烹飪搵食

跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

pinkypiggy: thanks~

三個白白豬: 唔好意思~ 介紹唔到焗爐牌子比妳! 因為我住英國架~ 個焗爐痴住個爐成座果隻+我唔知香港有乜牌子! 總之叫妳老公買個最貴既咪得囉! 呵呵~~~

Pretty2036: Thank you~ 咁我又唔係好叻! 我鍾意煮+食+試新野啫! :loveliness: 我有blog~ 不過係當相簿咁用 - 有好多我同老公朋友既相,而唔係for 煮野食既! 老公都叫我開個新blog for 煮野食...但我懶~ 所以仲唸緊心大心細...

焗爐篇其實係未完既~ 不過我既"懶蟲症"又發作! 係時候抖抖去8吓人地d post...

男爵府

原文章由 Vca 於 08-2-22 23:21 發表
pinkypiggy: thanks~

三個白白豬: 唔好意思~ 介紹唔到焗爐牌子比妳! 因為我住英國架~ 個焗爐痴住個爐成座果隻+我唔知香港有乜牌子! 總之叫妳老公買個最貴既咪得囉! 呵呵~~~

Pretty2036: Thank you~ ...

開個煮食blog lar..大家交流下心得ma....

辛苦煮完, update响個blog, 第時又可以睇番,回味下~~:loveliness:

男爵府

芝士焗龍蝦 淨係睇字都流晒口水

男爵府

等我搵下先, 唔該晒

原文章由 Vca 於 08-2-22 22:31 發表

小茴香 = cumin

男爵府

原文章由 Pretty2036 於 22/2/2008 11:34 PM 發表

開個煮食blog lar..大家交流下心得ma....

辛苦煮完, update响個blog, 第時又可以睇番,回味下~~:loveliness:

等我唸吓先...因為我除咗鍾意煮真既食物,仲好鍾意整假既袖珍黏土食物~ 咁應該可以開一個blog 擺埋一齊既......

P.S. 啱啱先見到妳都有個煮食blog...等我得閒去8吓先!

[ 本文章最後由 Vca 於 08-2-22 23:50 編輯 ]

男爵府

原文章由 pandacat_bb 於 22/2/2008 11:38 PM 發表
芝士焗龍蝦 淨係睇字都流晒口水

依味喺度出街食最少要£35一隻! 成5舊幾水港紙~ 有咩節日+慶祝老公都會帶我去食! 一人一隻加埋starters 甜品...真係食到肉都赤埋! 所以自己睇書學整!

男爵府

原文章由 Vca 於 08-2-22 23:49 發表

等我唸吓先...因為我除咗鍾意煮真既食物,仲好鍾意整假既袖珍黏土食物~ 咁應該可以開一個blog 擺埋一齊既......

P.S. 啱啱先見到妳都有個煮食blog...等我得閒去8吓先! ...

好ar~~

歡迎入黎參觀...:)

大宅

Vca,

真係正呀要多多向你學習!!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

男爵府

原文章由 CYRUS.ma 於 23/2/2008 01:19 AM 發表
Vca,

真係正呀要多多向你學習!!

我都係向人地學習架咋~
加埋自己做既實驗!

大宅

原文章由 Vca 於 08-2-23 01:23 發表

我都係向人地學習架咋~
加埋自己做既實驗!

引死我咩!好正呀,仲有無呀,快)))))))),你有冇blog link比我去你樹偷師呀?
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

男爵府

咁貴
咁香港食嗰啲港式芝士焗龍蝦抵好多lu

原文章由 Vca 於 08-2-22 23:59 發表

依味喺度出街食最少要£35一隻! 成5舊幾水港紙~ 有咩節日+慶祝老公都會帶我去食! 一人一隻加埋starters 甜品...真係食到肉都赤埋! 所以自己睇書學整!
...

男爵府

Thank you very much for your recepie.
I found it very useful, pls keep on posting your good work.

男爵府

Vca
妳好勁呀

男爵府

VCA,

我好鐘意食芝士焗龍蝦架! 不過點樣幫佢放尿呀? 如果用雪藏龍蝦又要唔要放尿呀? 另外, 如果想放埋生麵底又得唔得呢? 要幾時放? 唔好意思, 好多野問! 唔該你先!

珍珠宮

畀面勳章

樓主你就好啦, 香港寸金尺土, 邊放到洗衣機咁大座焗爐
我地用焗爐仔, 原隻芝士焗龍蝦, 放左入去唔識轉
睇你d食譜偷師整.....芝士焗蝦毛

男爵府

我最like用焗爐,出年情人節唔洗煩啦.

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

男爵府

你真係好勁呀..我都要多啲黎向你偷師...

男爵府

原文章由 vivian_s 於 22/2/2008 09:33 PM 發表
個人意見!!!!
如果附加製作圖片,會好吸引呢

Thanks for your advice!
我一向都只影開完成圖...
不過而家唸緊開個煮餸blog~
所以會考慮加埋製作圖片!

男爵府

原文章由 syc204 於 23/2/2008 02:08 AM 發表

引死我咩!好正呀,仲有無呀,快)))))))),你有冇blog link比我去你樹偷師呀?

當然有! 我仲有其他既焗爐食譜架~
我有blog 但唔係煮食blog...
不過而家唸緊整個煮食blog 同大家交流吓煮野心得~ :loveliness:

男爵府

原文章由 pandacat_bb 於 23/2/2008 02:10 AM 發表
咁貴
咁香港食嗰啲港式芝士焗龍蝦抵好多lu

係依度食係好貴架!
但我+老公返到香港又唔會食喎~
因為我地返到香港會集中食依度食唔到既野!
e.g. 街邊野, 車仔麵......

首頁
12345...19

尾頁

跳至