引用:大把家暴都上報,对D真有須要既人真唔公平

大把家暴都上報,对D真有須要既人真唔公平……
唉。。。唔通吓吓要上報紙。。報警叫有需要。。我自問做唔到。。只係識得喊同打自己╮(╯_╰)╭

SK@媽媽    發表於 14-10-10 22:05

男爵府

回覆:又話家暴單親都係正常輪候!?

甘有錢都有資格申請?

男爵府

拍廣告有6位數字都合資格申請?仲申請綜援

大宅

畀面勳章

資料來自巴士的報bastillepost

別墅

likesjess 發表於 14-10-3 21:42
見報紙寫,明星阿Yu,社工話可以幫佢申請特快上公屋喎!?仲話接拍廣告有6位數字,仲幫可以幫助申請綜緩! ...
無計la..........

子爵府

收入爆晒喎

複式洋房

引用:收入爆晒喎

原帖由 大B仔媽媽 於 14-10-04 發表
收入爆晒喎
社工都唔係幫有需要既人,社工不應叫社工😡
香港人稍為有骨氣,就無福氣接受政府既幫助😡
所謂既社工,無真正幫助有需要政府幫忙的香港人,只係下下去幫啲廢人兼騙子😡
所謂既社工,專鵰欄有骨氣而又需要政府幫忙的人,卻不懂鵰欄一些假裝無能的無業遊民😡
呻下😑

公爵府

報纸都不可以信曬
期待2019

子爵府

資產限額唔係2幾萬咩?可以六位數字係十萬姐

男爵府

重點係‘社工‘
新聞不能盡信

大宅

引用:Quote:原帖由 大B仔媽媽 於 14-10-04 發表

原帖由 Kulababy 於 14-10-05 發表
社工都唔係幫有需要既人,社工不應叫社工😡
香港人稍為有骨氣,就無福氣接受政府既幫助😡
所 ...
絕對同意。。。好似我咁。。社工都話幫唔到。。。但人地一出番黎拍個廣告都6位數字啦邊驚租唔到樓呀。。。可能我未自殺上報紙冇人會理啦!社工只會話你未夠慘。。。大6人就最需要幫掛!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

likesjess 發表於 14-10-3 21:42
下,阿YU都要申請公屋?仲要特快上樓個隻?

真係O咀

佢有一D勁既社工跟,應該係醫院安派比佢個D

咁個D既做法的確會跟普通D社工唔同

大宅

引用:Quote:likesjess 發表於 14-10-3 21:42 見

原帖由 LedTV 於 14-10-09 發表
下,阿YU都要申請公屋?仲要特快上樓個隻?

真係O咀
我都係有醫院轉介既社工。。。但佢咩都話幫唔到囉我見有啲好好。。真係睇佢幫唔幫你。。就算有哂醫生字都冇用╮(╯_╰)╭

複式洋房

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+14-10-09+發表下,

原帖由 我要一個家 於 14-10-09 發表
我都係有醫院轉介既社工。。。但佢咩都話幫唔到囉我見有啲好好。。真係睇佢幫唔幫你。。就算有哂 ...
Me too, 都係醫院社工轉介。
點樣為之需要幫丫,果隻野一個job都等於我一年人工喇,幫佢之前有無諗過有好多真正需要幫忙既人丫,個準則根本就廢,社工呢班人一樣黑暗,哼!

大宅

引用:Quote:原帖由 我要一個家 於 14-10-09 發表

原帖由 Kulababy 於 14-10-18 發表
Me too, 都係醫院社工轉介。
點樣為之需要幫丫,果隻野一個job都等於我一年人工喇,幫佢之前有無諗過有好多 ...
唔好講要做咩丫。。。佢連傾都懶理你。。見我覆診覆密咗就想交波比醫務社工跟。。話唔想我4圍走咗辛苦wo...但佢唔會理醫生要加大我抑鬱藥既劑量嚴重咗。。。都話知你。。你未死未跳樓都未叫需要體恤╮(╯_╰)╭

大宅

引用:見報紙寫,明星阿Yu,社工話可以幫佢申請特

你話你無戲拍無收入就話姐

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Kulababy 於 14-10-18 發表Me

原帖由 我要一個家 於 14-10-18 發表
唔好講要做咩丫。。。佢連傾都懶理你。。見我覆診覆密咗就想交波比醫務社工跟。。話唔想我4圍走咗辛苦wo... ...
你有無諗過經議員去投訴下個社工等佢幫你做下野,我有個朋友就係個社工又係咩都唔理跟住佢叫議員幫手後情況即時改善

首頁

尾頁

跳至