論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地工人會唔會錫bb架?
我工人成日錫bb面仔, 係我地面前都會錫.
其實我介意架, 但係都唔知同唔同佢講好,
想佢鍾意bb, 對bb好, 但係又唔比佢錫bb,
好似好矛盾咁喎.

但係當自己想錫下bb面仔既時候, 又諗起佢之前錫過.

大宅

原文章由 kelly_0404 於 08-2-22 17:51 發表
好似好矛盾咁喎.

但係當自己想錫下bb面仔既時候, 又諗起佢之前錫過 ...

唔係話"其士",我始終覺得佢地唔係好干淨.. 所以 no...

翡翠宮

唉也~你係亞媽來ga ma,唔鐘意比佢錫面咪講law! day 1 我已經同姐姐講唔比錫面,佢完全明白渦,同埋對BB都好好..

你宜家講係遲D,最多咪賴落老公度:
「先生話唔好錫BB面.」
唔駛比原因咖.

禁止訪問

複式洋房

原文章由 cherrychris 於 08-2-22 18:05 發表

唔係話"其士",我始終覺得佢地唔係好干淨.. 所以 no...

yes .... 佢地唔干淨~好多dirty的小動作... 點知佢係咪每次記得洗手..

大宅

NO NO ~~~~~
day 1 開始已經講明不可以錫BB面/咀
係工作指引亦都寫明
dirty 係其1, 其2 係kiss係家人既專利
愛鍚BB可以有其他方法
有時我見佢攬BB個頭好埋好close就由得佢

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

除咗家人之外, 個個鍚bb面我都唔會鐘意, 又有口水又dirty, 好彩工人都鍚bb, 但佢無鍚bb面啫~
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 #1 kelly_0404 的文章

我係比工人嘅'家規'寫就寫咗'never sleep with BB & never kiss BB',但係我唔係度,我又唔知,不過有時,我嗰衰仔會錫姐姐,我見到就馬上叫阿仔返來我身邊,因為我介意的

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

工人一嚟到,即刻比佢一份家規,規定左:唔可以錫BB或小朋友塊面啦,使鬼同佢講呀,叫佢簽返比你,包冇死!

男爵府

畀面勳章

一定唔可以佢又唔係BB呀媽
做咩俾佢鍚呀

大宅

其實是好難避,如果你哋要返工是個工人照顧,好多時候白天錫咗你都唔知啦,你請佢都是想對你小朋友好,如果個工人做完嘢好
dirty你先同佢講,有時太過克溥最終是比自己煩。(如果佢做嘢不過不失,我都算唔可以對佢哋要求過高)

原文章由 kelly_0404 於 08-2-22 17:51 發表
好似好矛盾咁喎.

大宅

我同佢講唔可以,但日頭番左工,錫左都無人知啦!

大宅

我也有同感 {{{{但係當自己想錫下bb面仔既時候, 又諗起佢之前錫過}}}}}

原文章由 kelly_0404 於 08-2-22 05:51 PM 發表
好似好矛盾咁喎.

首頁

尾頁

跳至