婆媳關係

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

Delete

大宅

回覆:chelseywong 的帖子

吓...问清楚,不應你們出...要洗好多錢...超過2-3萬😰

水晶宮

回覆:擺酒大陸親戚要我出埋酒店?

我同c6結婚,佢都有親戚喺大陸嚟,但冇叫我地book酒店,貼就派左,嚟就嚟唔嚟就算,其他野冇理佢哋

大宅

引用:想問呢...如果擺酒男家有好多大陸親戚,佢

原帖由 chelseywong 於 14-10-09 發表
想問呢...如果擺酒男家有好多大陸親戚,佢地黎係咪要我地安排埋酒店?我未來奶奶意思係咁,叫我book定同埋 ...
我果時結婚老公都要book埋酒店比佢大陸既親戚,但你咁多大陸親戚,問下你奶奶可唔可以揀d平酒店,如果唔係都幾貴下

做個靚太  認同!  發表於 14-10-9 01:13

珍珠宮

咁正常叫得大陸親戚尼飲,提供埋住宿都好正常!你地係主人家嘛。。人地特登卜長水遠尼賀你地結婚!
我結婚戈時,我99唔俾book酒店,要求全部住晒係我新居,十幾個人,最後係老公夾硬book酒店俾佢地住!

子爵府

想問呢...如果擺酒男家有好多大陸親戚,佢地黎係咪要我地安排埋酒店?我未來奶奶意思係咁,叫我book定同埋 ...
Book 酒店唔係 book 嗰時已經俾信用卡 做 deposit?

男爵府

回覆:做個靚太 的帖子

係既..我都明佢既立場。但佢要book d正常酒店,睇過都要800-1000蚊晚(適逢公共假期)。十幾間兩晚差唔多兩萬幾。點先可以說服佢住求其d...佢真係無諗過自己俾...而且其實我媽咪都有大陸同英國親戚,但佢叫我唔洗擔心食縮..咁我淨係出男家果邊?

兩萬就咁俾d未見過既奶奶親戚,好不甘呀。

楊小花  叫99比,又唔係係親戚   發表於 14-10-22 04:28

男爵府

回覆:micling 的帖子

未Book呀〜但佢不停催...

伯爵府

妳99可能覺得好睇d掛?

禁止訪問

伯爵府

引用:未Book呀〜但佢不停催... +

未Book呀〜但佢不停催...
叫99攞㑹信用咭出㴝立即幫佢訂!

大宅

如果好親既我會比埋酒店佢地,唔親既就唔會

lottemsn  x2  發表於 14-10-16 11:59

子爵府

我嗰陣時book旅館咖咋

子爵府

我嗰時安排佢地住紅茶館咋,我好衰,心諗橫掂都冇乜地方污糟過佢地大陸間屋

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

正路係要出,唔住酒店都要安排住宿,請飲嘛不過邊個請咪叫果個出囉

公爵府

請人來要出埋酒店水脚錢的。 我99 之前請親戚來,我地話要租酒店,但話唔使住酒店,住佢屋企得喇,於是十個人寒寒酸酸在佢家瞓梳化、窗台打地鋪。最慘係叫咗我叔仔上我地屋企瞓梳化一晚

你地點都要book 酒店,唔係好大機會塞晒去你地各人屋企

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

男爵府

無話應唔應該,你同屋企人取得共識就可以了。我結婚時係我book,因為人地唔熟香港,但係錢就唔駛我出。同埋佢地住紅茶館啫,唔係好貴。

提提你酒店旺日越遲book越貴,要book就早D book喇。

子爵府

引用:叫得人嚟飲包埋機票酒店好正常喎邊個提意請

原帖由 ky0416 於 14-10-09 發表
叫得人嚟飲包埋機票酒
店好正常喎
邊個提意請佢地嚟飲嘅咪邊個出錢囉
邊個邀請咪邊個俾囉,如果係樓主99請,佢咪找數囉。講真,同佢地素未謀面你嚟唔嚟賀樓主都冇咩重要性啦

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

chelseywong 發表於 14-10-9 02:30
係既..我都明佢既立場。但佢要book d正常酒店,睇過都要800-1000蚊晚(適逢公共假期)。十幾間兩晚差唔多兩 ...
人地山長山遠黎飲你個餐,提供埋酒店都好正常,
而且同一道理,
比佢地住得好好睇睇都好合理,
你就將呢D錢當作係攪婚禮既成本之一就好

男爵府

其實人哋山長水遠嚟飲, 同埋都係面子問題, 6299都一定係要你哋俾錢去BOOK酒店架喇(仲要係近酒樓飲嘅酒店, 不能太遠) 唯有望佢哋份人情俾得大, 等你唔使貼咁多囉...

首頁
12345...10

尾頁

跳至