自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:你地佔中班人又要這又要那,成日話香港無民

原帖由 Candylau138 於 14-10-06 發表
你地佔中班人又要這又要那,成日話香港無民主,你地知唔知你地這非法嘅民主運動,攪亂香港,分化社會,以為自己 ...
到時冇法治,係咪都槍幣

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由 麒麟怪 於 14-10-06 發表冇Fa

原帖由 cici_19900606 於 14-10-06 發表
我記得之前有jm講,話即使無fb,但中國提供左QQ,微搏俾大家用㗎佢地覺得好足夠

...
聽聞嗰d大陸嘢有好多字都唔出得

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

你地佔中班人又要這又要那,成日話香港無民主,你地知唔知你地這非法嘅民主運動,攪亂香港,分化社會,以為自己 ...
中國一日未攞返台灣,係無可能收返香港嘅一國2制,因為係俾個樣板台灣睇,樓主要搞清楚呢一點

子爵府

引用:Quote:原帖由 cici_19900606 於 14-10-06

原帖由 kai3028 於 14-10-06 發表
係好多野會被消失,根本中國係監控緊成個內地網絡,同北韓一樣,只係民眾睇想佢地睇嘅野

珍珠宮

被蝗蟲佔領之日,將不會再有兩制存在

現在還有人肯企出黎撐,遲多兩年,你被蝗蟲包圍,無人再救到你,因為佢哋已經俾人打壓晒
千祈唔好期望日日最緊要開飯、返工的人救你,因為食飯返工真係好重要。

男爵府

cici_19900606 發表於 14-10-6 10:00
中國一日未攞返台灣,係無可能收返香港嘅一國2制,因為係俾個樣板台灣睇,樓主要搞清楚呢一點

...
中國點都收唔番台灣,台灣背後有美國撐腰,依家仲要搞亂埋香港,睇中國點收科

珍珠宮

回覆:講真,真係好驚中央取消一國兩制.

一齊做b6

大宅

班人咁攪法,預咗要提早

子爵府

引用:Quote:原帖由 cici_19900606 於 14-10-06

原帖由 kai3028 於 14-10-06 發表
晤知有幾多人係坐過火車返大陸,早期係香港同大陸有直通火車嘅時候,講緊當時返上海要24個鐘,中間要落常平過一次關,站站有得停嘅時候,好多香港人都會買雜誌報紙帶上火車睇,係中間落常平過關個陣,好自然就咁放係床上,點知一上返車嘅時候,啲報紙雜誌就全部晤見晒,因為會有職員攞走晒,晤俾帶返大陸

別墅

一係大陸賣大包, 比你香港獨立LOR. 到時, 你地自己無軍隊, 無水源, 無電, 無糧食... 你地自力更新LOR. 無左國家既香港, 會變成點? 中國係一個大國, 我地只係一個小小既城市, 你想推返個家, 會唔會太幼稚太大想頭.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有咩好驚, 香港不嬲不繼咁被同化咁架啦.... 自由行, 單程證, 中港婚姻....

放心喎, 亞爺會好好照顧我地, 香港不嬲係中國的一部分, 不是嗎?

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

不會咁早,人仔未能成國際流通貨幣的時候,阿爺唔敢玩太大。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔駛驚, 有"亞爺" 係大廳!

大宅

真係唔想變成咁, 前路茫茫

男爵府

引用:Quote:原帖由+Candylau138+於+14-10-06+發

原帖由 cici_19900606 於 14-10-06 發表

...
Are you sure ?

珍珠宮

好媽媽勳章

麒麟怪 發表於 14-10-6 08:14
冇Facebook死緊
学下玩QQ

男爵府

好媽媽勳章

回覆:講真,真係好驚中央取消一國兩制.

有乜好驚,要驚都係你嘅仔你嘅女啦。

遲早都取消一國兩制,而家早33年之麻, 無問題架。

珍珠宮

好媽媽勳章

算啦,安慰下自己,内地人其实都活得几开心, 到时共惨主义,咪没贫富悬殊LOR

侯爵府

我覺得如果香港冇民主,咁應該唔會有毒果日報,7.1唔可以遊行,6.4亦唔會有晚會。理性討論不喜勿點評

sharkB  agreex10000  發表於 14-10-6 10:50

首頁

尾頁

跳至