懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽媽係咁... 我一訓醒就係咁la..好大汗.... 點解??

別墅

原文章由 benbiebb 於 08-2-22 20:28 發表
有冇媽媽係咁... 我一訓醒就係咁la..好大汗.... 點解??

我都係咁,可能身體之前有少少水腫,同埋身體虛d,所以就大汗喇.
不過我流汗一個星期之後體重就同之前差唔多了.

男爵府

你生完氣虛都會咁GA~
氣虛則體液泄~所以係咁出汗~
你去睇中醫就OK GA LA~

珍珠宮

畀面勳章

我都係呀! 不過我開左刀都係10日, 未補得住. 我而家只係日日食雞飯, 飲雞湯同炒米茶, 仲有用濃薑水抹身洗頭, D汗真係流少左好多.

複式洋房

原文章由 Teresa 於 08-2-22 21:26 發表
我都係呀! 不過我開左刀都係10日, 未補得住. 我而家只係日日食雞飯, 飲雞湯同炒米茶, 仲有用濃薑水抹身洗頭, D汗真係流少左好多.

我20日了~都係開刀... 未補得.... 都有食雞飯/湯...用薑水抹身洗頭........洗極個頭都係好污jo >< 好辛苦~幾時先會正常d,,, 唔流汗ga??? 幾時先可以大洗澡同頭呢? 因為出汗太多...我覺得洗極都咁dirty><

男爵府

你試吓d汗咸定淡~~如果係淡就代表你虛~~用"北歧"煲水沖涼可以上淡汗~~!如果係咸就唔洗理~~
http://hk.myblog.yahoo.com/snowy-tsang
歡迎參觀~~雪雪 & 釨鏸's Blog

[IMG]http://i278.photobucket.com/albums/kk114/babymaggieleung/BBB.jpg[/IMG]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

用咖啡開水沖涼都可以止淡汗.

成日出汗, 要小心唔好冷親.

伯爵府

畀面勳章

我都係,睇書講呢d叫血氣虛,但記住要等過左十二朝先可以補血氣,如果唔係惡露會唔停.

首頁

尾頁

跳至