跳至

首頁

尾頁

洋房

我依兩星期個肚成日<拉住拉住>痛<胎21週大>,有時痛到企都企唔到 ,痛嘅時間由1分鐘至1個鐘不等.我好多時都好驚!!您地會唔會都有咁嘅情況呢??

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 mamiwing 於 08-2-19 15:04 發表
我依兩星期個肚成日痛,有時痛到企都企唔到 ,痛嘅時間由1分鐘至1個鐘不等.我好多時都好驚!!您地會唔會都有咁嘅情況呢??

我尋晚食飽左之後個肚都扯住扯住痛左成晚呀!!
我都分唔清係d腸郁唔到所以痛, 定係子宮痛喇...總之就扯住扯住, 坐左0係度之後, 想起身都起唔到...
都有20分鐘呀!!
執仔之手 與仔偕老

大宅

我試過兩次個肚拉住拉住,持續30分鐘,痛到死。之後,試下放鬆自己。我阿媽話過肚越來越大會經常發生。我想是子宮拉扯。

大宅

我d排坐係度..急尿想一起身都有拉住拉住痛
我估子宮收縮。大約1mins

大宅

原文章由 mamiwing 於 08-2-19 15:04 發表
我依兩星期個肚成日痛,有時痛到企都企唔到 ,痛嘅時間由1分鐘至1個鐘不等.我好多時都好驚!!您地會唔會都有咁嘅情況呢??

我由20W開始都成日會有拉住拉住痛既感覺~都持續好耐下~早又會,晚又會~不過朋友話係正常,因為BB係肚裡面勁大緊,個子宮受拉扯所以痛囉!~真係好辛苦下!~

男爵府

畀面勳章

我都經常性有咁o既情況發生,好辛苦!扯住扯住痛,成個肚硬晒,有時連企都企唔到!我睇書話宮縮就係咁o家喎!

洋房

原文章由 Cody 於 2/25/08 12:20 發表
我都經常性有咁o既情況發生,好辛苦!扯住扯住痛,成個肚硬晒,有時連企都企唔到!我睇書話宮縮就係咁o家喎!

咁我就冇,不過個胃成日都唔舒服,應該係胃酸倒流,好似話好多孕婦都會咁,個感覺好差,有時仲半夜痛醒添。

別墅

我有時都係好痛,有時晚飯之後就痛,老公成日叫我去睇急証! 不過我冇去睇, 我估醫生一定係話冇出血都係唔駛驚.

大宅

我也是常常拉住痛

不知不覺已有了大約6個月啦,每晚都時時拉住拉住痛,唔知對BB有沒有影響呢??非常擔心....
因為老公成日都好擔心我同BB會否有事......
唔知係唔係做愛太頻密都有影響呢??想請大家指教指教一下~~
thanks~~
另外我想在生完的第一個月請陪月員,有沒有好介紹呢?

大宅

回覆 #9 mamiwing 的文章

我通常早上臨起床前, 都會feel到扯住扯住.
仲好似硬左咁.
不過到我落左地, 就好似冇咩野咁....

洋房

原文章由 小寶媽08 於 08-2-26 17:12 發表
我通常早上臨起床前, 都會feel到扯住扯住.
仲好似硬左咁.
不過到我落左地, 就好似冇咩野咁....

呢幾日,我都有咁既情況,早上起床時,轉個身去右邊準備落床時,右邊就特別硬,起左身,又唔覺個喎。
除咗朝早,我食完晚飯,都覺得個肚漲到不得了,兩邊都扯住扯住,而家個肚臍已經平左喇,再咁落去,唔知會凸起。

大宅

我覺得拉住拉住,應該係因為bb越黎越大, 所以佢響度擴展地盤, 等自己住得舒服d~~~!!

禁止發言

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 tigerl 於 08-2-29 11:19 發表
我覺得拉住拉住,應該係因為bb越黎越大, 所以佢響度擴展地盤, 等自己住得舒服d~~~!!

我都覺得bb 0係度擴展地盤呀.......
因為而家佢既活動範圍真係好似大左好多...
以前淨係0係肚臍, 下腹附近,
但最近發現佢0係我走到去我胃附近郁添呢..............
執仔之手 與仔偕老

大宅

我啱啱23wk啦, 同你地一樣同會成日扯住痛. 我個肚臍一早已經凸起, 著衫都見到, 我覺得好肉酸, 你地就好, 仲未有呢d情況. 我近日發覺阿b越嚟越大力(唔知係咪我既肚皮越嚟越薄) 我試過只係肚臍個位好痛, 好似比阿b"督"緊, 痛到流哂汗, 我唯有拍下佢叫佢玩過第二喥, 媽咪呢個位好痛, 隔一陣就先冇事...你地有冇試過咁

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至