烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引死人喇!
盡我一己之力,發放正能量!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

Vca,妳個blog好多正野喎!無論係食定還是睇都咁得!

超級版主

原文章由 Vca 於 08-3-17 09:38 PM 發表

咁奇怪?
"Cream of Tomato Soup"喎!
依度最易買到就係依個~
反而冇香港咁多其他花款!

八卦走入黎先
Cream of Tomato Soup真係好似未見過,好creamy架?有奶?咁有冇其他特別材料呢?

超級版主

原文章由 Vca 於 08-3-18 01:29 AM 發表

竟然有咁奇怪既事 - 香港冇得賣Cream of Tomato Soup????? 我奇怪係因為依度金寶最出名+最好賣就係Cream of Tomato Soup喎......至於成份有奶蛋白質+double cream 囉~ 係好smooth+冇渣既......

依罐喎 ...

真係唔多覺,可能要去superstore或西式大超市先有都唔定,真係要留意吓睇吓我係唔係眼大睇過龍先得。

超級版主

原文章由 Oh!Baby 於 08-3-20 07:00 PM 發表
嘩!我第一次發表食譜,好緊張images/smilies/bb9.gif大家如果試過有咩可以妀善,記住一定要講我聽.

材料:
1 斤牛腩,1個洋蔥,1湯匙蒜泥,中型番茄6-8個,中型紅蘿蔔2條,西芹3條

調味料:
oliveroil 5湯匙,salt, black pe ...

入黎支持吓先

超級版主

原文章由 samchi媽 於 08-3-21 08:08 PM 發表

你覺吾覺我好細心呢

samchi媽,請問妳有冇blog link分享吓?

超級版主

原文章由 Vca 於 08-3-23 11:08 AM 發表

samchi 媽有架~ 佢煮好鬼多我好鬼鍾意食,但喺英國又買唔到材料來煮既正餸! 引鬼到我流鬼哂口水!!!!!!!

想睇佢blog 既話...來我blog 咪揾到佢條link 囉!

我唔post 佢條link 出來~ (係samchi 媽 ...

samchi媽係唔係用其他名開blog?我唔知邊個係,係唔係整花卷個位?

超級版主

原文章由 Vca 於 08-3-24 01:30 AM 發表

係呀~ 佢用其他名架! 有兩個好可愛小妹妹果個就係佢來! 但我唔知咩花卷喎....

搵到喇!
之前有花卷個位係另一人,而家我睇到喇!有排睇喇!THANKS~
p.s.妳c6係門前個pose好英呀!妳應該同佢合照一張,妳來個小鳥依人。

[ 本文章最後由 召藥師 於 08-3-24 01:45 編輯 ]

超級版主

原文章由 Vca 於 08-3-24 02:07 AM 發表

屋企冇人幫我地影合照...去到又掛住同人吹水~ 尋晚影咗好少相咋! well~ 反正我地都唔係主人家...

下次出門前係屋企set好腳架影番張先嘛,著到咁靚。

首頁

尾頁

跳至