親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

請問有冇JM呢幾日去過南怡島呀?

侯爵府

夏天玩到顛

如果復活節假期去又有冇櫻花睇?

大宅

hashtag旅遊勳章

回覆:南怡島有紅葉未

2/10去左南怡島有小量紅葉睇

侯爵府

2024年龍年勳章

shirleyng817 發表於 14-10-7 12:53
如果復活節假期去又有冇櫻花睇?
有,4月中去過

侯爵府

2024年龍年勳章

arkarman 發表於 14-10-7 12:54
THANKS

子爵府

arkarman 發表於 14-10-7 12:54

咁早.....我7Nov 先到, 無得看了

子爵府

回覆 duckmouth 的帖子

可能有點遲, 應該仲有啩.

大宅

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:arkarman 發表於 14-10-7 12:54 2/10

原帖由 duckmouth 於 14-10-07 發表
咁早.....我7Nov 先到, 無得看了
甘又唔會無得睇既
因為我暫時見到有幾棵樹轉左紅

男爵府

回覆:arkarman 的帖子

請到時回來告知一下情況

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:南怡島有紅葉未

我join 左local tour 下星期六,期待

水晶宮

引用:2/10去左南怡島有小量紅葉睇

原帖由 arkarman 於 14-10-07 發表
我十月買日係南怡島,有十幾棵紅葉喇

@bear    發表於 14-10-8 10:25

水晶宮

引用:Quote:原帖由 arkarman 於 14-10-07 發表2/

原帖由 0120 於 14-10-07 發表
我十月買日係南怡島,有十幾棵紅葉喇
係十月四日有

lucky25    發表於 14-10-7 23:51

複式洋房

引用:我join 左local tour 下星期六,期待

原帖由 sugary 於 14-10-07 發表
請問你join邊間local tour?

大宅

回覆:luvchara010 的帖子

http://namiislandtour.com/spring-fall-mid-of-marend-of-nov-package-join-tour/na-2-nami-islandgarden-of-morning-calm-full-day-tour

侯爵府

2024年龍年勳章

sugary 發表於 14-10-7 19:38
唔好意思呀!想問係咪一定要JOIN LOCAL TOUR嘅?自己好難去?

男爵府

畀面勳章

@bear 發表於 14-10-9 08:04
唔好意思呀!想問係咪一定要JOIN LOCAL TOUR嘅?自己好難去?
南怡島自己去都唔難, 我10月底出發, 已搵好哂資料, 應該無問題的

大宅

引用:Quote:sugary 發表於 14-10-7 19:38 我join

原帖由 @bear 於 14-10-09 發表
我地一行9個人,又有幾個小朋友,直接來酒店pick up, 唔洗左轉右轉,所以咪join 囉,我地成個trip都住新村果面,我諗自己去搭車一程都要兩個多小時

大宅

回覆:@bear 的帖子

其實唔難㗎,我兩年前同老公去過一次,上星期又去多一次,今次仲同埋同亞囡亞媽添。

兩年前,我喺坐旅遊巴去嘅,你上南怡島嘅官網會有資料,喺仁寺洞上車,一程車直接去到南怡島個碼頭落車,好方便。但要預早買飛,因好多人搭,一日得一班,宜家好似係8點半就開車(以前係9點半開嘅),但要預早15分鐘到車站。我之前係早一日到位於仁寺洞嘅南怡島旅遊中心買飛,我上個月上佢嘅官網睇過,宜家好似可以喺佢嘅網到訂飛添,你可以上佢個網望吓(有中文同英文),睇吓啱唔啱你。嗰次我哋去完南怡島,跟住搭shuttle bus 去小法國,㗎shuttle本身係由加平站開出,途經大概8個站左右,中途站會經南怡島碼頭,之後可以喺小法國個站落車,由南怡島到小法國車程大約25分鐘左右,但留意班次好疏,好似一個鐘得一班車。

啱啱去嗰次,我哋就選咗搭itx,由清涼里去南春川跟住搭返一個站去金裕貞玩路軌車先,之後坐返火車去加平站落車,再轉的士去南怡島碼頭,都好易。如果你唔坐itx嘅話,可以照坐地鐵,不過要轉多d站,同埋條路線會停多d站,可能坐車時間多少少囉。

希望呢d資料可以幫到你。

lucky25  thanks.  發表於 14-10-9 13:36

大宅

回覆:@bear 的帖子

http://helena1004.pixnet.net/blog/post/41687269-%E3%80%8A%E9%A6%96%E7%88%BE%E8%B3%9E%E6%A5%93%E3%80%8B%E5%8D%97%E6%80%A1%E5%B3%B6%2B%E5%B0%8F%E6%B3%95%E5%9C%8B%2B%E6%99%A8%E9%9D%9C%E6%A8%B9%E6%9C%A8%E5%9C%92%2B%E8%BE%A3%E7%82%92

我睇到呢個blog, 都有好多資料,可能幫到你。

複式洋房

引用:http://namiislandtour.com/spring-fall-mi

原帖由 sugary 於 14-10-09 發表
http://namiislandtour.com/spring-fall-mid-of-marend-of-nov-package-join-tour/na-2-nami-islandgarden- ...
thank you!!!

首頁

尾頁

跳至