婆媳關係

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

Delete

侯爵府

回覆:擺酒大陸親戚要我出埋酒店?

香港酒店有冇得好似澳門咁,例如,四個人住雙人房?

男爵府

引用:謝謝各位jm回覆!昨晚,bf已同我講佢說服左

原帖由 chelseywong 於 14-11-05 發表
謝謝各位jm回覆!

昨晚,bf已同我講佢說服左佢呀爸book 銅鑼灣區,750-800蚊晚。 book 左14間,連稅盛為2 ...
你咪expect, 我朋友試過收$200 人情。

當年C6的親戚朋友全是自費來參加婚禮,來自歐洲、美國、東南亞,我地只是book 旅遊巴及代book 酒店。一向都係你去就自費啦。

男爵府

引用:想問呢...如果擺酒男家有好多大陸親戚,佢

原帖由 chelseywong 於 14-10-09 發表
想問呢...如果擺酒男家有好多大陸親戚,佢地黎係咪要我地安排埋酒店?我未來奶奶意思係咁,叫我book定同埋 ...
代book 但住既人自己比錢

男爵府

引用:未入門就先過招~~

原帖由 snow28 於 14-11-06 發表
未入門就先過招~~
唉~你講得好岩 不過我可以點,bf又想幫佢地搞,咁唯有硬食啦

男爵府

引用:book+紅茶管啦,+3星平D,+佢地都係瞓之麻,14

原帖由 michael7 於 14-11-05 發表
book 紅茶管啦, 3星平D, 佢地都係瞓之麻,
14間囉命咩
我有提出過,佢地話唔得wor, 要酒店,死未

大宅

未入門就先過招~~

大宅

book 紅茶管啦, 3星平D, 佢地都係瞓之麻,
14間囉命咩

男爵府

謝謝各位jm回覆!

昨晚,bf已同我講佢說服左佢呀爸book 銅鑼灣區,750-800蚊晚。 book 左14間,連稅盛為2皮幾!!!!!

佢地共包3圍枱,講真只希望佢地會俾少少人情.....如果唔係真係好好好好金!

別墅

有D大陸人比人情好闊綽架,打探下先,始終book埋你地會顯得尊重大陸來的親友

大宅

其實知日子,同房數,可以叫酒店報左價先,假期早d報通常都平d,要比按金,passport都唔洗,英文名就得,可以一星期前比,我試過即日改房既入住名都無問題

大宅

迈个話要請,就迈个俾$。
果時我62話要請佢d大陸親戚黎飲,都係佢俾晒酒店同旅遊巴。

男爵府

引用:下,同c6講,唔應該比架喎!黎到請食餐飯都

原帖由 小可人媽媽 於 14-10-24 發表
下,同c6講,唔應該比架喎!黎到請食餐飯都可以接受既!遲啲生仔滿月又要包酒店嗎?你地返大陸飲都唔會要主 ...
同左佢講了,因6299無咩錢,所以要c6俾。不過你講開上次我地番去飲都係自己book酒店的

伯爵府

下,同c6講,唔應該比架喎!黎到請食餐飯都可以接受既!遲啲生仔滿月又要包酒店嗎?你地返大陸飲都唔會要主人家包酒店住啦!

大宅

我結婚,我D舅父家人,外公......黎香港飲,我就BOOK埋酒店,車馬比佢地
自己親戚,自己人嘛!!佢地話自己比番,我都無收到。我呀媽就怕我地太洗錢,
想比番我地,但我唔收。

既然是男家親戚,叫你老公攪掂佢囉,點解要你比錢??
你老公應該識做啦!

水晶宮

我擺時所有(我自己同父母)外國黎嘅朋友,親人,工作上嘅客都係我出$.

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+cffw+於+14-10-24+發表海鮮價

男爵府

引用:Quote:原帖由+chelseywong+於+14-10-24+發

原帖由 cffw 於 14-10-24 發表
海鮮價

有次千幾有次二千幾,個agent 同酒店都話好海鮮!
我要搵荃灣區呀,睇過蒂盛,ard800-1000~
你搵邊區?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+cffw+於+14-10-24+發表香港地

首頁
12345...10

尾頁

跳至