烹飪搵食

跳至

首頁
45678...19

尾頁

男爵府

各位靚太,

V 女廚房既"焗爐篇"暫時告一段落~
之前我post 出來既焗爐食譜,
全部都係我煮過既~
我手頭上仲有多d其他焗爐食譜,
但等我試吓煮 + 改吓人地個食譜之後...
我就會再post 出來架啦~~~~

男爵府

v 女,
唔好抖太耐,我會掛住你, 如有時間請介紹下肉批既做法, 開party食又得,早餐晚餐又得,我想試整好耐, 但我唔知点整批皮同埋唔想用白汁做餡, 想健康d.你硏究下啦, 有勞你啦, 唔急嫁,最緊要快

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

大宅

hi!.any bread recipes ,can you post it,thx....!!

男爵府

Vca

近排辛苦妳喇 ,妳好好休息吓
不過唔好咁耐喎
我會好好好掛住妳............的食譜
講笑咋 , 唔好嬲喎
唔POST 食譜都多上嚟傾計吖

男爵府

原文章由 Oh!Baby 於 3/3/2008 09:34 AM 發表
v 女,
唔好抖太耐,我會掛住你, 如有時間請介紹下肉批既做法, 開party食又得,早餐晚餐又得,我想試整好耐, 但我唔知点整批皮同埋唔想用白汁做餡, 想健康d.你硏究下啦, 有勞你啦, 唔急嫁,最緊要快 ...

又話唔急...又最緊要快....

肉批真係要研究吓~ 我都好有興趣! 我記得想當年我有一雞批食譜存喺電腦,我整都未整過就比阿T生一個唔小心咁delete 咗...

男爵府

原文章由 win818win 於 3/3/2008 11:15 AM 發表
hi!.any bread recipes ,can you post it,thx....!!

sorry~ no bread recipe ah! 依度買bread 好方便~ 唔洗自己整咁麻煩! (整都用bread maker 啦!)

男爵府

原文章由 秋風 於 3/3/2008 12:57 PM 發表
Vca

近排辛苦妳喇 ,妳好好休息吓
不過唔好咁耐喎
我會好好好掛住妳............的食譜
講笑咋 , 唔好嬲喎
唔POST 食譜都多上嚟傾計吖

嘻嘻~
其實都唔辛苦~ 我鍾意煮+食嘛!
"焗爐篇"就算告一段落,
但我仲會post "T家尋晚食乜鬼?"食譜嘛~
(仲有好鬼多~) 不過我習慣星期六、日同老公出街食飯...
所以先冇post 啫!

記住喎 - 試過我食譜後覺得再可以好d既話...
記得上來話我知喎!!!!:loveliness:

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

大家好呀!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

原文章由 mclam 於 3/3/2008 08:22 PM 發表
大家好呀!!

咁鬼耐架~
妳整乜鬼野咁古靈精怪?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Vca 於 08-3-3 20:37 發表

咁鬼耐架~
妳整乜鬼野咁古靈精怪?

咪催!! 咪催!!

登! 登! 登! 第一激, n 年前第一次整既蛋糕!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

第2激, 拜神用既壽桃!! (整完之後自己都想笑!! )

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

第3激, 睇見都頭暈既古朱力饅頭!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

第4激, 估下呢樽係乜野黎?!

........係...士多啤梨果醬!!

男爵府

原文章由 mclam 於 3/3/2008 09:11 PM 發表

咪催!! 咪催!!

登! 登! 登! 第一激, n 年前第一次整既蛋糕!!

http://im1.shutterfly.com/procserv/47b5d910b3127cce93166f9ba73900000016108ActmbNs1cuH

好好好靚靚靚呀呀呀~~~
咁仲話"古靈精怪"?

妳好鍾意甜品?
我唔鍾意食甜~
但老公好鍾意!
所以我都有整過!
但會係plain 野~
等我都可以食少少咁!

喂~ 妳依隻蛋糕我有興趣呀!
有冇食譜?

男爵府

原文章由 mclam 於 3/3/2008 09:14 PM 發表
第2激, 拜神用既壽桃!! (整完之後自己都想笑!! )

http://im1.shutterfly.com/procserv/47b5d938b3127cce935dca44d35d00000016108ActmbNs1cuH

真係攞來拜神?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Vca 於 08-3-3 21:31 發表

好好好靚靚靚呀呀呀~~~
咁仲話"古靈精怪"?

妳好鍾意甜品?
我唔鍾意食甜~
但老公好鍾意!
所以我都有整過!
但會係plain 野~
等我都可以食少少咁!

喂~ 妳依隻蛋糕 ...

呢隻蛋糕勁易呀, 其實係用清蛋糕底, 自己加乜野裝飾都得架, 不過我家陣好少整有cream 既蛋糕啦, 因為買左d cream 用唔晒, 又唔擺得耐, 整一次就好"side"!!

清蛋糕食譜要唔要?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Vca 於 08-3-3 21:35 發表

真係攞來拜神?

係呀, 因為係觀音娘娘生日, 我學人整咋, 不過都係整左一次咁大把, 因為我整完都覺得好好笑, 唔知觀音娘娘會唔會話整得好肉酸呢?

男爵府

原文章由 mclam 於 3/3/2008 09:19 PM 發表
第4激, 估下呢樽係乜野黎?!

http://im1.shutterfly.com/procserv/47b7dd31b3127cce82f82921c28700000016108ActmbNs1cuH
........係...士多啤梨果醬!!

點解得咁少既?
妳食哂吖...定係原本整得咁少?

男爵府

原文章由 mclam 於 3/3/2008 09:35 PM 發表

呢隻蛋糕勁易呀, 其實係用清蛋糕底, 自己加乜野裝飾都得架, 不過我家陣好少整有cream 既蛋糕啦, 因為買左d cream 用唔晒, 又唔擺得耐, 整一次就好"side"!!

清蛋糕食譜要唔要? ...

咁又係~

咁清蛋糕食譜我都有~ 但我真係冇妳咁好心機整到咁鬼靚! 可能因為係甜野...不過見過妳個靚靚蛋糕之後激發起我既興趣! 等我揾日又試吓整隻先!

btw 阿oh!Baby 大頭相果隻蛋糕又係好鬼靚架~

男爵府

原文章由 mclam 於 3/3/2008 09:37 PM 發表

係呀, 因為係觀音娘娘生日, 我學人整咋, 不過都係整左一次咁大把, 因為我整完都覺得好好笑, 唔知觀音娘娘會唔會話整得好肉酸呢?

咁其實又唔係話好差~ 係有少少變形啫!
妳咁有心,觀音娘娘唔會嫌棄既~~~ :loveliness:

首頁
45678...19

尾頁

跳至