論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說今年四月我個工人約滿啦...我上年年尾已經問佢...
佢仲留唔留係度...繼續幫我湊bb...
第一次佢話...佢話...佢想返屋企湊佢個仔...

第二次再問...我都講明...我怕我請第二個工人...bb唔跟佢..
叫佢再諗下...佢都話唔做...

that's fine...我咪去請過第二個囉...

$$俾晒...希望個工人三月復活節假到就好啦...

但工人今日同我講想繼續做野...
我問...做咩呀??
佢話...幫太太湊bb...
我話...下...我請左人啦...
佢話...唔得架咩...

痴痴地....扭屎忽花...

話時話...佢9/4應該係last day...
其實我可唔可以再早d俾佢走???

大宅

搞笑!:;pppp:

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

我果個都係, 不過佢知我請左冇出聲. 之前, 佢話返去生仔, 又話老公唔畀佢留係香港, 跟住又話7月要放一個月. 我覺得佢有好有唔好, 又多要求, 不如搵個乖d啦(雖然佢做野真係好叻). 而家佢搵左新老板, 7月又話可以唔放假, 希望佢新老板惡d.

好似可以早d俾佢走! 我都計劃緊.

原文章由 媽媽可人 於 08-2-20 22:26 發表

第二次再問...我都講明...我怕我請第二個工人...bb唔跟佢..
叫佢再諗下...佢都 ...

別墅

回覆 #1 easybring 的文章

跟入境署講, 工人做到足23個月,
你放佢走, 都已經當完約架啦.

公爵府

真係超低能, 勁搞笑=採佢都傻!:;pppp:

大宅

我個 friend 個印印都係咁,
佢地而家真係醒,識得跳草裙舞
開頭話要結婚,唔做啦
之後我個 friend 搵唔到人幫手
一話加佢人工,佢即刻話唔走 lu

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我印姐姐都係09-APR-08到期, 佢都係一樣, 話唔做/做/唔做, 最後我昨晚同佢講last day 20-MAR-08 (比一個月口頭通知佢).

珍珠宮

底C 扭來扭去.

男爵府

原文章由 Ivy.cheung 於 08-2-22 10:28 發表
我印姐姐都係09-APR-08到期, 佢都係一樣, 話唔做/做/唔做, 最後我昨晚同佢講last day 20-MAR-08 (比一個月口頭通知佢).

最好比書面通知, 費事佢屈多幾日人工.

別墅

HELLO,

我個又係咁問佢幾次都話走, 巳經請左個新工人4月到, 早幾日知佢D親朋戚友個個都唔走繼續做多口問佢你做咩要走呀, 佢車然同我講仲想緊做唔做, 你話佢地奇特唔奇特o 之前(早幾日發現)未知佢帶 friend返我屋企佢話做都會要返佢既, 但現在佢想做都冇機會啦.......................... 你班工人姐姐都 short short 地架

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

3 個字:抵佢 C :;pppp:

大宅

我嗰個印印都係咁,3 月中到期,1 月頭仲話要續約,之後話我成日教嗰女温習,佢湊仔做唔到家務驚比我鬧 ,所以唔做,我話我都冇鬧過你,之後話做。2 月頭又話唔做,因為我鬧佢成日咁多口好煩,見到我自己一個人返屋企問我老公去邊,幾點返?(佢每次都問, 勁過99) 到幾點果時又問點解未返?點解你老公講大話.......你要小心 .......... 佢怕我續約之後會炒佢......... 我話傾下先,佢話唔洗, 仲叫我自己揾工人,咁我一句都唔講, short short 地!:;pppp:
成日幫我教仔.......關佢咩事,又八掛,我家人都話佢好鐘意講是講非....... 之後我揾工人, 第日已經簽約,而家佢話要續約,我話考慮吓,佢又跪又叫 ........... 好似精神病人咁

大宅

好媽媽勳章

牛魔王咁你個工人好似恐怖d wo...

[ 本文章最後由 lily0822 於 08-2-26 18:34 編輯 ]

大宅

我之前個絕世好賓成日有很多僱主搵佢,又話自己唔用僱傭公司都有市場,又成日話我話佢,太太伙再話我我就辭工,好似好型,第二日就好似99同我講對唔住,前後都有34次最後一次,我話好呀做完今個月就走啦,幾精彩佢即刻沒說話好講,又搵新僱主打電話比我老公,我老公話佢妹仔大過主人婆,好難令阿姐like,那個太太聽左後,得啦我唔用佢,結果咪3條6返大陸囉.

大宅

原文章由 lily0822 於 08-2-26 18:31 發表
牛魔王咁你個工人好似恐怖d wo...

係呀 ! 佢終於下星期完約, 祝佢同佢僱主一家好運

首頁

尾頁

跳至