親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

有無咩3天團 / 自由行套票好介紹
請報料

坐車 / 坐船都無所謂

男爵府

原文章由 jazzmama 於 08-2-19 13:23 發表
請報料

坐車 / 坐船都無所謂

jazzmama:
一般係中旅買套票,
或者好似我X'mas 時,分開訂房/船票,會平小小,
想知有乜o野玩,call 我!:mrgreen:

男爵府

Hi Looby

check pm pls

原文章由 looby 於 08-2-19 15:00 發表

jazzmama:
一般係中旅買套票,

大宅

中旅訂既套票冇3日2夜架
只得2日1夜
我都想復活節去玩...
如果你有乜平既套票,講埋比我知呀
唔該

原文章由 jazzmama 於 08-2-19 13:23 發表
請報料

坐車 / 坐船都無所謂

男爵府

jazzmama:
一般係中旅買套票,

分開訂房/船票,我都覺得抵d..........

我想問下自己訂房個話,去到碼頭可唔可以搭佢o地既專車去酒店呀??

男爵府

原文章由 coey128 於 08-2-19 19:45 發表

我想問下自己訂房個話,去到碼頭可唔可以搭佢o地既專車去酒店呀??

酒店房我經517訂o架!
酒店車唔包o架!响中旅買,來回碼頭好似係$58.

大宅

想問下517係乜來架?
咁經517係咪平d架...要幾錢一晚?

原文章由 looby 於 08-2-19 21:09 發表

酒店房我經517訂o架!
酒店車唔包o架!响中旅買,來回碼頭好似係$58.

男爵府

原文章由 Eunismom 於 08-2-20 12:22 發表
想問下517係乜來架?
咁經517係咪平d架...要幾錢一晚?

http://www.517free.com/zh-tw/htl_search2.asp?k=zh5hqwdjc

平時$710,復活節$880.

大宅

嘩..咁平既
我係中旅訂...貴到飛起呀
唔該哂你呀
早知呢度有得訂..唔駛用咁多錢啦

原文章由 looby 於 08-2-20 13:58 發表

http://www.517free.com/zh-tw/htl_search2.asp?k=zh5hqwdjc

大宅

但我見佢係大陸電話..咁係咪要打長途訂架?
穩唔穩陣架?
點去check in?

原文章由 looby 於 08-2-20 13:58 發表

別墅

jazzmama:
一般係中旅買套票,

hi looby,

請問溫泉樂園(有幾條滑梯)個水池d水夠暖嗎?復活節去的話會不會凍呢?如果去三日兩夜,有大有小(小朋友由3-9歲都有)行程應該點安排?唔好意思,有咁多問題。
只有眼睛最真

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!RJ_XPOGfERWLr5DwZbm7CHPp

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

oh...見到呢度就好喇...Looby...可唔可以pm埋d資料比我

男爵府

原文章由 portiabb 於 08-2-20 17:42 發表
oh...見到呢度就好喇...Looby...可唔可以pm埋d資料比我

Hi! portiabb:
我唔係sales o黎o架!
不過X'mas帶小朋友去玩過,你想要乜野資料?
睇吓我知唔知!:mrgreen:

男爵府

原文章由 hoho2000 於 08-2-20 17:37 發表

hi looby,

請問溫泉樂園(有幾條滑梯)個水池d水夠暖嗎?復活節去的話會不會凍呢?如果去三日兩夜,有大有小(小朋友由3-9歲都有)行程應該點安排?唔好意思,有咁多問題。 ...

hoho2000:
唔好意思!我唔知海泉灣有滑梯水也!?
個暖水泳池係普通大人泳池!
浸温泉入面唔知!因我無浸,後悔!
因為當時見到d大6人,一車車咁入去,
好驚同佢o地一.齊...........
不過後來聽人講入面好大喎!
我d仔女6 and 10years,
佢o地最like去神秘島個人造沙灘玩,
玩好耐都唔肯走!

男爵府

原文章由 Eunismom 於 08-2-20 14:10 發表
但我見佢係大陸電話..咁係咪要打長途訂架?
穩唔穩陣架?
點去check in?

唔使打電話o架!
你係網上訂,之後佢會用e-mail覆你,
你去到酒店check in先至比$,
穩陣!
我上次都係第1次咁訂房!:mrgreen:

男爵府

各位:
資料如下:
本來凍o架!但係去到o個度就熱啦!
我仔玩到著1件長袖薄底衫咋!
3月底無X'mas咁凍掛!?
神秘島d野幾激o架!但d小朋友响人造沙灘都玩好耐啦!
門票無得平呀!
110cm以下唔使$(個女115cm,唔比$照入!)
140cm以上要買大人票(個仔145cm,買小童票照入!)
佢唔係點check o架!老人家又係平d.
食o野响魚人碼頭大巴o野食,
我上次玩左三日兩夜,然後過澳門!

記得浸温泉,酒店訂票平d,
神秘島有個人造沙灘,好靚,小朋友玩1日都唔肯走,
要带定多1套衫/拖鞋/毛巾比d小朋友!

我無玩水中波波丫,不過呀仔話好好玩!
可以1大1细入波波裏面玩!20元20分鐘左右,
水上單車我有玩呀!好似30元半小時,
但我o地玩唔夠半小時,因為好倦的.........隻腳!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我尋晚上左517度book酒店...不過佢夜晚覆mail話easter+左價...要11xx/晚 而且要先pay....呢間都我知ok...上年9月我都經佢訂左桂林ge酒店...仲嗌佢幫我plan左幾日行程(淨比個plan我...全程我自己攪掂...foc )

其實我係唔識去..我想問有無車係深圳直車去...因為我住得近...唔想又走番出kln or hk坐船 ...另外d入場券係咪到時先係酒買??因我亞囡得果3歲...如果浸溫泉又唔知點take care佢 佢係一個非常怕事怕死ge細路...應該好難甩手...要長期跟身果d
原文章由 looby 於 08-2-20 18:25 發表

Hi! portiabb:
我唔係sales o黎o架!
不過X'mas帶小朋友去玩過,你想要乜野資料?
睇吓我知唔知!:mrgreen:

男爵府

碼頭去酒店唔係咩專車
係中旅巴士 , 係人比 $ 都上得
http://ctsbus.hkcts.com/routes/interior.html#zhuhai

原文章由 coey128 於 08-2-19 19:45 發表

大宅

好媽媽勳章

回覆 #16 looby 的文章

Looby :
Hello, 我想問人造沙灘, 有沒有玩具比小朋友用. THANKS.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我想問下別墅呀!我地想訂3房的別墅呀!有無人知可以去邊到訂呢?
別墅入面係咪有埋溫泉了?
有無人住過,ok嗎?
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

首頁
12345...8

尾頁

跳至