夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

回覆 manmancat 的帖子

你還有沒有和男友一起?你男友對ex比女友還要好!

大宅

回覆:無意中睇fb 見到兩年前男友正日生日嗰日……(近況 #90)

離開需要好大勇氣,不過你諗下,個男人尋日同你咩咩完轉頭又同個女仔咩咩,就算唔上床,kiss呀,都嫌佢dirty!
快d走,釐梗一大堆節日,你頂得順佢又話自己OT嗎?
諗衰d,你只係一件滿足佢父母嘅工具,如果佢父母唔中意你,可能一早已飛左你。
努力呀

別墅

回覆 yummyjelly 的帖子

pm 了你。

別墅

謝謝樓上各位,恕不個別回覆。

我目前最需要既係力量!重拾自信既力量,創傷中走出嚟既力量。

我唔會諗住拖,我會積極咁留意有無新對象。

大宅

回覆:bodybutter 的帖子

真正用心愛過人嘅人,上天必然會俾一個更合適你的另一半,加油

大宅

回覆:無意中睇fb 見到兩年前男友正日生日嗰日……(近況

我有班朋友几玩得
係whatsapp group
都几多有前途but single 的男仔(at least claimed)
we always gathering (just went to beer fest last night)
If u wanna join pm me la

別墅

引用:謝謝樓上各位,恕不個別回覆。我目前最需要

原帖由 bodybutter 於 14-10-30 發表
謝謝樓上各位,恕不個別回覆。

我目前最需要既係力量!重拾自信既力量,創傷中走出嚟既力量。
曾經我好似你咁,同公司嘅一個男仔一齊地下情,突然間,有同事話我知佢同另一個女同事一齊左。我個刻即刻想暈低。我最後幫個男仔選婚介,因為我同自己講咁嘅男人,送佢一程係對自己以及呢個世界嘅女人積福。個男仔搞緊結婚仲問我可唔可以同佢一齊,真係賤到無朋友。樓主,我明白呢刻你唔想放手,咁係正常的。但如果要用未來幾十年擔驚受怕同今日嘅痛比較,其實你明嘅。我試過痛得坐坐下地鐵流淚。但今日我明白沒有當日的痛,不會是今天完整的我。你多想想你將來小朋友的爸爸是這個他嗎?
祝你早日尋回應份愛你的自己

男爵府

樓主, 整理好自己再重新出發吧

宜家男方唔係 HK , 你更可以灑脫地離開佢~
唔通等到自己無晒青春先再搵第二個嗎?

佢有第二個已經係事實, 你唔會知佢最後會揀邊個, 等佢揀不如你自己揀, 加油!!

**曾經我都好相信我個 EX, 我已經一個星期有 3 晚去佢屋企, 佢都可以去偷食 (事後先知)...分手既一刻係好痛苦, 但再難過都可以過架~~ 反正都要分, 分得型仔 D , 灑脫 D!

唔好再浪費更多既時間喇, 咁樣你只會越來越唔捨得, 越來越唔甘心!

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章

bodybutter 發表於 14-10-29 23:11
謝謝各位……

到今時今日我覺得起底已經足夠了,我甚至掌握一些資料如小三的公司、電郵、手機……

一齊得耐有感情點會一時三刻就放得低..
拖住先 等自己有新目標先狠狠踢走佢 咁自己無咁傷心..

男爵府

回覆:無意中睇fb 見到兩年前男友正日生日嗰日……(近況 #90)

我EX都係一個滿口大話嘅人,呢啲人其實只愛自己,只顧自己感受。就算你地唔分開,你都會好辛苦。當年,我主動無聲無息咁離開,我呢個一腳踏N船嘅EX,一直想搵返我,不過我無理佢,我同佢之間連朋友都唔會做。做人,要學會放手,唔捨邊有得。

大宅

如是發生在我身上,我會光明磊落問男友,話自己無意中發現呢件事,問佢點解,好好醜醜得個知字。。。如佢否認,你日後也可大條道理監察一下。。。如果自己扮甲乙丙丁add對方,自己就也有理虧,何必?

子爵府

育兒性格勳章 BK Milk勳章

回覆:無意中睇fb 見到兩年前男友正日生日嗰日……(近況

我極度唔讚成自己失蹤尼回事
一陣俾佢反咬話你紅杏出牆點算

首頁

尾頁

跳至