跳至

首頁

尾頁

別墅

今日覆駗未調頭,醫生話無問題喎!

原文章由 skybbjoey 於 08-3-1 14:13 發表

我尋日27週6去做產檢,做姑娘話BB個頭仔喺下面lu!!!

大宅

好媽媽勳章

我2月中照o個時 (27wk) 醫生冇講, 我見到佢由下向上, 由阿b既頭開始照....

而家仲有2個星期至去覆診, 好心急呀

大宅

同我 d 同事講我 28 wk 已經 confirm 阿 b 轉左頭 , 佢地個個都話咁快可能會早產 , 攪到我好擔心 希望阿 b 要足月先出世啦 , 下星期又要去產檢 , 到時要問下 e生先

大宅

bb調咗頭嘅媽媽,會覺得調咗頭同未調有無唔同?我bb依幾日郁得好大動作,我又覺得下面好重咁,唔知係唔係調咗呢?

男爵府

據我所知,掉左頭唔代表會早產,二十多三十週掉頭好正常je. 而且掉左頭唔代表bb已經完全進入產位,都有高低之分. 我上一胎生之前幾個星期, 醫生話佢已經好低, 漸近產道,bb仲成日用個頭鑽我,感覺好恐怖, 我直情以為要生喇. 點知等到成39週4日先生, 仲痛左成40+鐘. 唉,如果咁易早產我都想.

大宅

上星期去產檢 , 阿 b 個頭又上番去 , e生話冇問題 , 最緊 35-36 wk 時要掉左頭 , 希望佢合作 , 適當既時候要掉咁位 , 如果唔係要開刀

大宅

上兩次私家照都掉左頭仔, 點知禽日政府姑娘摸肚話頭仔仲係上面 WOR, 噢 .... 不過佢叫我係私家再檢查左先, 下次番去再話佢地聽情況.

今晚私家再照, 唔知佢係邊樹呢~

禁止訪問

大宅

掉左頭仔喇, 不過dr. 話又未係最fit 既位 ... 下星期又去見dr.

你地開始左每2個wks既檢查 schedule 未?

大宅

下次會係 last 既 2 wks check up, 跟住就 1 wk 1 次.. 好快就見到阿 b 喇

大宅

o正~

大宅

好媽媽勳章

今天去私家醫生到檢查, 36週bb仍未掉頭, 佢話bb多數不會掉頭, 叫我回廣華檢查時記緊要話醫生知, 其實阿b仲有無機會掉頭呢?

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

oh, 多謝你的回覆, 其實我都好想bb掉頭, 因為自然分免(雖然好痛)身體會復原得快些, 咁就可以全力照顧bb.

原文章由 margelee 於 08-4-4 00:16 發表
I have the same problem too but usually 私家醫生 tell you bb多數不會掉頭. My sister in law said that her bb 掉頭 very late, around 37-38 week, she said that I still have chance.

禁止訪問

子爵府

margelee & mickey628
醫生話bb到37,38週都仲有機會調頭,唔使擔心呀。

smileynemo
bb週左頭仔,隻腳郁既位置會變左響肚既則邊或上面,佢郁既動作稍為大少少就會好易分別出黎ga喇。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至