懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我在情人節當日在廣華醫院生了個老鼠仔bb.比預產期遲了6日.痛了11個:time: .住了6日.
大家在廣華生可以放心.姑娘,嬸嬸.助產士個個都好好.我在產痛到死時.個助產士重同我按腰骨.可能當時得我一個在生產.期他的助產士都走來幫手打氣 .
廣華現在食美素佳兒.

男爵府

原文章由 kung170 於 08-2-24 15:30 發表
我在情人節當日在廣華醫院生了個老鼠仔bb.比預產期遲了6日.痛了11個:time: .住了6日.
大家在廣華生可以放心.姑娘,嬸嬸.助產士個個都好好.我在產痛到死時.個助產士重同我按腰骨.可能當時得我一個在生產.期他的助產士 ...

你係咪入助産士小組?
我預産期係2月29日, 而家日日等阿B出世

大宅

我都係準備去廣華生,預產期1/3。

洋房

原文章由 mrsdoh 於 08-2-24 15:55 發表

你係咪入助産士小組?
我預産期係2月29日, 而家日日等阿B出世

我不是入助產士小組的,但生的時候是由助產士接生,如果真的生唔到or 有問題就會有醫生幫妳開刀.
放心.沒問題的.
祝妳生個健康快樂的bb.

別墅

回覆 #1 kung170 的文章

我在預產期當天2月14日生左bb豬女了.
一方面醫生說我宮頸仍然未開, 而且因為我好心急快些可以見到她啦 (因等了兩個星期都沒有任何作動既跡象啦,所以接受醫生既意見,決定嘗試催生),但催生唔成功,最後都要半麻開刀,

依家佢已經做左10日人仔了,做了媽媽的我,仍然有好多野要學啊, 做人媽媽真係唔容易. 又唔知佢夠唔夠飽 (因餵人奶),夠唔夠暖.

不過只要好健康就夠了. 媽媽們大家一齊努力啊

男爵府

原文章由 kung170 於 08-2-24 15:30 發表
大家在廣華生可以放心.姑娘,嬸嬸.助產士個個都好好.我在產痛到死時.個助產士重同我按腰骨.可能當時得我一個在生產.期他的助產士 ...

生前就話會宮縮, 有規率的陣痛, 穿水, 流血
但生前幾日有無D咩預兆? 等我可以READY下

洋房

原文章由 mrsdoh 於 08-2-24 21:46 發表

生前就話會宮縮, 有規率的陣痛, 穿水, 流血
但生前幾日有無D咩預兆? 等我可以READY下

我生前幾日比較多白色液體.其他沒什麼了.

男爵府

我又係生佐個情人節bb,生前完全冇咩跡象,14號凌晨二點幾因肚痛入院,五點幾已生出來。前一日仲去佐三家拜年。快到我阿媽都唔信。

首頁

尾頁

跳至