影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

陳冠希召開記者會,就裸照事件道歉,在完成手頭上所有工作後,會無限期退出娛樂圈。他亦表示,自己無逃避責任、無意途主動公開照片,只是有人非法偷取...

民房

我支持陳冠希喎 ! 好同情佢 !
佢交代得很好, 對所有人講左多次對不起,
又很承擔呢件事 ! 佢仲叫年青人唔好學佢 !
好過果個天真嬌多多聲, 都唔知gil 講乜 !
edison 起碼話完成手頭上工作就會退出娛樂圈 !
果個天真嬌仲話未來會努力工作 ! 妖))))))) 鬼鍾意睇你工作 !

時間會過得很快, 希望快些淡忙這件事 !
發相人收手!
呢件事, 都是他們的私事, 做愛人人都會做架啦,
影相係edison 的辟好, 而且當時人是自願,
點可以怪哂edison, 佢自己都露哂比人睇啦,
都係陳不小心比人偷左相 !
大家都是受害者 !
不過這件事最令人討厭就是亞嬌,
她成日話是小朋友偶像, 但原來佢係咁,
騙了人多久 ! 次次佢喊時都很假 !

大宅

我同老公都係支持edison架,老公成日話亞gill仲係到扮純情,影呢D相係你情我願架嘛,自己影個時又唔諗後果,又話天真計落o個時佢影相都唔細啦扮哂野,之前比人偷拍又喊哂口話自己係小朋友既偶像唔知以後點對住D小朋友,假到死~

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我都覺得陳冠希才是受害者,好慘

:-D :-D :-D

別墅

絕對贊成及認同各位講法

民房

agree !! 支持edison, 這件事最令人討厭就是亞嬌, 佢天真??吃屎吧!!!!!!!:;pppp:

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

根本唔到佢唔退出,有人會喺呢個時候搵佢做嘢咩!

出嚟宣傳只會諗到嗰啲相,點攪呀!

洋房

藝人之家的弟兄姊妹係時候接觸陳冠希,希望佢可以真心悔改。

複式洋房

支持陳冠希

我都覺得陳冠希比阿嬌真誠得多,他在記招會上的樣子好可憐啊!起碼他沒有像阿嬌扮天真、扮純情

男爵府

醒目開學勳章

陳冠希道歉聲明全文 (17:14)
2008年2月21日

藝人陳冠希返港後,召開記者會,就藝人裸照事件道歉。

以下為聲明全文(中譯):

我回到香港,一個人面對這一切,我從來沒有想過逃避,這幾周我一直和我的媽媽,我的的家人在一起,他們一直支持和幫助我。

我承認這次事件中的大多數照片都是我拍的,但是它們都是在很隱私的情況下拍攝的,而且我從來沒有想過向別人展示,毫無疑問,是有人非法從我這里竊取了這些照片,沒有經過我的同意,並在互聯網上惡意傳播,給這個社會造成了惡劣的影響,我非常遺憾。

我要向所有人為此次事件受到的傷害表達歉意,向相關的女士和她們的家人受到的傷害道歉,向我的家人道歉,我的父母道歉,最重要的是,我要向全香港人道歉,我衷心地毫無保留地表達我的歉意。

我知道這個時代的年輕人崇拜這個社會的偶像,但我不是榜樣,我希望這次的事件可以教育年輕人,我做出的事情並不是榜樣應該做的事情。

我決定,我將在全心全意履行完已經承諾的工作之後,退出香港娛樂圈,醫治自己的傷口和靈魂,我還會貢獻時間做慈善,然後我將永遠的離開娛樂圈。

我希望這件事能盡快結束,從照片流出的第一天開始,我就一直在配合警方,我感謝警方做出的辛勤工作。現在的當務之急是停止傷害,不要讓這件事陷入進一步失控的境地,以保護無辜的人和年輕人。我要求我的律師在法律允許的範圍內幫助那些受害者。

最後,我要謝謝你們可以到這裏聽我的解釋,謝謝你們給我機會聽我的解釋,我希望你們可以原諒我,以及這件事帶來的傷害,我要再次向被牽扯到這次事件中的女士道歉,向她們的親屬道歉,向我的家人道歉,向全香港的人民道歉,希望可以再給我一次機會。

男爵府

醒目開學勳章

由頭到尾, 我覺得影相唔係乜o野錯事, 大家都係成年人, 你請我願, 唔可以怪得哂渣機o個個. 佢唔o岩都只係佢唔好好保護自己o既財物.

佢依家出o黎向所有人say sorry (特別佢對佢自己o既屋企人同d女仔o既屋企人), 話自己唔係一個好榜樣, 仲叫律師幫助其他受害者, 各方面都有顧及到, 我覺得做得好好.

學佢話齋, 就俾次機會呢個後生仔啦!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

係無限期退出香港娛樂圈咋!

原文章由 andjoy 於 08-2-21 15:26 發表
陳冠希召開記者會,就裸照事件道歉,在完成手頭上所有工作後,會無限期退出娛樂圈。他亦表示,自己無逃避責任、無意途主動公開照片,只是有人非法偷取... ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

退出那裡都好啦!

這件事都造成太大的傷害。
拍這些照片,誰會料到會這樣,然後又話要追殺令,仲要退出娛樂圈,都是不想再像上面所說,繼續在此,繼續就會被人拿出來說。當然,退出唔代表大家會忘記,但是都是要做一個決擇。
盲目的愛他們 8-)

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢只係話無限期退出香港娛樂圈咋!

男爵府

agree !! 支持edison

男爵府

支持edison,佢好有勇氣及承擔!!希望他盡快振作起來!!

大宅

支持edison

民房

原文章由 candietweety 於 08-2-21 20:23 發表
佢只係話無限期退出香港娛樂圈咋!

yes, he said "HONG KONG" only.

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 lazyflplazy 於 08-2-21 17:44 發表
我都覺得陳冠希比阿嬌真誠得多,他在記招會上的樣子好可憐啊!起碼他沒有像阿嬌扮天真、扮純情

其實個個話亞嬌扮天真,假,咁大家唔睇下佢身後幾大班人睇住佢辦事,呢d稿都係經理人公司要佢地咁講咁做,佢身有合約佢出來講咩做咩都要經公司控制,講真twins都係唱片公司為市場需要先包裝出來的偶像,冇錯真次呢件事係令twins形象打碎左,但亞嬌行出來點都係要跟稿跟公司需要而做,唔通今次件事真係對佢冇影響咩?係好大傷害架.
<br><br>

男爵府

好媽媽勳章

男主角已作出道歉並只係退出香港娛樂圈,仲可以去其它地區發展,但事件女主角會唔會退出呢??就算繼續留係度,形象受損,有冇廣告商搵佢哋做代言人,是關拍廣告登台好搵過出唱片。

[ 本文章最後由 jk0925 於 08-2-22 09:36 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至