美容扮靚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

侯爵府

BabyKwan 發表於 14-10-12 18:22
我無諗過佢6ml可以用到咁耐,你仲要厚敷……都咁襟用……等我都開個sample用先……希望捱到11月22日去攞貨 ...

有SAMPLE就用咗先, 我通常都係試咗SAMPLE好先買貨裝的.

侯爵府

MonMonLam 發表於 14-10-12 18:46
我諗住年紀大,要抗縐嘛,所以要潤啲既 fs... 我不嬲都唔用潤架,只不過上次用 la prairie 藍魚 ...

要抗皺就試FS SERUM.
或者REVITAL支WRINKLIFT AA, 呢支SERUM專針對紋, 我就用喺虎紋同眼紋位.

侯爵府

BabyKwan 發表於 14-10-12 19:17
即係要一次過買夠$5930先可以開會員?定係買嘢就可以開?
今年度fs第一份禮物係咩?

我唔係好知可唔可分開計.
第一份係4支SAMPLE TRAVEL SET

侯爵府

MonMonLam 發表於 14-10-12 21:31
想問呢隻係你講既牙膏庄,去紋好好個支? 好似無 set? 同 fs 緊緻 serum 比呢? ...

呢個唔做SET架, 同FS唔同, 價錢差好遠, 呢個只針對紋位, 好少全面搽的,
只搽紋位.
FS就全面緊緻.

不過, 你之前有無用過BIO PERFORMANCE? 我覺得開始用緊緻PRODUCTS的話,
佢支SERUM同EYE CREAM都唔錯, 價錢仲要平過REVITAL~

侯爵府

MonMonLam 發表於 14-10-12 21:54
有用佢支 eye serum, 好正,其實呢條 line 好用嗎?我見價錢平好多。。

我未用FS前係用呢條LINE, 佢潤過REVITAL, 我覺得在緊緻方面幾好,
而且唔貴.

我而家都有用緊佢的CREAM做DAY CREAM, 夠潤, 又平過FS好多.

我以前就用眼霜同精華.

侯爵府

Babyfanss 發表於 14-10-12 23:40
Kay, 以你經驗fs serum 大概可以用到幾耐?
其實fs 美白serum 可唔可以減淡到碎斑呢?
fs 緊緻,我見佢有 ...

FS SERUM我只會晚上用, 大約用三至四個月 (我面好細的)
但以BA講, 早晚用1個月一支.

美白SERUM去唔到斑, 要去斑你可以試POLA支重點美白 (不過支全面美白係無效的)

REGENERATING SERUM係一粒粒, 啲粒粒係精華, 唔好在手指在捽開,
一定要上面先推, 粒子好易推開的. 你放心~

侯爵府

Kits 發表於 14-10-12 23:22
Hi Kay !我都係呢個月生日,今日打電話問BA佢話生日月份係雙倍積分(包括fs)。
另外3個月內買8800分就升級fs ...

8800分你打算買乜FS產品??? 當然喺開店的分店積分係1.5倍, 會易入會啲.
你先計下你會買幾多金額再決定邊間買.

在SOGO買係多GIFT, 但分就少啲囉. 據又一城VIP DAY, SET GIFT係無SOGO咁多架.

侯爵府

karmenman 發表於 14-10-13 00:19
嘩,kay,成日睇你講話wl支美白work過revital,今次真係由revital試下轉wl支精華,一日就見到有唔同啦。我用 ...

美白效果係WL好的, 但保濕緊緻度會差啲. 冬天可以的話, 多加一支保濕精華吧~
朝早用的話, 多搽防晒就OK~

侯爵府

Babyfanss 發表於 14-10-13 08:28
聽完你講,即刻心思思又想轉。。。。
女人真多心。。。
知唔知pola 重點美白 幾錢一枝?應該係邊款? ...

其實我兩支都有買, 但只有 WHITE SHOT CLEAR SERUM SX 20g 有效, 另一支無用的.
價錢好似係12XX$~

FS就全面美白, 用一星期就明顯見到~

侯爵府

happy105 發表於 14-10-13 09:53
kay 你可唔可以講多次aaa serum 實際有咩好…我訂左一set睇黎睇去…好似佢無乜好咁既

...

哎呀, 我無話過呢支SERUM好.
對我嚟講, 佢美白效果係零, 緊緻效果又無FS的好.
我自己有一支, 但都好少用, 而且唔會再回購的~

侯爵府

happy105 發表於 14-10-13 13:19
我知你係無話佢好,只係因為我訂左有啲後悔,好想聽下你講佢好既一面等我覺得自己唔好太傷心

...

我用咗咁耐, 唯一好處, 係無令皮膚變差, 其他就唔覺.

侯爵府

happy105 發表於 14-10-13 13:33
fs eye cream 同 night cream 兩set我都訂左

嘩, 一訂訂三SET咁多?

侯爵府

hnsl 發表於 14-10-13 14:31
問咗la, 只有500 分, 冇雙倍.

嘩, 差好遠....

咁有無問普通SHISEIDO產品係咪都係雙倍分呢?

侯爵府

羊奶媽媽 發表於 14-10-13 16:23
冇呀!都係跟平時一樣,如果跟開會員店就1.5倍!

咁即係生日乜優惠都無.

你有無見佢哋POST的優惠? 超吸引呢

侯爵府

羊奶媽媽 發表於 14-10-13 17:28
有呀!我去一田買

一田同SOGO差唔多? 我唔知一田有乜呀, 不過你喺嗰邊開會員, 當然嗰邊划算啲.

侯爵府

aybaby 發表於 14-10-13 17:46
Kay, 見你話AAA serum 麻麻地,可惜我上個月買左,我想換其他serum,我想主要保濕同firming, 我見bio-perfo ...

你買咗用成點呢? 我用白唔到, 唔一定你唔好....好多JM都話呢支OK的. 佢緊緻都應該OK的...其實你試咗係點呢?

我未用過BENEFIANCE, 俾唔到意見呀, SORRY~

侯爵府

Kits 發表於 14-10-14 01:06
Hi Kay !8800分我上個月就買咗fs洗面和爽膚(大約已有199X分)宜家再問過Ba生日月份全部product( FS都有雙倍 ...

緊緻SERUM啦, 效果有過美白嗰支架~

侯爵府

aybaby 發表於 14-10-14 12:16
我只係用緊sample, 貨裝未開,好似你所講,未feel到有乜改善,但就比WL whitening serum 保濕,因重有好多s ...

你平時用開邊啲SKINCARE架?

基本上要嚟你係唔係皮膚好乾, 我覺得:
1. BIO PERFORMANCE
CREAM有三款, 會較REVITAL潤, 三隻CREAM有緊緻作用, 價錢較平.
SERUM有兩支, 一支緊緻, 一支保濕, 你可以比較一下.
(我未用FS前都係用呢個系列, SERUM同EYE CREAM都好用, 冬天朝早會用RESTORING CREAM)
2. REVITAL
AAA CREAM無BF咁潤, 但用上面好滑, 我皮膚乾就唔夠力鎖水, 要MOISTURIZER+CREAM同時用.
如果你有AAA SERUM, 可能用同系列會好啲. 你有無同系列SAMPLE? SOFTERN同MOISTURIZER成日都有GIFT送的.
3. BENEFIANCE
我未用過呢個系列, 不過BA話係針對皺紋的.
4. FS
如果未用過SHISEIDO, 我唔建議由FS入手, 價錢唔平, 建議先試SAMPLE啱先買.
DAY CREAM / EMULSION, 我覺得一般; NIGTH CREAM好好用~

侯爵府

羊奶媽媽 發表於 14-10-14 13:44
我明天去沙田一田落訂加做facial ,之後下個月20-24/11找埋尾數,如果貨品真係唔岩用想換,打返去查詢一下! ...

咁....好似SOGO抵啲喎, 佢SERUM / CREAM SET都有SERUM送, 落訂就再多一支, 即係一SET兩支SERUM~
不過, 一田就有粉底.

我落咗十月訂, 已經有粉底送, 所以, 都係去SOGO買, SERUM比粉底吸引~

侯爵府

sardines 發表於 14-10-14 13:57
Kay,

可吾可以講多一次一分鐘按摩個罌cream用法?功效如何?因我心思思想買,謝謝

用一片杏仁份量按摩全面一分鐘. 有少少緊緻作用, 但當然唔及FIRMING MASSAGE嗰隻好.

我自己就鐘意佢質地薄啲, 只按一分鐘又得, 厚啲用按五分鐘又得, 血液循環好啲, 面色好啲囉~
但講真, 要FIRMING就揀另一隻會好啲, 同埋FIRMING嗰隻潤啲, 冬天較啱用~

首頁
12345...11

尾頁

跳至