跳至

首頁

尾頁

大宅

有無7月bb已成功戒片?

我隻oreo成日都自己除褲同埋尿片, 好鍾意脫光光露pat pat ....但就係成日都癩尿癩到一地係....

我自己就想等天熱先同佢戒, 但家下就成日除褲, 咁係咪要開始戒呢....??

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

其實我都想等夏天先戒....而健康院的姑娘都話其實而家試下同佢戒都得, 但天氣凍就等夏天啦...

咁OREO識得除褲, 唔願著片嘛....
上個禮拜就試O左幾日開始只底褲仔, 凍D就加多條長褲咁O羅, 佢唔投訴就照著片....

而星期日去O左婆婆度, 婆婆成日都叫佢痾尿, 坐痰罐....跟住夜晚返到屋企, 都識得除片除褲話痾痾....仲跑去廁所門口....結果真係好抵錫, 大小同去...

希望佢真係成功啦....唔係真係想 , 成日都要抺地, 想懶D都唔得 :;pppp:

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

我個女都識得講痾尿啦~~
婆婆會15分鐘叫ariel去痾小便一次, 好多時都成功添, 不過係我懶俾佢鴨返尿片咋....
不過試過ariel自己話痾小便, 然後自己除褲除片, 痾完仲識得倒入廁所到, 都好乖女
如果唔係天氣忽冷忽熱, 我都會幫佢戒的...
其實我唔急幫佢戒, 只係怕佢習慣依賴o左尿片, 而錯過o左戒片時機o者....

原文章由 等待BB的小貓 於 08-3-2 14:30 發表
之前未凍我同工人都會定時比佢去bb坐板小便,都幾ok,尿片唔係成日濕,但上果排勁凍阿囡就唔肯喇。

呢排囡囡又學識講痾尿,但就一半一半,有時講果陣已經痾左,所以我諗都要有返2x度先幫佢介片片喇。 ...

大宅

我個女初初都係咁....忍耐下, 教多幾次都ok, 仲有, 要叫佢去o家, 佢地仲未識得忍尿....
我女女呢個禮拜進步o左好多...
依家佢識自己叫去痾小便, 雖然仲未100%成功, 有時都會癩到成地都係....不過我對佢的進步都好滿意...
痾完仲識得倒入大人廁所, 好抵鍚o家
自從佢識得自己講去小便時, 真係覺得bb大得好快...
原文章由 kamkwok 於 08-3-13 00:18 發表
我個B仍在努力學習當中, 不過次次都係賴完先去坐痰罐.....

首頁

尾頁

跳至