懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

醒目開學勳章

點解睇閞吳醫生, 法國果個外科又會再轉介你俾陳帆架...吳祟傑同陳帆我都有睇過, 我覺得兩個都好好, 因為吳醫生幫我做結構檢查, 都好細心, 而阿B又多多表情,郁手郁腳咁, 佢都好投入仲同我一齊笑阿B 而陳醫生做檢查個陣都唔會話一輪咀, 佢已經覆左我順產的費用都係3萬蚊左右包晒, 會唔會佢都係不滿D大陸人臨時臨急走黎香港生所以嚇下佢...

不過我都同意如果佢無睇清楚你身份以為你係大陸人就唔係幾啱

又會咁奇怪,順產反而要座輪椅, 真的有點担心, 不知順產好還是開刀好

[ 本文章最後由 Kailey 於 08-2-27 12:12 編輯 ]

民房

咩驗血報告要帶埋去?仲要罰1萬蚊?

原文章由 tingkiss 於 08-2-26 12:57 發表
有join到呀 因為join左平好多
我住4人房呀.. e生費係1萬銀
住院費係萬幾蚊 同係網上check個價錢差唔多
其他費用就係兒科e生1日500 同埋麻醉c費用
係5日4夜 不過我就入定去訓1晚先 即5日5夜
4人房好過2人房呀 因為間 ...
Howyn mama

大宅

我睇 + 接生 (開刀)都係吳醫生, 佢好好人, 唔會求求其其甘,不過我舊年在法國生, 埋單$30000-左右.

大宅

原文章由 tingkiss 於 08-2-26 18:53 發表

佢非常唔專業..原本諗住係法國生 但法國果個e生唔係產科只係外科.. 跟住將我轉返去仁安俾陳帆..
見佢果時全程1輪咀唔知佢up緊乜 跟住仲話要收我10萬蚊 仲要佢俾日子我唔可以自己簡日子.. 跟住叫我俾4萬蚊訂..果日佢 ...

我諗佢真係搞錯左, 以為你係大陸人===>所以先收你10萬同拿拿聲同你照超聲波

10萬係私家房+大陸人+醫生費既仁安價錢, 唔係單純佢(10萬-4萬)既醫生費加上去既

香港人既私家房, 佢都係收18000咋, 普通房係9000定10000咋

=>跟住用個口up話阿b而家應該有幾重.
佢一睇個mon就知道有幾重架喇喎, 反而唔明點解要用計數機喎

而且陳帆好full架, full到不得了
所以一直我都<覺得>佢唔使o係卡片上寫自己有乜quli, 因為佢已經full到爆, 我之前book廖醫生, 無乜人架, 佢就要等多3個星期先有得睇, 3個星期當有15個working days, 一日有10個客, 陳醫生都比廖醫生多100個客有多....

我未生, 未知佢好唔好

不過你個case, 可能佢真係疏忽唔知你係香港人啦, 太大意喇, 不過唔好唔開心啦 , 有時睇醫生係人夾人既

而家順順利利生左bb, 就唔好去煩d無謂人無謂事lu~~~

大宅

我想問下 , 如果想係仁安開刀
請問應該搵邊位醫生開刀好呀 ?
聽人講醫生手勢好傷口冇咁痛呀

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 Milkmiu 於 08-2-27 12:45 發表
咩驗血報告要帶埋去?仲要罰1萬蚊?

個report會同入院信釘埋一齊俾mama架!

民房

回覆 #1 kerkermui 的文章

oic Thanks
Howyn mama

禁止訪問

別墅

我唸大家有d誤會掛. 陳帆醫生ok架, 我家姐曾經因為婦科病開刀, 都覺得佢好好, 兩年前, 我生阿大b開刀, 都係仁安, 都好好, 傷口又唔痛, 醫生費一般價錢, 今年3月中開刀都係由佢幫手. 佢唔多廢話, 傷口又快復原.

btw, 係同一間診所姑娘俾驗血報告你的, 如果你冇帶, 醫院收你錢, 間間都要收費架喇, 都唔關醫生事, 醫生又點會罰你錢呢?

就算以為你係大陸人都唔會收甘貴, 收貴少少就個個醫生都有,
但都有好多大陸人睇佢, 你去開tst診所冇理由唔見.

原文章由 fookfook 於 08-2-27 23:11 發表
我諗佢真係搞錯左, 以為你係大陸人===>所以先收你10萬同拿拿聲同你照超聲波
10萬係私家房+大陸人+醫生費既仁安價錢, 唔係單純佢(10萬-4萬)既醫生費加上去既
香港人既私家房, 佢都係收18000咋, 普通房係9000定100 ...

別墅

tingkiss:

我尋日睇左吳崇傑,順便問埋佢係仁安開刀既醫生費用喇,點知佢話無論開刀定順產都係
$15,000包醫生費及巡房費,另外兒科醫生巡房費$500-600/day及麻醉師$3,800~

其實我最唔明既係醫生費係咪真係$15,000,因為見你地d媽咪之前講開翹康d醫生費
都係$10,000-$11,000到,唔知佢有無呃我唧:;pppp:

如果醫生費真係$10,000的話,咁咪仲要加每日
$1,000巡房費(5日4夜計),又真係好甘下播

[ 本文章最後由 joey-yan 於 08-3-6 00:46 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我上年8月都係仁安生,順產,but唔洗坐輪椅,即晚扶住行都可以自己去tiolet la.
我join4日3夜package,住2人房,好舒服,晚晚都訓到覺,d姑娘好nice,反而d阿姐就參次d,有d好好,有d就一般.
最後埋單3萬蚊.

首頁

尾頁

跳至