跳至

首頁

尾頁

子爵府

有時飲奶好難餵, 要一路餵, 一隻手拍下佢......好難搞...
另外想問下3個月大的BB,你地幫佢仲着夾拿衣 OR 衫同褲仔分開的呀? 因為我個B 高得快, 都唔啱着LU...

[ 本文章最後由 豬BBBB 於 08-2-20 11:25 編輯 ]

大宅

我亞b都會週身郁嫁飲奶個陣 我亞b2個月開始已經比佢著2pieces衫同褲lu

別墅

如果天氣冷
我覺得穿夾拿衣全身包住好d囉
3月份我可能給bb穿2pieces衫同褲
因為天氣暖啦
幫bb扮下靚配衫玩下都無相干

洋房

我囡囡三個半月就嚟四個月,我仍然同佢著緊一件頭,事關試過同佢著兩件頭,佢對超級無敵車輪腳會踢甩條褲!:;pppp:

歡迎参觀蝦米媽咪嘅blog -- 小婦人日記
http://hk.myblog.yahoo.com/Tabo-KCW

複式洋房

我諗會著夾拿衣,因為一來有好多俾咗我,又新又靚,諗住唔好嘥,二來朋友話換片容易d,雖然做佢三個月媽咪,換片都係有d慢,所以都係等佢大d先著二件頭,到時可以買新衫。

大宅

我個女三個月大,飲奶都係郁身郁世,又飲得慢!係近排先係咁
有時係因為有風頂住佢,所以幫佢掃風之後會飲得好d。

由初生到依家我都係俾個女著一件頭夾拿衣,因為(1) 可以包住肚仔,暖d (2)換片方便 (3) 我個囡係工人湊,我怕工人換衫會屈親佢,所以衫仔全部對胸

我個女又係大大隻,基本上所有衫都換左6m碼啦 最難買係底衫仔,我唔想買過頭粒,對胸夾拿衣又無咁大件

首頁

尾頁

跳至