跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問吓大家,你地亞b肯唔肯坐car seat
同埋作用大唔大呢,不過老公係會單獨車亞仔
因為我地仲選擇緊買咩款car seat
我亞b依家15m個月
我又怕亞仔唔肯坐

請大家俾d意見 or 咩牌子好

大宅

THANKS 2位意見,我地心大心細驚買咗仔仔唔坐
因為始終佢唔係NB開始坐,最煩就係佢依家識拒絕人,
唔鍾意就唔會坐定定,激到你C果隻:;pppp:
因為CHEAP CHEAP 地都成2/3千蚊

大宅

原文章由 be 於 08-2-20 20:22 發表
思思都是由一出世就用carseat,暫時她都未試過唔坐,都多係在車內太耐無耐性扭下計,我都推薦chicco,之前用過cam,好難扣,購買時最緊要看安全帶容唔容易扣及調整長短度,handsome咁大隻,真要預坐得鬆動少少 ...

哈~ 唔該晒大家

原來chicco咁多人讚,本身我諗住買combi,
諗住日本仔諗d設計一定好d細心d啦

[ 本文章最後由 小TT 於 08-2-21 12:44 編輯 ]

大宅

各位終結大家意見後
我都去各大嬰兒店try過car seat
一放落去亞仔立即彈起身點解呢
又唔肯坐:;pppp:

大宅

原文章由 ling1211 於 08-3-3 00:35 發表

TT:
我尋日喺荷花揾到張特價仟2咋(不過係金VIP價),好似係"NBO"牌子,個位夠濶,坐位係厚身坐墊5覺硬,又有獨立安全帶 本應我地已BOOK鎚,點知個SALES入倉揾過後,話原身我揀隻色(棗红色)冇貨,得番泥王色,但此色 ...

ling ling

唔該晒~不過有位好心又靚靚既mami送咗張car seat俾峻峻喇
俾大家見識吓峻峻個慘樣

大宅

原文章由 ling1211 於 08-3-4 12:14 發表

TT:
哈哈~峻峻超攪笑 不過睇佢個樣真係好5 like坐喎 你就好la,有人送 我仲揾緊睇下有冇2手吖,如果冇我或者buy呢張~Ferrari 法拉利汽車坐椅http://www.toysrus.com.hk/babiesrus/ActionCtrl ...

[quote]原文章由 heidi0653 於 08-2-25 20:00 發表
我囡囡NB時都有用,但到左5-6個月就次次都勁喊,之後就一直都係係車入面"自由活動",但我好攰呢,因為一直都係要抱住佢同佢同埋安全帶決鬥。

其實想搵靓靚既2手carseat,一直都唔啱心水,早兩日係荷花買左個"法拉你"既carseat,會員價$7xx,正價$12xx,諗住平平地,唔坐都無咁浪費,好彩暫時囡囡都好似好鍾意,好開心咁,之後次次都訓左,今次都屬於幸運呢!!!!!!

不如你睇埋荷花heidi0653話之前買緊7xx咋 ,不過依家唔知道仲有冇

[ 本文章最後由 小TT 於 08-3-4 12:39 編輯 ]

大宅

原文章由 ling1211 於 08-3-4 12:42 發表

TT:
其實我喺荷花都有比包包試過呢張,好舒服ga,不過好迫,問sales有冇size分又話冇,但上"玩具反斗城"web原來有分side,只係荷花得1個size,所以呃我話冇 我呢wk會帶包包去試下先~同埋我喺荷花睇時已做完特價l ...

你係咪考車牌pass咗喇,我唔敢考車牌住,我怕害到人

大宅

原文章由 ling1211 於 08-3-4 13:02 發表

TT:
我12月PASS左la,其實我開頭米又係1樣甘諗,成日覺得自己1定揸5掂,我又怕c,有咩事就騰雞到暈,所以c6架車已比我攪到花面貓 ,但而家已開始上手,同埋摸熟架車後就冇甘驚la,上wk仲開始夠胆行高速公路添 ...

c6架車已比我攪到花面貓

如果係我c6一定唔放過我:;pppp:

大宅

原文章由 ling1211 於 08-3-4 13:58 發表

TT:
haha~因為c6架車係2手車,而來我地都諗住今年9月換新車,所以c6話預左比我摧殘 不過換左車後,我再係甘,佢可能 對住我~

原來如此 你地諗住換咩車,我地果架7人車
我地當5人車坐咋,留2個位可以放多d野,因為我地1.8
c6話坐晒7人馬力唔夠

大宅

原文章由 ling1211 於 08-3-4 13:58 發表

TT:
haha~因為c6架車係2手車,而來我地都諗住今年9月換新車,所以c6話預左比我摧殘 不過換左車後,我再係甘,佢可能 對住我~

亞LING

你買咗CARE SEAT未呀,包包肯唔肯坐呢
峻峻如果有人係格離佢都肯坐
老公單獨車佢就唔掂
喊到"刷"天,有次老公頂佢唔順
要攬住佢揸車mouth:真係好危險

大宅

原文章由 Creamy_mami 於 08-4-3 00:18 發表
小tt...好耐冇見呀, 峻峻好嗎

佢緊係好,我辛苦Dmouth:

佢依家好鬼百厭

[ 本文章最後由 小TT 於 08-4-3 01:01 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至