母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:lok1029 的帖子

買2個OK啦,唔使日日洗。泵時至著

大宅

引用:泵奶schedule 0600 @ home (一碗白飯加一碗

原帖由 C9Ma 於 14-10-22 發表
泵奶schedule

0600 @ home (一碗白飯加一碗湯)
為咗準備返工,最後三星期產假開始轉4餐用樽餵,一餐埋身,但2個星期後bb唔肯埋身了,好傷心

大宅

回覆:joeyology 的帖子

頭先食奶想再試下埋身。佢個頭唔肯放近我胸,咁我自己放入佢口,爆喊唔肯合口。唉!埋身永遠無望了!

大宅

引用:我同事話她用Avnet+手泵仲快過d電泵?堅嗎

原帖由 08423466 於 14-10-11 發表
我同事話她用Avnet 手泵仲快過d電泵?堅嗎?
我avent 手泵同電雙泵都有,我用手泵真係快d, 20mins 已泵完兩邊。

別墅

C9Ma 發表於 14-10-22 19:34
我一直用依個pattern, 加每朝必定一碗飯同湯。奶量不跌反升。剛番工都會每星期比阿仔啜十幾分鐘,但2-3星期 ...
好佩服你的堅持, 請問你用邊隻HANDFREE BRA? 係邊買?
SPRECTRA 9+不用插電嗎? 你可泵緊以行來行去? 有用布遮住嗎?

另你用奶袋定奶樽裝?

我下個月生, 都想買SPRECTRA 9+試下, 謝謝!

大宅

回覆:beebee2008 的帖子

用hand free bra勁方便再加餵奶巾

9+泵佩medela佩件。不過,唔介意價錢,可考慮medela freestyle. 9+質數麻麻。買機好似買大細咁。

用左2至3星期壞左,換部新用左2個月so far ok. 不過,聽聞有D用左幾個月都唔多得!佩件quality 又麻麻。
我用轉窄環,試過支奶跌左。好多jm都有同樣問題。而家換晒medela佩件安心晒。只怕touch wood個泵又有事!

大宅

回覆:beebee2008 的帖子

9+係叉電式,叉滿電放落腰包加hand free bra, 行去邊都得!

別墅

C9Ma 發表於 14-10-27 19:03
用hand free bra勁方便再加餵奶巾

9+泵佩medela佩件。不過,唔介意價錢,可考慮medela freestyle. 9+質數 ...
謝謝你的回覆!請問你是買9+行貨嗎?都一樣會易壞嗎?
Freestyle行貨貴好多呀,好像要4千幾,我見水貨大約3千,不過唔知好唔好?

男爵府

回覆:手泵快過電泵?

係呀,但泵到手抽筋!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊