嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

初生bb,有無推介用邊款好啲呢?thx

禁止訪問

回覆:ballball997 的帖子

複式洋房

引用:aprica airria

原帖由 TSEWAIYIN 於 14-10-15 發表
aprica airria
我用緊呢架,我覺得唔錯呀,同bb距離近左,bb去到餐廳又不會太低,我自己就覺得無得彈

TSEWAIYIN  thanks.  發表於 14-10-20 22:39

別墅

引用:Quote:原帖由 TSEWAIYIN 於 14-10-15 發表a

原帖由 peipei622 於 14-10-20 發表
我用緊呢架,我覺得唔錯呀,同bb距離近左,bb去到餐廳又不會太低,我自己就覺得無得彈

...
請問座位有幾闊同幾深 ? 同埋座椅背部有幾高 ? 麻煩妳幫忙量度,因為孫子都歲半了,怕坐得太逼,thanks.

複式洋房

回覆:TSEWAIYIN 的帖子

如果歲半就唔好買呢部,因為坐位真係偏細,我買定左部babyzen yoyo,預算一歲後就換

複式洋房

全長67cm

TSEWAIYIN  thanks  發表於 14-10-22 15:10

別墅

引用:如果歲半就唔好買呢部,因為坐位真係偏細,

原帖由 peipei622 於 14-10-22 發表
如果歲半就唔好買呢部,因為坐位真係偏細,我買定左部babyzen yoyo,預算一歲後就換

...
請問 babyzen yoyo 的座位夠高嗎 ? 有無 53 cm ? 座位夠闊嗎 ?
邊到有得睇實物? thanks.

因為要搵一部輕身,又可以單手收車的嬰兒車俾有腰痛的老人家揍小朋友使用。

複式洋房

你去荷花睇左先,最好帶埋bb去試,如果想單手收車,一定係日本牌子好啲,即喺扶手位可收車果種,其實combi你都可以考慮

別墅

引用:你去荷花睇左先,最好帶埋bb去試,如果想單

原帖由 peipei622 於 14-10-22 發表
你去荷花睇左先,最好帶埋bb去試,如果想單手收車,一定係日本牌子好啲,即喺扶手位可收車果種,其實combi ...
好,明天去荷花睇吓先。thanks.

四輛轉向的 , 座位又要有 53 cm 高。又要單手收車。
aprica 只係 5.3 kgs. 但香港地區暫時無賣。
combi 行貨的就重 8.2 kgs, 對於俾長者攞上巴士,就會重好多。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 peipei622 於 14-10-22 發表

原帖由 TSEWAIYIN 於 14-10-22 發表
好,明天去荷花睇吓先。thanks.

四輛轉向的 , 座位又要有 53 cm 高。又要單手收車。
去睇實物我覺得仲好啲,其實老人家要用部車重過5kg都吃力㗎la,
同埋睇下係咪真係有需要四輪轉動,因為我朋友用過一部四輪轉動,我見佢好難控制咁!所以真係三思三思

大宅

朋友俾左部capella 可以四輪轉向的,推到我頭都暈埋
終於去左買aprica 629

大宅

回覆:aprica 3.6 or 4.6 or 4.8 bb 車好?

要搭車一定買輕, 唉!之前為左個b 瞓得舒服隱定買左架combi重車, 好重呀!頂唔順, 用揹帶好過. 打算等個女六個月買㗎2.8 or 2.9kg aprica比佢

大宅

回覆:aprica 3.6 or 4.6 or 4.8 bb 車好?

我之前想買果架Soraria,始終香港無出我見Air ria好似。
如果會搭巴士,如果之後唔想換士的車,買架輕身d,如果唔係,架車使用率會好低。

大宅

MommyPanel勳章

回覆:aliceme 的帖子

我現在用緊3.6kg個隻,輕身好用

複式洋房

Buy the new air ria la , Baby sit higher better !

複式洋房

我都買左aprica 4.8^^

首頁

尾頁

跳至