跳至

首頁

尾頁

別墅

我阿仔而家1歲, 想幫佢報n1, 有無媽咪可以分享下如果想比佢出九龍塘果邊讀好唔好呀?

1) 咁細個小朋友要搭校車會唔會好辛苦?
2) 你地會返am or pm?
3) 會n1 or k1 先出去讀?
4) 你地小朋友讀邊間呀?好唔好?

thanks~~~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我住 mos 仔仔係九龍塘返學

佢唔辛苦..仲好開心 tim
我仔仔讀 am
我仔仔 k1 先入學
我仔仔讀"創價"...一間非常好既幼稚園

原文章由 e_elhying 於 08-2-26 03:10 發表
我阿仔而家1歲, 想幫佢報n1, 有無媽咪可以分享下如果想比佢出九龍塘果邊讀好唔好呀?

thanks~ ...

禁止訪問

別墅

我個囡n1係馬鞍山屋企附近間讀﹐k1先轉去九龍糖。我自己覺得兩歲要搭校車就都係太細﹐所以搵間近既佢。

複式洋房

Hi Oscar 媽,

我住大圍,想請問你仔仔講嗰間創價幼稚園,喺咪油站附近,可唔可以俾多啲資料及意見?Thanks!

原文章由 Oscar媽 於 08-2-26 08:42 發表
我住 mos 仔仔係九龍塘返學

佢唔辛苦..仲好開心 tim
我仔仔讀 am
我仔仔 k1 先入學
我仔仔讀" ...
My baby girl is 25 months old. She likes eating and talking all day.... :lalala:  :lalala:  :lalala:

禁止訪問

子爵府

my boy is going to K1 this year to 又一村幼稚園? Is this one good?
原文章由 peggyyau 於 08-3-20 19:00 發表
Hi Canny18,

教育署對創價幼稚園的評價很高,始终在九龍塘區,質素有保證。  有獨立校舍,校車可泊在學校內。  我有一個朋友在又一村幼稚園教的,她的囡囡也在創價讀書。  妳可以上教育署的網頁看創價幼稚園的視學報 ...

禁止訪問

複式洋房

Hi Peggy,

Thanks!

仲有無其他好介紹?

原文章由 peggyyau 於 08-3-20 19:00 發表
Hi Canny18,

教育署對創價幼稚園的評價很高,始终在九龍塘區,質素有保證。  有獨立校舍,校車可泊在學校內。  我有一個朋友在又一村幼稚園教的,她的囡囡也在創價讀書。  妳可以上教育署的網頁看創價幼稚園的視學報 ...
My baby girl is 25 months old. She likes eating and talking all day.... :lalala:  :lalala:  :lalala:

禁止訪問

子爵府

原文章由 peggyyau 於 08-3-23 08:04 發表
Yes, my friend said that 又一村幼稚園 is a good kindergarten too. Will Your son study whole day or half day?

peggyyau

My boy will go for morning section only. I am going to 又一村幼稚園 to proceed all the process. Can you let me know your friend's name, so I can say hello to her?

首頁

尾頁

跳至