夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

經歷中!個种痛苦滋味畢生難忘。但我無小朋友我應唔應該比個機會佢!但我知就算系番埋一齊以後條路會好難行!好彷徨!

複式洋房

引用:經歷中!個种痛苦滋味畢生難忘。但我無小朋

原帖由 winnie66 於 14-11-05 發表
經歷中!個种痛苦滋味畢生難忘。但我無小朋友我應唔應該比個機會佢!但我知就算系番埋一齊以後條路會好難行 ...
有冇小朋友係其次,要視乎你對C6嘅愛是否仍然存在,若果依然愛著,就俾次機會大家,如果真係天注定緣盡於此,試過唔得嘅咪放手囉!起碼你自己都盡咗力,唔好俾自己將來後悔。
我自己仍然經歷中、嚐試中,雖然心中仍有刺,但因為愛我願意再賭多鋪,就係唔想將來會後悔,俾D時間自己,慢慢消化丶過濾件事,唔好一時衝動妄下決定

複式洋房

回覆:越想忘記,越是想起

曾經有人同我講過,一生人流流長,兩夫妻點會永遠都風平浪靜,今次嘅經歷,可能係上天俾你哋一個考驗,目的係想你哋認清對方是否自己一生至愛,有D人經歷過後,才認定至愛那一位,有D人就受不了衝激,選擇放棄,將來條路係點,就睇你今日作出咩決定。

大宅

回覆:Fionayoyo 的帖子

頂住

複式洋房

回覆:Fionayoyo 的帖子

Same

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

vincci0609 發表於 14-11-4 19:28
我好愛我老公,但我真係原諒唔到佢,我一諗起又喊,點解點解要咁對我. 雖然佢叫我原諒佢,但我真係做唔到,我好 ...
如果你C6只係對人有好感,未算正式出軌,
就俾個機會大家吧,
你亦要想想婚姻欠缺了什麼,
才令C6有一刻動搖。
加油,
不要輕易放棄!

大宅

現在成日疑神疑鬼,只要他拿著電話已好不安!其實佢已經好努力但是就是不像以前!我試過寫電郵俾他講出感受!好像放鬆了不少!要他和我一同面對,希望快些忘記

複式洋房

有好多人話,C6出軌就要反省婚姻出現咗咩問題,我個人覺得反省係要,但無論出咗咩問題都好,C6精神出軌或肉體出軌都唔啱,有問題唔係雙方諗辦法解決咩?點解要做出咁嘅事嚟傷害對方?而且咁做只會更損害大家嘅關係,一D都解決唔到問題之餘,個結還扣得更緊
C6出軌係每個女人都不能承受嘅底線,呢種痛同傷害會一生伴隨,如果大家婚姻出現問題就出軌,我哋做女人嘅都可以,只係我哋仲識咩叫廉恥,所以只做承受角色
我C6雖然選擇回頭,但我心努力地學慢慢走遠,希望將傷痛逐漸減去,既然佢醫唔好我嘅傷痛,我就要靠自己,只要學懂放下,以後就再冇什麼事情可以再傷害到我,我愛你並不代表可以俾佢任意傷害,我都係一個血肉之軀,有感覺丶有感情丶有思想,做錯事嘅係佢,我唔甘心再受折磨

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Fionayoyo 的帖子

我絕對不是話你或女方做得不好,才令男人出軌,
但每一件事都有原因,
可能倒頭來根本個男人本性如此,
他自私又貪心,下流又賤格,
那都是一個原因呀。
想想段婚姻有何欠缺,
如果可補救就補救,
如果補救不了,
該捨棄就捨棄,
要多為自己設想呀!

複式洋房

引用:回覆+Fionayoyo+的帖子我絕對不是話你或女

原帖由 soso1227 於 14-11-07 發表
回覆 Fionayoyo 的帖子

我絕對不是話你或女方做得不好,才令男人出軌,
我並不是話你指女方唔啱,勿誤會!
只不過我有感而發,女人除咗父母外,最親嘅就係C6,呢度咁多jm為家庭、為孩子、為C6,付出半生努力,卻收到C6如此回報,換來一身傷痕累累,實在深深不忿。
女人青春有限,男人80歲都可以搵個18歲𡃁妹,但女人唔同,大部分jm結婚生子後,全副精神心思都花喺呢個家,一心一意同C6㩦手結伴到老,從沒異心,全因為打理孩子及家庭已累透,現在還要處理C6帶來的傷痛,擔子真不少呢!
我哋只不過係人,冇非凡嘅能力,即使冷落或忽略咗C6都唔想,只不過太多事情要安排處理,掛萬漏一亦不出為奇,有孩子嘅jm就知道,要安排孩子學業及生活所碎已忙得頭昏腦脹,女人咁努力並非為自己,全因為經營一個「家」。
對C6信任,自己緊守崗位,就這樣以為與C6細水長流嘅感情可平淡走呢一生,當你沉醉於安穩之時,一不留神被狠狠地插一刀,之後C6就將歪理說成道理推卸責任,又或諸多籍口掩飾過錯,太太就一力承擔,獨自承受傷痛自救,多可悲

男爵府

引用:因為事過4個月者,所以樓主仲好痛心!時間

原帖由 fishwawa 於 14-10-11 發表
因為事過4個月者,所以樓主仲好痛心!
時間一天天過去,會改善的,男人係唔同女人架,衝動起黎情到濃時冇想 ...
你個case好似我,唯一唔同係到而家還未回頭,每次話返嚟陪囡,當正自己無嘢發生,仲要扮正義,好有道理咁教囡,一個出軌男,當初連囡學費都cut得,斷我經濟迫我賣樓脫身,不成功知大鑊,到而家4年,所為個囡生活費一毛都無點比。仲到樣衰到而家係我面前笑笑口扮無嘢。真惡頂。

男爵府

plato223 發表於 14-11-7 06:35
你個case好似我,唯一唔同係到而家還未回頭,每次話返嚟陪囡,當正自己無嘢發生,仲要扮正義,好有道理咁教 ...

你c6不回頭, 仲有咩資格睇囡囡, 仲教囡囡, 叫他食屎.

首頁

尾頁

跳至