夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

錢銀?外遇?c6家人?

我同c6從來不為錢銀嘈交、雙方亦安守本份,吾會出去搞搞震 .. 但竟然系為左c6既屋企人嘈交

男爵府

回覆 jw101 的帖子

有時嘈交、只是為啖氣、試下聽完佢講咩、之後唔出聲、冷靜下大家、到之後睡覺前說自己睇法,不想討論、只想佢知你諗咩、同時你亦以佢心理諗下、自己會点做,可能佢知你為佢諗、個心會好過d、無咁自私、只諗自己!

大宅

引用:回覆+jw101+的帖子有時嘈交、只是為啖氣、

原帖由 Liukut 於 14-10-05 發表

有時嘈交、只是為啖氣、試下聽完佢講咩、之後唔出聲、冷靜下大家、到之後睡覺前說自己 ...
但佢明知佢屋企人既問題、但處理吾到!尤其佢丫媽 .. 佢系怕左佢丫媽吾開心 ,我系忍左好耐先會拎出泥講,但講講下又變嘈交 .. 我成日都講 大家遷就下包容下、無理由下下只得一方去做,有時真系好累對住佢屋企!

男爵府

回覆:你地嘈交既導火線系 .. ?

通常佢屋企人

男爵府

我奶奶都好煩架、而我老公又係好錫佢、所以我採取不聞不問、總之佢有咩無理取鬧、只同老公講下、我一定唔會為奶奶 n 他的家人同我嘈交、無好結果...我由結婚到現在都同6299住、所以訓練咗一身EQ...不過我老公都會幫我口、所以我唔想老公難做

翡翠宮

基本上我同我老公係好多方面都好唔夾,尤其價值觀,所以我地好容易就會鬧交~

如:湊女、做家務、雙方家人、出席親戚同朋友的活動……總之乜都可以嘈一餐,因為她多野都有分歧~

近期嘈得最多就係年尾裝修,近幾日就為佔中一事有龍見,但未至於鬧交~

伯爵府

為仔、為佢屋企人,但我C6聽我發完脾氣就會同我講「去食野囉,不過你請!」

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有時....我都會無端端火....唔知原因...

男爵府

為教仔問題,老公好鍾意喺個仔面前話我咁咁咁咁吾啱,佢咁做会好影響個仔對我態度,所以我實鬧番佢。至於佢屋企人,老公好識做,如非必要都吾会提起佢地,大家保持距離,只係間中食吓飯,吾会為佢地而嘈。

子爵府

育兒性格勳章

回覆:jw101 的帖子

同佢屋企人嘈

子爵府

無 聊 野!

首頁

尾頁

跳至